Prima noapte de carantină după ora 23.00. Ce scuze au găsit românii care au încercat să scape de amenzi

Zeci de poliţişti şi jandarmi au verificat noaptea trecută modul în care românii respectă interdicţia de a circula pe stradă între orele 23.00 şi 5.00 fără o declaraţie pe proprie răspundere. O parte dintre cei opriţi noaptea trecută au încercat să scape de amenda între 500 şi 2.500 de lei găsind mai multe motive penibile.

Odată cu intrarea în vigoare a carantinei de noapte, nu mai sunt permise, între 23.00 şi 5.00 dimineaţa, decât deplasarea în interes profesional, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi pentru cumpărarea de medicamente.

Poliţiştii şi jandarmii au stat toată noaptea pe străzi. I-au oprit pe cei care circulau după ora 23:00 şi au verificat dacă au motive să o facă. Marea majoritate a persoanelor oprite aseară de poliţişti au avut declaraţii sau adeverinţe pe proprie răspundere, dar au existat însă şi excepţii.

Câţiva tineri întorşi de la o petrecere au explicat că ştiau de măsură, dar au sperat să se întoarcă acasă în timp util.    „Am fost la un şpriţ, m-am trezit că e ceasul atât şi am zis băi, plec acasă, că e pericol. Asta e, daţi-mi amendă!”, le-a spus unul dintre ei poliţiştilor, citat de Libertatea. Filtre au fost organizate şi la Piaţa Unirii, Universitate şi în marile intersecţii din Bucureşti, precum cea de la Parcul Tineretului sau Eroii Revoluţiei, dar şi în toată ţara.   La Craiova, clientul unui taxi prins fără declaraţie a încercat să să explice că avea declaraţie, dar „i-a căzut”.   „O secundă am uitat şi mi-a căzut, o aveam la mine. Asta este, ce să fac?”, a explicat acesta, citat de Digi24.

Mai mult, pe adevarul.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