23.1 C
Vaslui
06-iul.-2022

Primar condamnat la închisoare după 14 ani de la comiterea infracţiunii. Ce faptă a săvârşit edilul

Decizia nu este definitivă şi vine după rejudecarea dosarului având ca obiect deturnare de fonduri, cu un prejudiciu de aproape 200.000 de euro.

Magistraţii Tribunalului Vrancea s-au pronunţat azi în dosarul de la fond în care trei sferturi din personalul Primăriei Mera, în frunte cu primarul PSD Ion Sticlaru şi fostul viceprimar, Aurel Trifan, ambii PSD, au fost trimişi în judecată.

Dacă în urmă cu şase ani, primă instanţă, cei doi au primit condamnări la închisoare cu executare, în apel magistraţii au dispus rejudecarea dosarului. Judecătorii au decis să-l condamne pe Ion Sticlaru la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată, acesta fiind achitat însă pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură.

Tot în cazul său, s-a dispus încetarea procesul penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de instigare la angajarea de cheltuieli peste limita maximă aprobată prin buget, instigare de fals intelectual, instigare la uz de fals, complicitate la înşelăciune. În ceea ce-l priveşte pe fostul viceprimar Trifan, acesta a fost condamnat la 4,9 ani închisoare şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată

Citeste mai mult: adev.ro/r999cj

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here