spot_img
spot_img
17.2 C
Vaslui
25-mart.-2025

Primãria Vaslui, întâlniri de lucru cu asociatiile de proprietari

- Advertisement -

DISCUTII… Ieri a avut loc prima întâlnire de lucru dintre primarul municipiului Vaslui si o parte dintre reprezentantii asociatiilor de proprietari din municipiul Vaslui. În deschiderea sedintei, s-au discutat prevederile legislative în vigoare si importanta respectãrii acestora de cãtre toate pãrtile implicate. De asemenea, au fost prezentate proiectele aflate în derulare si cele de perspectivã ale Primãriei Vaslui, proiecte ce vizeazã direct calitatea vietii locuitorilor orasului nostru. Primarul Lucian Braniste a subliniat cã administratia localã este deschisã la dialog si cã un parteneriat autentic între municipalitate si asociatiile de proprietari este esential pentru dezvoltarea durabilã a comunitãtii. „Vreau sã transformãm aceste întâlniri în instrumente concrete de solutionare a problemelor, nu doar în simple sesiuni de discutii. Vasluienii trebuie sã aibã un canal clar prin care sã-si facã auzite nevoile, iar noi, ca administratie, avem responsabilitatea sã rãspundem prompt si eficient”, a declarat primarul Lucian Braniste. De asemenea, potrivit acestuia, seria întâlnirilor cu asociatiile de proprietari va continua în perioada urmãtoare, pentru a acoperi întreaga retea de asociatii din municipiu. „Primãria Vaslui rãmâne ferm angajatã în sprijinirea dialogului cu cetãtenii si în identificarea celor mai bune solutii pentru gestionarea problemelor locative si administrative”, a mai transmis primarul municipiului Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

  1. La asociatia din zona gari toata lume care sa sculpt mai dimineata sa facut boxes in scarily blocurilor zi sau facut stapini pe scarily blocurilor zi pe uscator tot la fel faca toti platinum inpozit dece nu ne putem face toti locator sau schimbat usile prin spatele blocurilor liau facut mici faca se intimpla ceva nu poti sa fugi sau facut toate astea cu aprobarea Audimistroatere de linga scoala9 sa stie toata lume ce musamalizari se fac pe la associative de locator si altceva mai important femei de servici munc

  2. La afișier se poate pune de câte ori se matura se spala pe săptămână, ce reparatii sau făcut și ce sa înlocuit la scara respectiva și multele altele. Dar când unii presedinti de asociații sunt pe viata îi mai interesează ceva?

  3. Am văzut la o asociație de pe strada Podurilor unde sau afișat salariile angajaților. De ce nu se pun la toate asociațiile. Și mai lăsăm și tineri sa mănânce o pâine.Cred personal că un tânăr este mai ambițios decât unul în vârstă și nu răspunde nici la bună ziua. Cred ca primaria are un audit și ar trebui verificați președinții de asociații cum pun preturile în raport cu munca prestata de angajații pe care îi are

  4. Si mai exact ce anume au făcut ? cioace?
    Stabiliți măcar ce responsabilități intra in atribuțiile lor, bate vântul când e vreo problemă si nu e normal ca omul sa meargă la primărie sau prin alte părți când e treaba asociației, si faceți controale sa verificați daca se achita de îndatoriri si obligații
    Ce porcărie e asta hai sa conlucram?

    • Atribuțiile sunt stabilite prin legea asociațiilor de propritari nu după cum vor unii sau alții.Trebuie puțină documentare dar e mai ușor la comentariu.

      • Si atunci de ce nu fac nimic ? Casa scărilor, subsolurile, acoperișurile, utilitățile de apa, energie, sunt in administrarea lor, nu face fiecare ce vrea ca nu sunt proprietățile lor personale si nu trebuie sa mă duc eu la primărie sau alte instituții pentru asemenea probleme, eu doar trebuie sa ii sesizez o problemă si EL trebuie sa-si miște curul, nu EU, ca astea sunt in administrarea lui
        Si e datoria primăriei să verifice daca își fac treaba, nu hai sa colaborăm, ce sa colaborăm? tu trebuie sa ii impui si sa verifici daca respecte legile si sa sancționezi când nu ia masuri

      • Toate tâmpeniile de încăperi construite in afara blocurilor, unii si-au făcut si grădini de vara cu peluze, locuri de parcare si altele, ei trebuiau sa miște nu primăria, si ei trebuiau trași la răspundere, e domeniul lor de atribuții si responsabilități

      • I-auzi ia!
        Legea asiciațiilor Articolul 64
        (1) Administrarea condominiului poate fi realizata de catre persoane fizice, persoane fizice autorizate, sau persoane juridice specializate, autorizate conform legii.
        (2) Activitatea de administrare include activitati de administrare tehnica si intretinere a proprietatii comune, de contabilitate si de casierie.
        (3) Orice alte activitati de administrare care nu sunt reglementate prin lege sau prin statutul asociatiei sunt conditionate de hotararea adunarii generale a asociatiei de proprietari.

