spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Primãria Bârlad demareazã actiunea „cãldura”

- Advertisement -

ANUNT IMPORTANT Începând de luni, 17 octombrie, familiile sãrace din Bârlad, care vor sã ia de la stat ajutoare de cãldurã pentru aceastã iarnã, îsi pot depune dosarele la Directia de Asistentã Socialã (DAS) din cadrul Primãriei Bârlad. Pentru sezonul rece din acest an, conditiile care duc la neacordarea ajutoarelor au rãmas aceleasi ca în sezonul rece de anul trecut. Cine are bovine, albine, utilaje agricole, iahturi sau terenuri, evident cã nu va cere bani pentru încãlzirea locuintelor. Termenul-limitã pânã la care se pot depune dosarele este 20 noiembrie.

Pentru doritori trebuie sã se stie cã fluturasul de salariu sau cuponul de pensie necesar la dosar este necesar sã fie din luna anterioarã depunerii (deci, septembrie sau octombrie), iar ele trebuie depuse si în original, nu numai în copie. Ca si în anul trecut, ajutoarele de încãlzire se vor acorda tot în intervalul 1 noiembrie 2011 – 31 martie 2012, iar pragul maxim pânã la care vor fi acceptate dosarele, cel putin în cazul încãlzirii pe gaz si pe lemne, a rãmas la fel: maxim 615 lei pe membru de familie. La cei care beneficiazã de încãlzire prin sistemul centralizat, cum ar fi locatarii blocurilor ANL, pragul maxim a fost prevãzut la 1.082, dar acesta a fost coborât acum câteva zile la 786 lei pe membru de familie. Cuantumul cel mai mare care va fi alocat de stat ca ajutor pentru încãlzire va fi pentru persoanele sau familiile care folosesc sobele sau centralele pe gaz si care au venituri sub 155 lei pe membru de familie, respectiv câte 262 de lei pe lunã. Din categoria celor care utilizeazã lemne, persoanele cu venituri sub 155 de lei vor primi câte 54 de lei pe lunã, urmând ca, pe mãsurã ce veniturile cresc, ajutoarele sã scadã. Beneficiarii de ajutor social, conform Legii 416/2001, vor primi cea mai mare compensare lunarã pentru încãlzirea cu energie în sistem centralizat, adicã 100%. „Toate informatiile necesare au fost deja postate pe site-ul primãriei (http://www.primariabarlad.ro/) si afisate la avizierul din fata institutiei, astfel încât cei care doresc sã afle mai multe o pot face. Depunerea dosarelor începe în data de 17 octombrie si, pentru a obtine ajutorul de încãlzire chiar din luna noiembrie, termenul limitã e 20 noiembrie. Anul trecut, au fost aprobate ajutoarele pentru 9.000 de familii care au sobe sau centrale pe gaz si pentru 700 de familii din sistemul centralizat. În aceastã iarnã, ne asteptãm cam la 11.000 de beneficiari”, a declarat, în cadrul unei conferinte de presã, Liliana Platon, seful Directiei de Asistentã Socialã din cadrul Primãriei Bârlad.

Ai iaht, n-ai ajutor la cãldurã!

Lista bunurilor ce duc la excluderea ajutoarelor a rãmas la fel ca si în sezonul rece care a fost anul trecut. Cei care detin alte imobile în afara locuintei, autoturisme ce depãsesc 1.600 metri cubi, autoutilitare, autocamioane, remorci, salupe, bãrci cu motor, scutere de apã, iahturi sau autobuze nu beneficiazã de ajutoarele pentru încãlzire. La fel si proprietarii de utilaje agricole (tractor, etc.), utilaje de prelucrare agricolã (presã de ulei, moarã de cereale, etc.), utilaje de prelucrat lemnul (gater, drujbã, etc.) sau depozite bancare mai mari de 3.000 de lei. Si persoanele care au terenuri (arabil, fâneatã, forestier, livezi, etc) mai mari decât cele prevãzute în mod expres în lege, nu primesc subventiile pentru încãlzire. La fel, nici proprietarii de animale nu vor beneficia de aceste ajutoare. Cine are mai mult de trei bovine, cinci porcine, 20 de ovine/caprine sau 15 familii de albine, nu poate beneficia de ajutoare pentru încãlzire.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.