spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
03-dec.-2023

Primăria Vaslui a tăiat în carne vie: a înjumătățit numărul elevilor care vor fi premiați în cadrul Galei Olimpicilor

- Advertisement -
DECIZIE… Consilierii locali au acceptat proiectul primarului Vasile Pavăl, care micșora cu mult numărul elevilor ce vor fi premiați: 202 elevi au fost tăiați de pe listă.

TĂIAȚI DE PE LISTĂ… Consilierii locali au lăsat garda jos. Dacă la ședința de săptămâna trecută au licitat premiile olimpicilor, dar și numărul lor, ieri au acceptat proiectul primarului Vasile Pavăl, care micșora cu mult numărul elevilor ce vor fi premiați. Proiectul inițial viza premierea a 425 de elevi din municipiul Vaslui, însă ieri, în proiectul modificat, mai rămăseseră doar 232 elevi. Au fost adăugați 12 olimpici și eliminați 202 elevi cu rezultate deosebite la concursurile naționale. Săptămâna trecută, consilierii PSD propusese să fie premiați și elevii care au participat la olimpiadele naționale, însă ieri nu au mai făcut niciun amendament. Afectați de ceea ce s-a întâmplat cu liderul lor, aceștia nu au scos niciun cuvânt. Au votat, însă, proiectul. La fel au procedat și consilierii PNL-USR. “Dăm un vot elevilor care trebuie premiați și nu acestui regulament. Acest regulament este unul slab, care în cel mai scurt timp trebuie modificat”, a explicat viceprimarul Cătălin Mîndru.

Potrivit proiectului de hotărâre, adoptat ieri, în ședință extraordinară, premiile au rămas la fel ca cele din proiectul inițial. În cazul olimpicilor, premiile sunt următoare: premiul I – 3.000 lei, premiul II – 2.500 lei, premiul III – 2000 lei, mențiune – 1.500 lei, medalie de aur – 1.400 lei, medalie de argint – 1.300 lei, medalie de bronz – 1.200 lei, mențiune specială/premiu special diplomă de excelență/diplomă de onoare – 1.000 lei. Premiile care vor fi acordate elevilor cu rezultate la concursurile naționale vor fi acordate după următoarea grilă: premiul I – 400 lei, premiul II – 350 lei, premiul III – 250 lei, mențiune – 200 lei, medalie de bronz/mențiune specială/premiu special – 150 lei.

Viceprimarul Cătălin Mîndru: “modificarea regulamentului nu poate gestiona în timp util și corect organizarea evenimentului de pe 5 octombrie”

Viceprimarul Cătălin Mîndru a explicat, în ședința de ieri, de ce consilierii USR vor vota regulamentul în forma pregătită de aparatul de specialitate al primarului: “astăzi consilierii USR vor da un vot elevilor care trebuie premiați și nu acestui regulament. Acest regulament este unul slab, care în cel mai scurt timp trebuie modificat, trebuie să ne asumăm cu toții un regulament care să cuprindă toate acele amendamente sau o parte din amendamentele pe care le-am discutat joi. Practic, nu renunțăm, cel puțin nu noi, la amendamente, în schimb, având în vedere că e timpul foarte scurt, modificarea regulamentului nu poate gestiona în timp util și corect organizarea evenimentului de pe 5 octombrie. Am ajuns la această concluzie că nu are rost să punem sub semnul întrebării și anul acesta evenimentul, riscând să nu se desfășoare. Astfel, am ales ca elevii să fie premiați chiar dacă regulamentul este slab. Prin urmare, astăzi acordăm un vot elevilor performeri ai municipiului Vaslui”, a explicat viceprimarul Cătălin Mîndru.

Consilierii locali s-au dat cocoși la ședința de săptămâna trecută: au spus că vor lucra pe regulament, dar nu au mai făcut-o

Reamintim că, săptămâna trecută, s-a înregistrat o premieră în Consiliul Local, când aleșii locali au adoptat două amendamente contradictorii. Primul amendament aprobat cu 14 voturi “pentru” a fost al social-democraților și viza majorarea premiilor pentru elevii care au participat la concursurile naționale, dar și premierea elevilor calificați la etapele naționale cu câte 1.000 lei. Liberalii au plusat, triplând premiile elevilor care au obținut rezultate deosebite la concursurile naționale. Acest amendament a fost aprobat cu 16 voturi “pentru”. “S-a votat de două ori, neavând amendamentele ca să ne dăm seama”, a spus secretarul municipiului, Eduard Lăcătușu, la un moment dat. Vrând să remedieze problema, acesta a venit cu două soluții incredibile: să se facă o departajare între cele două amendamente în funcție de numărul de voturi “pentru” (PSD – 14 vs. PNL – 16) sau să se reia votul. “Fraților, nici în glumă nu mai veniți cu genul acesta de chestiuni. Nici în glumă”, a fost reacția consilierului Alexandru Barbu, la auzul primei soluții. “Dacă voturile noastre nu sunt luate în considerare, eu mă ridic și plec”, a spus consilierul Sorin Radu când a auzit că se ia în calcul reluarea votului. Medierea a fost făcută de primarul Vasile Pavăl, care a propus retragerea proiectului și convocarea Consiliului Local într-o ședință extraordinară, în cadrul căreia consilierii să ia o decizie asupra Regulamentului de acordare a premiilor pentru elevii olimpici. Deși promisese că se vor întâlni și vor lucra la regulament, astfel încât documentul să fie aprobat cât mai repede, iar evenimentul să se poată organiza pe 5 octombrie, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Consilierii locali au ales să păstreze regulamentul pregătit de specialiștii din primărie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Eu dacă aș fi Buzatu i-aș da pe toți pe goarnă! Toți l-au trădat și ficiorsu va fi trădat chiar de câini lor! Dragoș bețivul orașului și popica mincinosul orașului!

  2. Ăștia se duc la vale odată cu tara. Au ajuns în cap sau vor mai mulți bani.. de salarii…. și altele… bă nenorociților ….. care va bateți joc de tineretu asta deștept….. inteligent….. și cu cel puțin 10 clase peste voi ….. ca sunteți repetenți Europei…..la democrație…. și la studii….. făcute pe la seral și pe genunchi… dtind capra … bă repetenți…. tarii

  3. Pe primarul Paval cind il ia DNA-ul ? Cind patronul blocului de linga autogara il toarna la procurori ca ia dat spaga 300.000 euro pentru autorizatia de constructie ca fiind 10% din valoarea blocului care a costat 3 milioane de euro. De la presedintele Buzatu a invatat primarul Paval sa ia spaga 10% din valaoarea constructiei ca sa nu aiba probleme la autorizatia de constructie!!

  4. Mai organizati cu banii pt copii olimpici niste serbari pt pensionari, dobitocilor! Va pasa de viitor la pix. Stati cu capul plin de bautura in loc sa construiti, dobitocilor, lua-v-ar dracu sa va ia de tampiti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.