spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Primaria Bacau acorda bursele locale pentru semestrul I al acestui an scolar

- Advertisement -

* Elevii buni la invatatura sint premiati in cadrul unei noi etape a programului “Cine are carte, are parte!”, initiat de primarul Romeo Stavarache – bursele locale se acorda pe trei categorii: excelenta, performanta si merit

Primaria Bacau a demarat o noua campanie de premiere a elevilor cu rezultate foarte bune la invatatura, dar si implicati in activitati extrascolare. Evenimentul a devenit deja o traditie si an de an elevii se intrec sa obtina medii cit mai mari. Ieri s-au acordat premiile pentru semestrul intii al anului scolar 2011 – 2012. Elevii premiati au primit bursele si diplomele de la primarul Romeo Stavarache. Acesta le-a vorbit elevilor si cadrelor didactice despre importanta actului educational, despre rezultatele remarcabile ale elevilor din judetul nostru la olimpiadele nationale si internationale, recompensati de curind in cadrul Galei Invatamintului Bacauan, precum si de investitiile pe care actuala municipalitatea le-a realizat in platforma educationala din oras. Programul de acordare a burselor scolare “Cine are carte, are parte!” s-a derulat miercuri în mai multe unitati de invatamint din municipiul Bacau. Au fost acordate 225 de burse, cu o valoare totala de 33.750 lei, elevilor din următoarele unitati de învatamint: Scoala cu clasele I-VIII “Ion Creanga” cu 42 de burse acordate in total in valoare de 6.300 de lei, Scoala cu clasele I-VIII “Mihail Sadoveanu” (36 burse in valoare de 5.400 de lei), Scoala cu clasele I-VIII “Georgeta Mircea Cancicov” (36 burse, suma alocata a fost de 5.400 lei), Scoala cu clasele I-VIII “Mihai Dragan” – total burse acordate 75, suma alocata – 11.250 de lei si Scoala cu clasele I-VIII “Nicu Enea” (36 burse in valoare de 5.400 de lei).

Programul de joi, 4 aprilie 2012

Campania de premiere a celor mai buni elevi din municipiul Bacau va continua si astazi, cind se vor acorda 159 de burse, valoarea totala a acestora fiind de 23.850 de lei. Caravana Primariei Bacau va poposi in urmatoarele unitati scolare: Scoala cu clasele I-VIII “Nicolae Iorga” – total burse acordate 48, suma alocata – 7.200 de lei, Scoala cu clasele I-VIII “Octavian Voicu” (36 burse in valoare de 5.400 de lei), Scoala cu clasele I-VIII “Domnita Maria” (36 burse, suma alocata va fi de 5.400 de lei) si Scoala cu clasele I-VIII “Dr. Alexandru Safran” cu 39 de burse in valoare de 5.850 de lei.

Bursele locale, o initiativa a primarului Romeo Stavarache pentru stimularea elevilor

Bursele scolare acordate prin programul “Cine are carte, are parte!” au fost initiate în anul 2007 de catre primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache, ca instrument de încurajare a performantei la învatatura. Pentru anul 2012, efortul financiar este de aproximativ 1.800.000 de lei si recompenseaza peste 3.000 de elevi performeri ai sistemului educational bacauan. Bursele se acorda semestrial si sint împartite în trei categorii: bursa de excelenta, în valoare de 100 lei, lunar, bursa de performanta, în valoare de 75 lei, lunar si bursa de merit, în valoare de 50 lei, lunar.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.