19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Prima staţiune balneoclimatică din România care şi-a certificat izvoarele pentru exploatare în scop terapeutic

Staţiunea Slănic-Moldova din Bacău a obţinut licenţă de exploatare pentru izvoarele pe care le are în administrare. Izvoarele sale sunt certificate acum pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea de prelungire pe încă 5 ani, astfel încât pot fi exploatate în scop terapeutic.

Demersurile pentru obţinerea licenţei de exploatare a izvoarelor minerale de la Slănic-Moldova au început în luna martie 2017, prin semnarea unui acord între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), Institutul de Medicină Fizică şi Balneologie Bucureşti şi Primăria Slănic-Moldova.

Acordul conferea primăriei Slănic-Moldova dreptul de a solicita şi de a obţine licenţa de explorare pentru 9 din cele 11 izvoare existente în staţiune.  În octombrie 2017, primăria a obţinut licenţa, care includea, însă, o serie de obligaţii (proiecte de mediu, protecţie hidro-sanitară, amenajarea izvoarelor).

În luna august 2019 au fost obţinute indicaţiile terapeutice de la Institutul de Medicină Fizică şi Balneologie, iar pe 16 martie 2022 s-a semnat licenţa de exploatare. „Imediat ce am ajuns la primărie, în luna iunie 2016, mi-am dat seama că este foarte important pentru dezvoltarea sănătoasă şi sustenabilă a localităţii noastre ca izvoarele minerale să ajungă în administrarea primăriei, cea mai potrivită entitate care să administreze aceste izvoare echitabil, echidistant, cu dorinţă şi pricepere, cu resurse generate din comunitate.

Citeste mai mult: adev.ro/r8y0ht

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here