0.4 C
Vaslui
06-dec.-2022

Primăria Bârlad a scos la licitație execuția proiectului pentru Grădinița 5 „Clopoțel”

- Advertisement -

LICITAȚIE… Municipiul Bârlad a scos la licitație pe SICAP, proiectul „Lucrări de execuție pentru obiectivul de investiții <<Construire și dotare corp nou pentru Gradinița cu program prelungit nr. 5, Clopoțel, municipiul Bârlad, județul Vaslui>>. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3 230 980, 09 ron. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional – POR. Termenul de depunere a ofertelor este 15 februarie, orele 15. 00. Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a precizat că noul imobil va fi amplasat peste stradă de actuala locație a grădiniței, respectiv în clădirea în care a funcționat fostul Sindicat Învățământ „Tutova”  Bârlad timp de cîțiva ani.

După cum se precizează în contractul de finanțare semnat acum mai bine de un an, durata de implementare a proiectului se ridică la 53 de luni. Se vor executa lucrările de construire a unei grădinițe cu 6 săli de grupă, cu o capacitate de 120 preșcolari și spații specifice funcțiunii de grădiniță (spațiu primire copii, vestiar, izolator, cabinet medical, săli de grupă, sală multifuncțională, grupuri sanitare pentru fiecare sală de grupă, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, bucătărie, spații administrative, centrală termică, spălătorie) pe un teren cu o suprafață totală de 2345 mp. Regimul de înălțime a clădirii va fi P+E. Clădirea va avea dimensiunile de 41,78 m x15,65 m, înălțimea de 9,05 m. Lucrările vor fi de execuție a închiderilor și compartimentărilor interioare, izolații, lucrări de finisaje interioare și exterioare.

Așa cum au votat consilierii bârlădeni în mai 2018, nouă construcție ce are ca destinație clădire pentru învățământul preșcolar va avea spații specifice acestei funcțiuni: spațiu primire copii, vestiar, cabinet medical, izolator, săli de grupă, sala multifuncțională, grupuri sanitare pentru fiecare sală de grupă, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, bucătărie, spații administrative, centrală termică și spălătorie. Clădirea va fi dreptunghiulară și va avea, pe lângă cele două case de scară închise, și o scară exterioară pentru evacuarea în situații de urgență.

Proiectul prevede dotarea sălilor de grupă cu mobilier și materiale didactice corespuzătoare pentru creșterea gradului de confort, atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice; echiparea corespunzătoare a bucătăriei și a spălătoriei cu dotări specifice, conform standardelor în vigoare; dotarea corespunzătoare a spațiilor administrative (birouri, cabinet medical, vestiare), pentru asigurarea condițiilor moderne de lucru și o mai bună organizare administrativă. Proiectul mai prevede și achiziția de dotări destinate persoanelor cu dizabilități: un elevator pentru transportul pe scări al persoanelor cu dizabilități locomotorii pentru a facilita accesul acestora, în vederea accesibilizării mijloacelor de comunicare și informare.

Conform contractului de finanțare semnat în septermbrie 2019, valoarea totală a investiției se ridică la 4.764.726 lei (cu TVA), din care cheltuielile cu construcțiile și montajul sunt estimate la suma de 3.415.730 lei (cu TVA). Din suma totală, 4.306.997 lei reprezintă cheltuieli eligibile, iar 457.729 lei reprezintă cheltuieli neeligibile. Nu în ultimul rând, suma de 86.570 lei, adică o contribuție de 2,01% din valoarea eligibilă a proiectului din partea municipalității, reprezintă cofinanțarea suportată de Municipiul Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.