spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

Primăria Bârlad, indolență totală: nu a plătit curentul pentru Direcția de Asistență Socială care a rămas acum în beznă și frig!

- Advertisement -
LA LUMÂNARE… Direcția de Asistență Socială (DAS) Bârlad a fost debranșată de la rețeaua electrică, pentru că funcționează de doi ani fără contract cu furnizorul de electricitate!

INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT!… Sediul Direcției pentru Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Bârlad, de pe Bulevardul Epureanu, a rămas în beznă, fiind debranșat de la rețeaua electrică. Angajații lucrează în întuneric și frig, unii lucrează de acasă, alții sunt nevoiți să lucreze în birourile din sediul Primăriei pentru a-și putea îndeplini sarcinile de serviciu. Indolența maximă aparține în mod cert Primăriei Bârlad. Recent s-a descoperit că instituția nu și-a achitat de aproximativ 2 ani de zile curentul electric, la sediul nou în care de doi ani functionează Direcția de Asistență Socială din subordine! În tot acest timp s-au acumulat inclusiv penalități importante, care în mod sigur vor fi achitate din bugetul local. Nimeni din cadrul Primăriei sau al DAS-ului nu vrea să comunice despre ce sumă este vorba, fiind păstrat cu strictețe „secretul” incompetenței celor din conducerea Primăriei.

Cum s-a ajuns la o asemenea dovadă de iresponsabilitate administrativă? Se pare că Primăria Barlad a „uitat” că, din momentul achiziționării clădirii fostei centrale termice, unde s-a mutat DAS Bârlad în 2020, are obligația morală și legală de a-și încheia contract pe nume propriu cu distribuitorul de energie electrică. Nu a făcut însă acest gest și, vreme de 2 ani de zile, DAS a consumat curentul fără să achite un leu! Acum, după ce s-a descoperit totul, factura se anunță a fi una uriașă. Nu se știe exact cât valorează, întrucât nimeni din Primăria Bârlad nu și-a asumat răspunderea. Ieri, nimeni din cadrul instituției, unde funcționarii sunt plătiți din bani publici, nu a vrut să răspundă la întreabarea simplă: cât îi va costa pe bârlădeni indolența Primăriei condusă de primarul Dumitru Boros, în cazul curentului electric consumat la sediul Directiei de Asistență Socială Bârlad?!

Lipsă crasă de comunicare! Primăria a greșit și vrea să bage totul la secret!

Angajații de la DAS stau pe întuneric și în frig dintr-un motiv ce pare de necrezut când este vorba despre o instituție publică. Primăria nu are niciun contract încheiat cu o firmă de furnizare a energiei, de doi ani, de când Direcția s-a mutat în imobilul de pe Bulevardul Epureanu.

Primăria nu a încheiat contract pentru furnizarea energiei la locul de consum respectiv, după ce fostul proprietar a vândut municipalității imobilul. În tot acest timp, DAS Bârlad a beneficiat de curent electric, deși nu exista contract pentru acest loc de consum, primăria neplătind nimic pentru energia consumată. În urma verificărilor distribuitorului de energie electrică, acesta a constatat că Primăria nu are contract de furnizare a energiei pentru imobilul de pe Bulevardul Epureanu, iar Delgaz Grid a primit adresă să deconecteze sediul DAS de la rețeaua electrică, vineri, 18 noiembrie. Pentru a ști exact ce sumă este de plătit (de ordinul zecilor de mii!), am adresat întrebarea directorului DAS Bârlad, Cristina Brojban, pentru a afla cum de niciun angajat nu a sesizat că nu primește facturi pentru energia consumată la sediul DAS? Nimeni din contabilitata Primăriei nu a observat lipsa acestor facturi, nu pentru o lună, două, ci pentru doi ani?. Răspunsul a fost unul deja „clasic”: „Biroul de presă al Primăriei Bârlad este cel care dă relații la presă”, ne-a spus directorul Cristina Brojban, refuzând să discute cu noi despre anomalia atât de costisitoare ce va fi plătită din buzunarul bârlădenilor! Și nici de la Primăria Bârlad nu am putut afla, întrucât niciun purtător de cuvânt nu ne-a răspuns, iar primarul Dumitru Boroș nici atât n-a binevoit să răspundă la telefon. Vom insista însă până vom afla un răspuns!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. II sta în gât de ani de zile asistența socială din primărie, mai ales ca doamna director își face treaba conform legii și dumnealui face ca trenul în gara când aude ca mai trebuie bani pentru ceva din domeniul social… Este o relație șoarece pisică între primarul Bouroș și doamna director… Păcat

    • Lasati nu o mai plangeti pe doamna! Ca a ajuns din functionar sef la DAS cand era nevasta de procuror! Acum de ce credeti ca Mitica ar fi suparat pe ea? Ca nu are si doamna vreo condamnare penala ori ca nu si-a petrecut vreo noapte in arest asa cum au majoritatea colaboratorilor cetateanului de la Banca!
      PS Dupa ce au inceput „lucraturile” (ca lucrari nu pot fi numite pe Epureanu) in Barlad, in curtea firmei care a creat canale navigabile in oras, a aparut un SUV marca Bentley!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.