Primăria Vaslui cumpără 10 troleibuze moderne. Transportul public din oraș va fi extins și modernizat

ACHIZIȚIE… Primăria Vaslui face un pas important pentru transportul public local. Proiectul care își propune să extindă și să modernizeze infrastructura de transport în comun în Vaslui a ajuns în faza de achiziție. Ieri a fost lansată pe SEAP licitația privind cumpărarea a 10 troleibuze moderne și ecologice, cu 90 de locuri. Valoarea achiziției se ridică la 18 milioane de lei, iar ofertele sunt așteptate până pe 12 aprilie, ora 15:00. „Va fi desemnată cîștigătoare oferta admisibilă care întrunește punctajul cel mai mare rezultat din aplicarea sistemului de factori de evaluare precizați. În cazul unor oferte care vor prezenta același punctaj, departajarea se va face în funcție de preț – cîștigător va fi ofertantul cu prețul cel mai mic”, se precizează în anunțul de participare de pe SEAP.

Achiziția celor zece troleibuze face parte din „Proiectul de extindere a rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători”, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR). Valoarea totală a proiectului este de 108 milioane de lei și include, pe lângă extinderea și înființarea de noi trasee, și modernizarea stațiilor de călători și achiziția de mijloace de transport moderne. “Este un proiect important de modernizare a transportului public, în valoare de 108 milioane lei, inclusiv extinderea traseelor, rutelor și stațiilor în tot municipiul Vaslui. Sunt 23 de milioane de euro, cel mai important proiect de extindere a transportului public din istoria Vasluiului”, declara, anul trecut, primarul Vasile Pavăl, la semnarea contractului cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est Piatra Neamț.

Vor mai fi cumpărate încă 8 autobuze hibrid cu minim 67 de locuri

De asemenea, acesta declara atunci că își doreste un transport public civilizat. “Este un serviciu public. Accentuez acest lucru, pentru că a fi un serviciu public presupune civilizație, comportament, modernizare, un oraș curat. Pentru România, vor fi probleme de mediu din ce în ce mai acut analizate, în perioada următoare”, mai declara primarul Pavăl. Potrivit acestuia, proiectul privind extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public este compus din trei componente. Prima este legată de extinderea rețelei de transport, această componentă având următorii indicatori principali: 342 stâlpi, 10,3 km rețea transport cale dublă, 25 de stații de transport nou create, 69 de stații de transport modernizate. Sunt incluse următoarele trasee: traseu 1 – zona Koket (Str. Gheorghe Doja), traseu 2 – strada Traian, str. Castanilor (zona liceelor Ștefan Procopiu, Ion Mincu, zona Delea – locuințe, până la Barajul Delea), și traseul 3 – zona cuprinsă între Nodul Intermodal și Zona Industrială (DN 2F, după CFS Vaslui).A doua componentă este realizarea unui sistem de transport inteligent, această componentă având ca indicatori principali un sistem automatizare vânzări bilete, sistem monitorizare flotă, sistem informații pentru stațiile de călători. Ultima componentă a proiectului prevede achiziționarea de vehicule de transport de călători ecologice, această componentă având următorii indicatori principali: 8 autobuze hibrid cu minim 67 de locuri, 10 troleibuze cu minim 90 de locuri. Aceste achiziții vor contribui la reducerea emisiilor de carbon în municipiu prin investiții bazate pe PMUD Vaslui. Astfel, proiectul își propune să creeze un sistem de transport public eficient și atractiv care să deservească într-un mod echilibrat locuitorii Municipiului Vaslui.
13 COMENTARII

  1. Este absurd sa faci aceste declarații. Efectiv nu ai ce face cu atâtea autobuze. Iar ei bani europeni că sa plantezi stâlpi de troleibuz???? Sun orașe mari care au renunțat la acest tip de transport pentru că este costisitor. Tu că primărie spui că nu ai bani sa susții salariile la angajații pe care ai ai și declari că mă aduci 20 de utilaje că sa faci ce???? Nu va este rușine???

  2. Acest articol eu îl văd că o ofensă adusă vasluienilor Dar vasluienii no să fie niciodată ofensați de aceste minciuni obraznice pentru că ,cred orice minciuna. Domnule primar sunteți incredibil. Nu am crezut că sunteți așa……………

    • Cum adica… nunai prin investitii la preturi supraevaluate poti sa furi legal, altfel nu poti baga mana in borcanul cu miere, de la furnizor, la intretinere la beneficiar…

  3. am inteles.. de asta nu mai trimite doamna cu placintele masini la orele prinzului cind ies copiii de la scoala… din ce in ce mai rare autobuzele de ora 13 sau in jurul orei respective.. daca suni la dispecerat iti zice ca se vor uita pe camerele masinilor si te vor suna… cind ies ei la pensie, adica..

  4. Chiar nu inteleg investitiile in acesti stalpi macabri. In orasele mari, chiar si la Barlad, se cumpara autobuze electrice. De ce ne incapatanam???

  5. Ți – ai găsit! Unde o să vezi tu ca vasluianul de rând să aștepte in stație troleul sau autobuzul? El are mașină. Nu una, ci două și de la gară pana in crucea gării sau centru, el se urca in ambele mașini să vadă lumea ca are.

  6. Și pe unde sa circule ca noi suntem sufocați de mașini și spatii verzi aducătoare de bani pentru băieții deștepți ! Ele mai lipseau sa blocheze circulația cand stațiile de autobuz vor fi pline din lipsa locurilor de parcare…… cireașa de pe tort!

LĂSAȚI UN MESAJ