0.9 C
Vaslui
04-dec.-2022

Primãria Husi o face pe-a misterioasa: husenii de la „Recon” îi scriu des, dar nu rãspunde nici mãcar c-un… sms!

- Advertisement -

STRANIU… Husenii care au primit cu chirie câte o garsonierã în blocul „Recon” ar vrea sã îsi cumpere locuintele aflate, în prezent, în proprietatea Primãriei Husi, însã, oricâte cereri depun în acest sens, institutia pãstreazã un soi de tãcere cam greu de descifrat. De pildã, familia Grãmadã aratã numerele de înregistrare pentru trei asemenea solicitãri, la care nu a primit vreo lãmurire, în ciuda legii care obligã Primãria sã rãspundã cetãteanului în termen de 30 de zile. Oamenii spun cã nu pot subîntelege din tãcerea autoritãtilor locale dacã vor putea sau nu sã îsi cumpere într-o zi garsonierele, de aceea insistã pentru un rãspuns, oricare ar fi el. Adevãrul este cã, în urmã cu câtiva ani, Consiliul Local a aprobat achizitionarea acestor spatii cu destinatia de locuinte sociale, pentru a mai putea rezolva mãcar unele dintre numeroasele cazuri de familii fãrã un imobil al lor, si, cel mai probabil, nu ar vrea sã le vândã. Problema este însã cã unii dintre chiriasii de la cele douã etaje detinute de Primãrie au putut sã cumpere garsonierele, ceea ce genereazã o inechitate între chiriasi.

Unii dintre husenii care ocupã câte o garsonierã în blocul numit „Recon”, situat în proximitatea spitalului „Dimitrie Castroian”, reclamã faptul cã reprezentantii Primãriei nu le rãspund la sesizãri. „Vã vine sã credeti sau nu, dar eu am depus trei cereri cãtre Primãria Husi, una în februarie 2021, alta în mai 2022, iar cea de-a treia în august 2022. La niciuna nu am primit rãspuns. Este posibil asa ceva? Am cerut în fiecare solicitare sã mi se acorde dreptul sã cumpãr aceastã garsonierã, asa cum au cumpãrat de la Primãrie si alti vecini. Puteau sã dea oricare rãspuns, sã spunã cã da sau cã nu. Trei rânduri si apoi stiam ce aveam de fãcut mai departe. Nu au rãspuns nici în scris, dar nici când am fost de atâtea ori la Primãrie, nu mã lãmureste nimeni cu nimic”, sustine Elena Grãmadã.

Ce-o fi asa greu de dat un rãspuns, oricare ar fi el, solicitantilor de la Recon, care vor sã îsi cumpere garsonierele?!

Tãcerea Primãriei este una de neînteles în acest caz, întrucât ce-o fi asa de greu sã i se spunã solicitantei dacã poate sau nu sã spere la cumpãrarea garsonierei, mai cu seamã cã însãsi legea obligã institutia sã dea un rãspuns, într-un termen rezonabil?! Familia Grãmadã nu este singura în aceastã situatie. „Sunt sase familii în total pe palierul nostru, fiecare vrea sã îsi cumpere garsoniera”, spune Elena Grãmadã. Aceasta sustine cã chiriasii au preluate aceste imobile în conditii jalnice, cunoscute de Primãrie, dar pentru cã se aflau în situatii dificile, s-au mutat în ele. Au investit apoi, fiecare dupã puteri, au zugrãvit, au schimbat usile si geamurile, iar la baia comunã au fãcut curat. În baza acestor lucruri, oamenii au strâns bani, sperând ca într-o zi sã îsi poate cumpãra locuintele, mai cu seamã cã si unii vecini au putut face asta. „Avem o vârstã si vrem si noi sã stim cã acesti câtiva metri pãtrati sunt ai nostri si nu o sã fim dati afarã, asa cum am mai fost. Toatã lumea stie cazul nostru. Am stat într-o casã nationalizatã si ne-au scos afarã, printr-un abuz, dar asta este. Acum suntem aici si tot un abuz este cã nu ni se rãspunde mãcar la cereri. Vom merge la judecatã, cãci Primãria nu ne ia în seamã. Si nu stim de ce”, sustine Elena Grãmadã. Trebuie spus cã la nivelul municipiului Husi, cererea de locuinte sociale este destul de mare, însã Primãria nu dispune de prea multe imobile pe care sã le ofere solicitantilor. Când au fost achizitionate cele douã etaje ale blocului „Recon”, s-a dorit ca garsonierele sã fie date familiilor fãrã casã si fãrã posibilitãti materiale, contra unor chirii mici. Între timp, familiile în cauzã ar vrea sã aibã siguranta acestui acoperis de deasupra capului, astfel cã aproape toti îsi doresc sã cumpere spatiul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.