2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

Prima ediție a Cupei de Vară la Taekwon-do la Bârlad (FOTO)

- Advertisement -
ARTE MARȚIALE… La Bârlad a avut loc o competiție creată în mod special pentru copii și juniori, la care au participat aproape 70 de concurenți, între 5 și 18 ani!

COMPETIȚIE… Asociația Clubul Sportiv Kwon a organizat Cupa de Vară la Taekwon-do I.T.F pe 24 iulie, la Bârlad. Fiind prima ediție, organizatorii nu se așteptau la un număr mare de participanți, surpriza a fost numărul mare de sportive, între 5 și 18 ani, care au participat: 67 de concurenți!

„Trebuie să spunem că, inițial gândită ca o competiție zonală de verificare a nivelului de pregătire a sportivilor, aceasta a fost întâmpinată cu un deosebit entuziasm de către participanți și părinții acestora, transformându-se într-o competiție de un foarte bun nivel calitativ, în care participanții s-au implicat cu mare ardoare în cucerirea medaliilor și diplomelor puse în joc”. ne-a declarat Eleodor Gheorghian, centură neagră 4 Dan, președintele A.C.S Kwon Bârlad.

Ionuț Nanu, locul 1 la toate probele unde a concurat!

„Am acum în minte un exemplu, al lui Ionuț Nanu, care la categoria de vârstă de 8 ani a ocupat locul 1 la toate cele patru probe competiționale la care a participat. Doar oferindu-le copiilor care se pregătesc intens, cadrul necesar în care să își arate capacitatățile pentru care se antrenează intens săptămână de săptămână, vom putea să asigurăm evoluția sportului pe o perioadă lungă de timp. Iar ulterior, când aceștia vor ajunge la vârsta junioratului sau la seniori, care practic e vârsta de maximă performanță, vor putea să își aducă ulterior aportul la creșterea valorică a sportului bârlădean și de ce nu a sportului românesc”, a mai spus Eleodor Gheorghian.

Puzderie de concurenți!

A fost o competiție creată în mod special pentru copii și juniori, la care s-au înscris și au participat un număr peste așteptări, de 67 de concurenți, de la 5 la 18 ani, împărțiți pe categorii de vârstă și greutate la juniori și care au concurat la cele 4 probe competiționale: tull, spargeri forță, tehnici speciale și speed kick. Concurenții au provenit din cele două săli de antrenament ale clubului, conduse de către Eleodor Gheorghian 4 Dan și Bogdan Busuioc 1 Dan pe de o parte și Ciprian Mihăilă 3 Dan pe de altă parte. La desfășurarea competiției și-au mai adus aportul și alți doi arbitri acreditați de către federația română de specialitate: Cristian Ureche și Gabriel Ungureanu. „Deși a durat aproape întreaga zi, datorită entuziasmului și emoțiilor arătate de către participanți, oboseala nu s-a mai resimțit. Organizarea acestei competiții este deosebit de importantă pentru crearea bazei de selecție în vederea participării în toamna acestui an la Cupa Românei, cupă de interes național, la care participă toate cluburile de profil din țară și pentru care trebuie să ne pregătim intens și la care să facem deplasarea cu cei mai buni sportivi ai clubului, aflați la un nivel de pregătire cât mai înalt. Datorită succesului acestei ediții a acestei cupe, ne gândim deja ca aceasta să devină una de tradiție, pe care să o organizăm an de an, și în care să angrenăm cât mai mulți participanți. Pe această cale ținem să mulțumim Consiliului Local Municipal Bârlad, care ne-au sprijinit în organizarea și desfășurarea acestui eveniment”, a mai ținut să precizeze Eleodor Gheorghian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.