Primăria Huși, încă patru luni cu activitatea afectată de lucrările de modernizare a sediului!

DISCONFORT… Marea modernizare a sediului Primăriei Huși dă peste cap activitatea instituției și a Consiliului Local

GREU… Nu doar cetățenii din Huși, care trec pe lângă sediul Primăriei se întreabă cam cât timp mai durează reabilitarea clădirii, ci și unii consilieri par nelămuriți în acest sens, mai ales că în exterior, spune liberalul Radu Bobârnat, nu se vede cu zilele niciun muncitor. Nu de alta, dar marea modernizare a sediului Primăriei dă peste cap activitatea. De pildă, de nevoie, ședințele de CL trebuie făcute în mediul online, iar soluția, intenționat sau nu, se dovedește extrem de greoaie, fie pentru unii consilieri, mai puțin avizați cu tehnica, fie pentru presa care primește discreționar acceptul la întrunirile virtuale ale aleșilor, dar chiar și pentru conținutul discuțiilor e păguboasă, întrucât nu se înțelege mare lucru din intervențiile consilierilor.

“Ce se întâmplă cu lucrările la sediul Primăriei, că nu vedem pe nimeni lucrând în locul respectiv”, a întrebat unul dintre consilierii liberali, la cea mai recentă ședință de Consiliu Local. Președintele de ședință a cerut, la rândul său, explicații unui funcționar al Primăriei, care se ocupă în mod direct cu implementarea acestui proiect. “În urma licitației a fost câștigat acest proiect de o asociere de două firme, una din Vaslui și una din Iași. Au avut proiectare cu execuție. Se lucrează la proiect, eu nu știu de ce spuneți dumneavoastră că nu se lucrează”, a susținut angajatul Primăriei Huși. “Păi, nu văd pe nimeni pe-acolo, nu știu cum se lucrează”, a replicar Radu Bobârnat. Funcționarul a răspuns: “Deci, se lucrează în anexa din sala mare și legătura dintre sala mare și corpul principal. Azi, toată ziua, am văzut șantier aici, nu știu de ce ziceți…”, a părut din nou nedumerit angajatul Primăriei. “Și în exterior nu lucrează nimeni? E așa de șapte luni”, a insistat, la rândul său, liberalul Radu Bobârnat.

Mai sunt patru luni până se revine la normal

Angajatul instituției, care se ocupă în mod direct de acest proiect privind modernizarea sediului Primăriei, a explicat: “Aceste lucrări presupun și lucrări în interior. Este o convenție cu constructorul, ca să nu înceapă lucrările în toate zonele, ci să se termine acel corp cu sala mare, ca să putem, prin rotație, să eliberăm câte un palier, să se poată intra în Primărie. Pentru că activitatea noastră în Primărie nu poate fi întreruptă”, a spus acesta. “Și termenul de finalizare este august 2021?”, a întrebat unul dintre consilieri.

“Da, este 31 august 2021”, a lămurit profesorul Cristinel Popa, cel care a fost președinte de ședință.
2 COMENTARII

  1. Este rk adica se schimba si instalatiile electrice, termice si sanitare, instalatiile exterioare cu bransamente si se adauga instalatii de stingerea incendiilor. Auditul energetic este doar o parte din proiect si se vrea cresterea eficientei energetice

  2. Un an durează o reabilitare? Ii fac fațada din mozaic cumva? Pai dacă ar reabilita Palatul Parlamentului ar dura 500 ani??? Avea dreptate Nicu Ceaușescu că nici fațadele să le văruiți……

LĂSAȚI UN MESAJ