14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Primãria Ibãnesti, decapitatã: retineri spectaculoase în dosarul fraudãrii alegerilor!

EXPLOZIV… Primarul comunei Ibãnesti, Benone Pletea, viceprimarul Ionel Iacomi, împreunã cu presedintele Sectiei de votare din satul Mânzati, comuna Ibãnesti, dar si sotia unui medic de familie au fost retinuti de procuror, în cadrul anchetei explozive, care cerceteazã fraudarea alegerilor în comuna Ibãnesti. Asa cum ziarul Vremea NOUÃ a semnalat pe 2 octombrie, mai multi alegãtori au fost obligati sã voteze la urna mobilã cu cine le dicta membrul comisiei venit cu urna la ei acasã. De pildã, cei care au fost trimisi cu urna mobilã prin sat i-au obligat pe bãtrâni sã voteze „florile”, desi acestia cereau expres sã voteze „sãgeata”. Pe masa procurorului au ajuns si plângerile scrise ale bietilor bunici, pãcãliti chiar în casele lor, de cei care ar fi trebuit sã pãzeascã corectitudinea si buna desfãsurare a alegerilor locale. Faptele sunt cu atât mai grave, cu cât este vorba despre aproape 80 de voturi, exprimate în urna mobilã. Mai mult decât atât, toate adeverintele medicale emise votantilor la domiciliu din Ibãnesti au fost emise de acelasi medic, care, culmea, nu este medicul de familie al acestora! Ba mai mult, unii votanti nici nu stiau cã în numele lor a fost solicitatã urna mobilã! Procurorul de caz a gãsit dovezi zdrobitoare în sensul demascãrii „masinãriei” PSD-iste de furat voturi, astfel cã la dosar se aflã dovada faptului cã viceprimarul i-a dus presedintelui sectiei de votare din Mânzati, peste 30 de cereri si adeverinte medicale inventate pe seama unor bãtrâni care habar nu aveau cã urmeazã sã voteze la urna mobilã. Procurorul de caz a luat decizia, retinerii celor implicati si anume: primarul Benone Pletea, viceprimarul Iacomi, presedintele sectiei de votare Baboi Romeo, medicul si sotia sa, care a eliberat adeverinte medicale false, precum si trei cadre medicale (asistenti medicali si brancardier) pentru 24 de ore, fiind introdusi în arestul IPJ Vaslui. Acestia au fost pusi sub control judiciar: primarul Benone Pletea si viceprimarul Iacomi Ionel, plus presedintele comisiei de votare Romeo Baboi, precum si un brancardier si o asistentã medicalã de la sectia Psihiatrie a spitalului bârlãdean, care a „fãcut rost” de adeverintele false.

Un procuror bârlãdean demonstreazã pentru prima datã cum s-au fraudat alegerile în comuna Ibãnesti, unde primarul Benone Pletea si viceprimarul Ionel Iacomi au ajuns în arestul IPJ, fiind retinuti alãturi de alte persoane 24 de ore, pentru infractiuni grave: fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și abuz în serviciu. Fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și abuz în serviciu. Noi am arãtat pe 2 octombrie, cã la Ibãnesti au avut loc mai multe perchezitii – la Primãrie si la domiciliile celor doi edili, Pletea si Iacomi. La Politia Bârlad si la Directia Generalã Antifraudã Vaslui au ajuns plângeri fãcute în ziua votãrii, referitor la membrii comisiilor de vot, care au mers cu urba mobilã prin sat, si ar fi influentat votul, în favoarea unui anumit candidat, mai precis în favoarea candidatului PSD, Benone Pletea. Contracandidatul acestuia, o femeie, Elena Ibãnescu (PNL) nemultumitã de situatia care friza frauda electoralã, a formulat plângere cãtre Politia Ibãnesti si cãtre DGA, atasând si declaratii ale cetãtenilor obligati sã voteze cu un anumit candidat, indicat de cei care venise cu urna la ei. Mai mult decât atât, unul dintre votanti, care nu a dorit sã le asculte îndemnul de a vota expres cu un anumit candidat, a fost aproape fortat sã voteze, purtându-i-se mâna… la propriu.

Retinuti, bãgati în arest si pusi sub control judiciar!

