spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
22-feb.-2024

Primăria Ferești își cheamă asistații sociali la muncă… cu topoarele, prin intermediul rețelelor de socializare

- Advertisement -

INEDIT… La Ferești s-a înregistrat o premieră națională. Oamenii sunt chemați cu topoarele în fața primăriei, prin intermediul rețelelor de socializare. Nu pentru o  revoltă, ci pentru a despica lemnele din curtea școlii. Iată cum sună postarea: „Toți beneficiarii de ajutor social, apți de muncă, să vină mâine dimineață, în fața primăriei, la ora 8, cu un topor asupra lor pt. a merge la școală la crăpat lemne! (Și bărbați și femei)”. Anunțul  aduce mai mult a Răscoala de la 1907,  și a fost publicat publicat zilele trecute pe pagina de Facebook a Primăriei Ferești. Postarea a fost extrem de apreciată de comunitatea locală, care l-a rugat pe primar să-i pună la muncă pe toți cei care își petrec timpul prin cârciumi, cheltuind pe băutură banii de ajutor social. „Puneți-i la treabă, domnule primar. Să nu mai stea în cârciumi, că văd că au bani de bere. Aduc buget la patronii”, a scris Viorica. „Bravo! La muncă, nu la întins mâna”, „Dar eu cred că nu încap toți în curtea școlii, la câți sunt!”, au scris alți alți locuitori ai comunei Ferești.

La anunțul primarului de pe Facebook au sărit jumătate din asistații sociali din comună

Sebastian Arteni

Primarul Sebastian Arteni spune că a ales acest mod inedit de a-i chema pe oameni la treabă, fiindcă în ziua de astăzi toți locuitorii din comună au telefoane inteligente și cont pe Facebook: “Noi avem vreo 60 de oameni apți de muncă care primesc ajutor social. Și în urma anunțului de pe Facebook-ul primăriei au venit vreo 30 de persoane. Avem de despicat vreo 85 de metri cubi de lemne și e normal să folosim oamenii de la 416. De menționat, că lemnele acestea sunt pentru la anul, fiindcă noi așa facem la Ferești. În anul în curs achiziționăm lemne pentru anul viitor pentru a fi uscate și a da randamente bune la căldură. Ieri nu am terminat lemnele de despicat, dar suntem în grafic”. Primarul a mai spus că ajutoarele sociale se dau pentru familiile cu venituri mici, dar cuantumul lor e  în funcție de câți membri numără o astfel de familie. De exemplu, pentru o singură persoană, ajutorul este de 160 de lei, pentru o familie cu doi membri e 220 de lei. La Ferești cel mai mult primește o familie, care ridică 530 de lei. În funcție de banii primiți se calculează câte ore trebuie să presteze în folosul comunității famiile nevoiașe. La Ferești, comuna  numără 2190 de locuitori și pe teritoriul acesteia este o singură școală.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine face, nu știu câți văd anunțul respectiv, dar este fata care se ocupa cu pontajul și hop le taie ajutorul… Păcat ca n are mulți… Ar putea și alți primari cu sute de asa zis asistați a facă măcar ca el… Sunt unii ce câștigă cât o femeie din confecții într o luna de rupt cursul pe scaun… De la 8 la 20

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.