spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Primãria Husi le-a pus gând rãu ciorilor, mutate de o vreme în parcul Rodina

- Advertisement -

LECTIA DE ORNITOLOGIE… La Husi s-a declarat rãzboi ciorilor! Si dacã unora le pare o glumã, ei bine, treaba este cât se poate de serioasã. Dupã ce unii cetãteni au reclamat faptul cã pãsãrile în cauzã s-au adunat în numãr mare în copacii din parcul Rodina, cerând interventia Primãriei, institutia nu a pregetat prea mult si a trecut la actiune. Mai exact, s-a adresat Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui, printr-o adresã prin care a cerut voie sã distrugã cuiburile pãsãrilor, pentru „descurajarea cresterii populatiei de ciori”. Rãspunsul APM Vaslui însã a fost mai mult decât lãmuritor.

Probabil cã mare le-o fi fost mirarea angajatilor de la „Protectia Mediului” Vaslui, când au vãzut cã husenii cer în luna aprilie aprobare pentru declansarea operatiunii împotriva înmultirii a ciorilor din oras. Printr-o adresã, de asemenea, oficialã, reprezentantii de la Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui le-a rãspuns celor de la Primãria Husi, explicându-le cã acest lucru nu se poate face în aceastã perioadã, întrucât distrugerea cuiburilor de ciori si tãierea crengilor uscate se pot realiza doar iarna. Primãvara-vara, spun specialistii APM Vaslui, este interzis de lege acest lucru, pentru cã în aceastã perioadã pãsãrile „cuibãresc si îsi cresc puii”. Mai mult decât atât, în cuiburile lor îsi pot depune ouãle alte douã specii de pãsãri protejate. De remarcat, spun localnicii, cã ciorile s-au adunat în centrul orasului, dupã ce au fost tãiati arborii din marginea municipiului Husi, de la iesirea spre Albita, unde ele vietuiau de ani de zile. „S-a tãiat masiv acolo, la Recea, si s-au retras încoace bietele pãsãri, e adevãrat. Dacã legea le ocroteste, înseamnã cã niste oameni capabili stiu si de ce. Adevãrul este cã e un disconfort, mai ales cã este între blocuri parcul Rodina. Vã dati seama ce zgomot, ce ecou pot face, dacã sunt atât de multe. Dar legea trebuie respectatã. Si la iarnã, dacã este într-adevãr preocupare, sã se actioneze pentru ca ele sã nu se mai înmulteascã. Acum însã este interzis. O stiam si noi, care nu lucrãm la Primãrie. Probabil, o stiau si cei din Primãria Husi, dar au zis sã întrebe la APM, ca sã fie siguri”, spun, mai în glumã, mai în serios, localnicii din centrul orasului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Ce facem cu acestea care ciugulesc seminte si lasa morman de coji din cioc sub banci, croncane porno, sunt agresive si au cuburi peste tot???? Is specii protejate ca au ceafa grosa, alea ordinare, inaripate de duzina sunt cu gatul subtire. Cica sunt inteligente si reusesc sa puna o foita impaturita, cu stampila, in cutiuta de la sectie, iese protejatorul…. Victorios

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.