Politistii vasluieni au retinut pe 7 octombrie, patru bãrbați și o femeie din comuna Ibãnești, respectiv municipiul Bârlad, județul Vaslui, bãnuiți de comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și abuz în serviciu. Este vorba despre primarul Benone Pletea, viceprimarul Ionel Iacomi, presedintele sectiei de votare Mânzati, Romeo Baboi, medicul de familie Doru Munteanu si sotia acestuia, asistenta de la sectia Psihiatrie a spitalului din Bârlad, Antofi Arina Geta si brancardierul Tamas Georgel.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au probat activitatea infracționalã a cinci bãrbați cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani și a douã femei, în vârstã de 42, respectiv 44 de ani, persoanele fiind bãnuite de comiterea infractiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și abuz în serviciu. Astfel, în urma cercetãrilor efectuate de cãtre polițiștii, s-a stabilit cã cele 7 persoane ar fi participat atât în calitate de autori, dar și complici, la sãvârșirea infracțiunilor cercetate. Aceștia ar fi solicitat, procurat, întocmit și folosit, mai multe adeverințe medicale întocmite și eliberate în fals. Adeverințele, pe care erau consemnate situații nereale, au fost folosite la întocmirea în fals a unor cereri de votare prin intermediul urnei speciale mobile, fãrã ca persoanele înscrise pe respectivele adeverințe sã sufere de afecțiuni medicale care sã le facã netransportabile, în vederea exercitãrii dreptului de a vota. Totodatã, persoanele înscrise pe respectivele adeverințe nu ar fi avut cunoștințã despre acestea și nici nu le-ar fi solicitat. Ulterior, în data de 27 septembrie a.c., comisiile de votare de la toate cele 3 secții de pe raza comunei Ibãnești au desemnat membri care s-au deplasat cu urna specialã mobilã la domiciliile persoanelor în numele cãrora au fost formulate cereri, pentru ca acestea sã-și exercite dreptul de vot. În data de 7 octombrie a.c., ca urmare a administrãrii probatoriului, politistii au luat fațã de 4 bãrbați și o femeie, mãsura reținerii pentru o perioadã de 24 de ore, iar în cursul zilei de astãzi, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad care a dispus fațã de aceștia mãsura preventivã a controlului judiciar, pentru o perioadã de 60 de zile. Douã persoane sunt cercetate în stare de libertate. În cauzã sunt continuate cercetãrile pentru stabilirea activitãții infracționale a persoanelor implicate.”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Primarul si viceprimarul au apelat la o asistentã, un medic de familie si un brancardier, corupti!

Din Ordonanta de retinere întocmitã de procurorul de caz, reiese foarte clar cum au pus la cale primarul si viceprimarul de la Ibãnesti fraudarea alegerilor cu voturile din urna mobilã.

„Pe 26.09. 2020, numitii Pletea Benone si Iacomi Ionel au completat în numele persoanelor la care urmau sã se deplaseze membrii sectiilor de votare cu urna mobilã, la care au atasat adeverintele medicale, ulterior predându-le presedintilor sectiilor de votare nr. 337 Ibãnesti – un numãr de 40 de cereri, plus adeverinte medicale, sectia 338 Mânzati, un numãr de 32 de cereri însotite de adeverinte medicale si 339 Putu Olarului un numãr de 9 cereri, însotite de adeverinte medicale, fãrã a avea acordul persoanelor îndreptãtite si fãrã ca acestea sã aibã cunostintã de acest lucru.”, scrie procurorul de caz.

Iatã cum fãceau rost de adeverinte false, Pletea si Iacomi! Procurorul de caz a devoalat si reteaua folositã pentru fraudare!

„la data de 16.09.2020, numitul Pletea Benone, primar si candidat la functia de primar al comunei Ibãnesti, a contactat-o pe numita Antofi Arina – Geta, asistent medical la sectia Psihiatrie din cadrul spitalului „Elena Beldiman” Bârlad, în vederea eliberãrii unui numãr de 90 de adeverinte medicale ce urmau a fi folosite ulterior la solicitarea urnei mobile. Pletea Benone si Antofi Arina – Geta s-au întâlnit la Bârlad, ocazie cu care numitul Pletea i-a înmânat un numãr de trei tabele cu numele si datele de identificare ale persoanelor pentru care urma sã fie eliberate adeverintele medicale si o sumã de bani drept contravaloarea acestora”, spune procurorul în Ordonantã. Si de aici a pornit lantul „slãbiciunilor! Asistenta Antofi l-a contactat pe brancardierul Georgel Tamas, care l-a contactat pe medicul de familie Doru Munteanu, care a stabilit pretul acestora si le-a semnat dupã înmânarea banilor. Dupã care medicul a trimis-o pe sotia sa sã ducã adeverintele medicale semnate lui Tamas, care le-a înmânat într-un final viceprimarului Ionel Iacomi si primarului Benone Pletea, care a plãtit adeverintele false, cât i-au cerut complicii sãi! Care acum vor rãspunde pentru faptele comise!

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/mascatii-au-descins-la-primaria-ibanesti-suspiciune-de-frauda-cu-urna-mobila-foto/

 

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here