29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Primăria din Craiova le-a cumpărat polițiștilor locali mașini electrice de mici dimensiuni. Cum au reacționat oamenii din oraș

Poliția Locală din Craiova va patrula cu ajutorul unor mașini electrice de mici dimensiuni. Autoturismele pot prinde cel mult 60 de kilometri pe oră și vor fi folosite numai în parcuri și în zonele pietonale. Localnicii nu sunt, însă, mulțumiți de investiție. Susțin că Primăria ar fi putut investi acești bani în modernizarea rețelei de încălzire sau pentru ajutorarea bătrânilor și copiilor aflați în suferință.

Astfel de mașini, sută la sută electrice, vor fi văzute zilnic prin parcurile și zonele pietonale din Craiova. Sunt dotate cu aer condiționat, cutie automată, sistem de iluminare, dar și sirenă.

Aurel Manea este polițist local în Craiova. Într-o zi obișnuită, la locul de muncă mergea pe jos chiar și câte 10 kilometri. Abia aștepta să primească o astfel de mașină de serviciu.

„Ele sunt eficiente în zonele respective, deoarece deplasarea o să fie mai eficientă și mai rapidă față de cum ar fi mers pedestru”, spune polițistul local.

„Este o achiziție nouă. A fost accesat un program care prevedea schimbarea parcului auto și prevedea mașini propulsate sută la sută electric. Poliția Locală Craiova a fost printre primele 10 instituții care au accesat acest program și căreia i-a fost aprobat. Sunt niște mașini care sunt foarte utile în primul rând pentru că este un pas înainte pentru protecția mediului, iar în al doilea rând încercăm să ne aliniem la polițiile municipale, cum sunt constituite în țările din UE”, explică Tavi Mateescu, șeful Poliției Locale Craiova.

Până acum au fost cumpărate cinci astfel de vehicule. Jumătate din bani au venit din bugetul local, iar celaltă jumătate din programul Rabla.

Localnicii nu privesc însă cu ochi buni această achiziție. Ei așteaptă acum investiții care să le îmbunătățească și lor nivelul de trai. …https://www.digi24.ro/stiri/primaria-din-craiova-le-a-cumparat-politistilor-locali-masini-electrice-de-mici-dimensiuni-cum-au-reactionat-oamenii-din-oras-1751327

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here