spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Primăria Huși anunță că și ultimele străzi neasfaltate din oraș intră în proces de modernizare

- Advertisement -

VESTE… Primarul Ioan Ciupilan a anunțat că a semnat contractul pentru modernizarea celor 29 de străzi, cele din urmă, după cum spune edilul, care mai erau de adus la standarde civilizate în oraș. Vestea este una foarte bună pentru mulți hușeni, care s-au tot plâns în ultima vreme că, toamnă fiind, iar se vor năpădi noroaiele pe drumurile care duc la casa fiecăruia. Măcar dacă lucrările anunțate de Primărie sunt deja contractate și totul ține de o perioadă rezervată lucrărilor, oamenii vor ști măcar că… mult a fost, puțin mai este!

„Am semnat contractul de asfaltare pentru 29 de străzi, este proiect pe „Anghel Saligny”, în valoare de 31 milioane de lei, este vorba despre 10 kilometri, pe o suprafață de 6035 metri pătrați. Odată cu acest contract și cu finalizarea lui – și eu cred că undeva la sfârșitul săptămânii viitoare vor începe lucrările efectiv, s-a finalizat capitolul „modernizare străzi prin asfaltare” în municipiul Huși”, a fost mesajul primarului Ciupilan. Numai că unii localnici stau pe străduțe mici, din acelea improvizate de nevoie, așa că noroiul și zăpezile le dau bătăi de cap. „Aș avea și eu o întrebare pentru domnul primar. Locuim pe o străduță numită Dobrina. Avem o problemă. Avem copii cu vârste de 3 ani, 5 ani, de 8 ani, cum putem să facem că străduța este plină de noroi, mergem cu copiii la școală sau la grădiniță și se murdăresc. Nu mai spun când vin zăpezile, suntem blocați”, a întrebat o hușeancă, Liuba Baciu.

„În municipiul Huși s-au format, după construcția de locuințe, tot felul de străduțe”

Primarul a răspuns, susținând că străduțele mici, improvizate de cei care și-au făcut locuințe noi prin diferite zone, vor fi reabilitate printr-un program de „reparații străzi”. „În municipiul Huși s-au format, după construcția de locuințe, tot felul de străduțe din bucățile de teren lăsate din proprietățile private. Dacă am înțeles bine, este vorba despre un drum care a mai fost o dată pietruit, intră anul acesta pe un alt program pentru reparații străzi. Va fi modernizat și acest drum. Dar discutăm de mai multe străduțe „Dobrina”, pentru că din dorința de a rezolva problema cu locurile de casă s-au dat acele autorizații cu denumirea de „Dobrina”, dar creîndu-se niște fundături cu o lungime mai mare sau mai mică, eu cred că toate vor fi asfaltate anul acesta sau până în vara anului viitor. Eu am în față lista cu toate străzile care se asfaltează și care sunt în lucru și nu cred că mai rămân în afară de acele străzi fără denumiri, care fac legăturile prin Dric 2. Dar le vom asfalta și pe acelea pe program de reparații”, a susținut edilul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Mai sunt strazi care s-au asfaltat cum este str.BARBU DELAVRANCEA ,care pe o parte are trotuar asfaltat ,iar cealalta parte nu a fost asfaltata,deci strada asfalatata cu totuar numai pe o parte. A vazut primarul care a mers si a dat cadouri de mos craciun pe acea strada ? cine a facut receptia lucrariilor pe strada BARBU DELAVRANCEA nu raspunde nimeni s-a incasat strada terminata ?

  2. S-a saturat lumea de vrajeala cu strazile…are 16 ani de cand numai asta vorbeste, aaa si de bazinele de la recea care apar in fiecare an electoral si diapar imediat.
    A zis ca nu are bani, pai de unde sa aiba daca fuge lumea unde vede cu ochii, situatia demografica fiind dezastruoasa, cine sa plateasca peticele lui de asfalt, pensionarii?
    16 ani de antisocial, anticultura, antiscoli, antieducatie, antisport!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.