spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Primăria a suplimentat cu 500.000 de lei plata pentru transportul elevilor!

- Advertisement -
TRANSPORT… Pentru transportul elevilor se asigură o sumă forfetară lunară de 60 de lei/lună pentru distanțe de până la 3 km, iar pentru distanțele ce depășesc 3 km, suma se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru.

MULȚI BANI… Elevii bârlădeni au asigurați banii pentru transport din bugetul local, doar că, pe parcursul anului calendaristic se invesc și probleme de transport care nu au fost prevăzute inițial în planul bugetar. Din acest motiv se face de la bugetul local o suplimentare, la finalul anului școlar, pentru a fi acoperite și cheltuielile neprevăzute. La CLM Bârlad, pe 21 iulie, s-a propus și aprobat o suplimentare de 500.000 de lei, pentru transportul elevilor în acest an calendaristic.

Potrivit unui comunicat al Executivului, a fost dată o ordonanță de urgență modifică și completează în acest sens Legea Educației Naționale nr. 1/2011. „Actul normativ modifică cadrul legal privind plata și decontarea transportului elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Astfel, se majorează de patru ori suma destinată transportului elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu”, precizează sursa citată. Pentru transportul elevilor se va asigura o sumă forfetară lunară de 60 de lei pentru distanta de până la 3 kilometri. Pentru distanțele ce depășesc această valoare, suma se va suplimenta cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru. În cazul în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, aceasta poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport, mai menționează Guvernul. Finanțarea cheltuielilor pentru transportul specializat al elevilor se asigură de la bugetul de stat, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat către bugetele locale, transmite Executivul.

Bugetul Primăriei, rectificat pentru elevi!

„Suma de 500.000 de lei este pentru transportul public în oraș, pentru elevi. Legea spune clar că se alocă buget pentru tot anul, la început de an calendaristic, dar pe parcurs, se alocă sumele toate, și la CFR, și la mașinile pentru școală și la autobuze”, a spus primarul Dumitru Boroș, explicând că banii vin de la buget și nu vin toți odată, de aceea se fac rectificări. Vă mai menționăm, pentru că este bine de știut, că pentru facilitățile de transport acordate elevilor, se asigură o sumă forfetară lunară de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, iar pentru distanțele ce depășesc 3 km, suma de 60 lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru). Elevii vor beneficia de plata în avans a sumei forfetare. „Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește la 15 km de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 12 rămași, rezultând un total de 132 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea, până acum, pentru aceiași 15 km, un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km dintre ceilalți 12, cu un total de 66 de lei”, precizează Biroul de presă al Ministerului Educației.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.