spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Primăria Bârlad, de un an de zile, se chinuie să modernizeze semaforizarea din oraș!

- Advertisement -
MODERNIZARE… De aproape un an de zile, Primăria Bârlad cere finanțare pentru modernizarea semaforizării din oraș!

CHINURILE FACERII… Consilierii bârlădeni au iarăși speranțe să obțină fonduri europene prin PNRR pentru modernizarea sistemului de semaforizare din cele nouă intersecții ale orașului dotate cu semafoare. Bârladul are semafoare de ani buni, dar sunt învechite. Edilul bârlădean vrea fonduri europene pentru modernizarea celor 9 semafoare și pentru extinderea cu semafoare în alte cinci intersecții din oraș.  Din iulie anul trecut se tot chinuie să obțină fondurile necesare, iar acum, CLM Bârlad va discuta la ședința ordinară de la finele lunii iunie a.c., propunerea privind aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții care vizează modernizarea sistemului de semaforizare de pe raza Municipiului Bârlad.

Inițierea proiectului de hotărâre a fost determinată de obținerea finanțării prin PNRR pentru obiectivul de investiții „Modernizarea sistemului de semaforizare din Municipiul Bârlad și sistem CCTV’’, proiect depus în luna martie a.c. Prin acest proiect de hotărâre se propune aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții care vizează modernizarea sistemului de semaforizare de pe raza Municipiului Bârlad, mai exact lucrări de modernizare la sistemele de semaforizare existente în 9 intersecții, precum și lucrări de instalare sisteme de semaforizare moderne în alte cinci intersecții. „Implementarea proiectului va produce beneficii pentru: siguranța circulației pietonale și auto, operatorul de transport public local, Poliția Rutieră, Poliția Locală, dar și pentru Administrația Publică Locală și Consiliul Local al Municipiului Bârlad”, explică primarul Boroș în expunerea motivelor pentru care a inițiat proiectul. Studiul de Fezabilitate este întocmit de către S.C. Creative Media S.R.L., iar din documentele existente rezultă că valoarea totală a obiectivului de investiții, exprimată în lei, cu TVA, este de 2.934.565, 32 lei. Durata de realizare estimată (proiectare și execuție) este 7 luni de la semnarea (conform SF) contractului de Finanțare. Investiția permite achiziționarea de sisteme de transport inteligente (ITS) care se încadrează la digitalizarea transportului urban. De exemplu: dotarea și funcționarea centrului de control al traficului; sisteme de avertizare privind adaptarea vitezei; sistem de semafoare interconectate; monitorizarea timpilor de călătorie și a vitezei; sisteme de informare a participanților la trafic.

Unde vor fi instalate sistemele de semaforizare

După cum se poate vedea în anexele atașate, prin acest proiect va fi modernizat sistemul de semaforizare existent deja în nouă intersecții din oraș, respectiv:

 1. Bulevardul Republicii / strada Vasile Pârvan;
 2. Bulevardul Republicii / strada Siret / strada Nicolae Tonitza;
 3. Bulevardul Republicii / strada General Naumescu;
 4. Bulevardul Republicii / strada Hamangiu / strada Marcel Guguianu;
 5. Bulevardul Republicii / strada 1 Decembrie;
 6. Bulevardul Republicii / strada Ștefan cel Mare;
 7. Bulevardul Republicii / strada Nicolae Iorga;
 8. Bulevardul Republicii / Bulevardul Primăverii;
 9. Strada 1 Decembrie / strada Nicolae Bălcescu.

De asemenea, se va implementa un sistem modern de semaforizare în alte cinci intersecții, unde nu există semaforizare, și anume:

 1. Strada Hotin / strada Lirei;
 2. Strada Tudor Vladimirescu / strada Gheorghe Doja;
 3. Bulevardul Epureanu / strada Mihail Kogălniceanu / strada Gheorghe Roșca Codreanu;
 4. Strada Siret / strada Petru Rareș / strada Vasile Pârvan;
 5. Strada Cerbului / strada 1 Decembrie.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.