Prima reacție a lui Putin, după ce a fost făcut „killer” de Biden: „Cine zice ăla este”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că oamenii au tendinţa să-i vadă pe ceilalţi aşa cum se văd de fapt pe ei înşişi, reacţionând la o afirmaţie a preşedintelui american Joe Biden ce a suscitat indignarea Moscova, relatează mai multe agenții, potrivit Agerpres.

Putin s-a exprimat la televiziunea naţională după ce Biden, într-un interviu pentru ABC News, a răspuns miercuri „Da, cred” când a fost întrebat dacă crede că preşedintele rus este „un ucigaş” (killer) şi a adăugat că Rusia „va plăti preţul” amestecului în alegerile prezidenţiale din SUA.

„Referitor la declaraţia colegului meu american. Ce i-aş răspunde? I-aş spune: ‘Să fii sănătos!’ Îi doresc multă sănătate”, a spus liderul rus, adăugând că o spune „fără niciun fel de ironie, fără glumă”.

„Cine zice ăla este”, a spus surâzând preşedintele rus, conform afirmaţiilor difuzate de televiziunea rusă. „Nu este doar expresie infantilă, o glumă. Sensul este profund şi psihologic.Vedem întotdeauna propriile noastre caracteristici în celălalt”, a apreciat el.

Putin a declarat că Moscova nu se va lăsa intimidată de Washington şi-şi va apăra interesele, un laitmotiv al diplomaţiei sale.

„Ne vom apăra propriile interese şi vom lucra cu (americanii) în condiţii care să fie în avantajul nostru”, a adăugat el.

Şeful statului rus a mai spus că există mulţi oameni oneşti şi decenţi în establishmentul american, iar Federaţia Rusă se va baza pe ei, potrivit TASS.

Preşedintele rus s-a exprimat în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţi ai societăţii civile din Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, moment de cotitură în relaţiile dintre Rusia şi Occident, care au început să devină de atunci din ce în ce mai conflictuale, potrivit AFP. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/prima-reactie-a-lui-putin-dupa-ce-a-fost-facut-killer-de-biden-cine-zice-ala-este-1470277
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