        Și mai avem despre condițiile de angajare ale administratorilor

        (4) Administratorii sunt angajati pe baza de contract individual de munca sau contract de prestari servicii, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.
        (5) Candidatii pentru functia de administrator trebuie sa prezinte comitetului executiv al asociatiei de proprietari documentele prevazute de lege, precum si alte documente solicitate printre care, obligatoriu:
        a) atestatul prevazut la art. 2 lit. e);
        b) cazierul judiciar care sa ateste ca nu a suferit nicio condamnare, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune de natura economico-financiara.
        (6) Persoanele juridice specializate sunt operatori economici infiintati si inregistrati conform legii, care au ca obiect de activitate administrarea condominiilor.
        (7) In vederea indeplinirii obiectului principal de activitate, persoanele juridice prevazute la alin. (6) au obligatia obtinerii atestatului in conditiile legii pentru toti angajatii acestora care presteaza activitatea de administrare a condominiilor.
        (8) Atestatul se afiseaza, prin grija administratorului, la avizier, la data intrarii in vigoare a contractului de administrare.
        (9) Atestatul administratorului poate fi suspendat sau retras, ca urmare a unei hotarari judecatoresti definitive, in cazul in care instantele judecatoresti competente au stabilit existenta unui prejudiciu cauzat de administrator.
        (10) Atestatul este valabil 4 ani de la data emiterii si poate fi reinnoit in aceleasi conditii in care a fost emis.
        (11) Expirarea, suspendarea sau retragerea atestatului determina automat imposibilitatea exercitarii activitatii de administrare a condominiilor.

        Să atașez și articolul 66 cu atribuțiile administratorului? Anunță-mă dacă da! Oricând cu plăcere!

        Dar mie îmi plac muuult tare de tot criteriile legale de atestare:

        Art. 2 lit. e și f
        e) atestat – actul care dovedeste calitatea de administrator de condominii, prin care persoanele fizice care detin certificate de calificare, conform lit. f), sunt atestate de catre primar, la propunerea compartimentelor specializate in sprijinirea, indrumarea si controlul asociatiilor de proprietari din cadrul autoritatii administratiei publice locale, in baza unei hotarari a consiliului local;
        f) certificat de calificare profesionala – actul care dovedeste calificarea profesionala a persoanelor fizice pentru a indeplini ocupatia de administrator de condominii, in conformitate cu legislatia privind invatamantul superior sau privind formarea profesionala a adultilor.

        Oricum! La asociația dvs. este afișat atestatul administratorului? Din 4 în 4 ani?

        Și aici la fel!

  5. Adunarea generala a proprietarilor prin vot majoritar pot înființa,desfiinta sau schimba conducerea asociației.Pe plan local acestea sunt niște mici parlamente în care prezenta la sedinte este de maxim 8- 12 locatari,au loc dezbateri furtunoase cu acuze mereu la adresa administratorului sau a membrilor din comitet care nu gestionează corect și la vedere banul încasat.Dea lungul timpului sunt cazuri renumite cu ciordeli iar actorii sunt bine mersi.

    • De acord! Și adunarea nu se adună căci proprietarii s-au săturat după ani și ani de experiență să nu fie ascultați și să aibă dreptul la o opinie pentru rezolvarea unor situații necesare. Așadar, controalele funcționarilor din serviciul de specialitate al primarului pot să selecteze între comitetele le asociațiilor care sunt eficiente și care nu! Doar dacă doresc să se implice! Mai ales dacă sunt și sesizați! Experiența mea anterioară demonstrează că nu! Vom vedea ce se întâmplă în acești 4 ani! Dacă se dorește cu adevărat îmbunătățirea calității vieții cetățenilor sau e doar o declarație de presă.

  6. Pe hoata de Amarandei, cand ne-o mai luati de pe cap? N-a furat destul ? Aveti de gand s-o scoateti cu sicriul din asociatie?
    Fura pe rupte, dal va convine, nu?
    Sa va ganditi de 10 ori peste 4 ani cand ne mai cereti votul. Sa-l luati de la chelboasa de Amarandei.

    Apropo- la sedinta, tot cu peruca, mumia ?

      • Serios?!
        Cand era tanara crezi ca era mai de soi? O intindeau barbatii orasului..
        Darul furtului l-a deprins de cand lucra in comert. Ca a fost un pic arestata, nu zice nimeni, vezi? Teoretic nici -ar mai fi avut voie sa lucreze cu bani, prostii- asa ca tine- o sustin.
        Cred ca esti unul care si-a lasat samanta si pe la ea.

  7. Asociațiile de Proprietari sunt cei care gestionează și administrează în prezent? Prevăd eșec total pentru că #realizările# sunt la vedere! Poate ar fi util să înceapă prin a igieniza comitetele cu membrii destoinici. Ce văd eu la masa ovală nu sunt destoinici. Sunt paiațele lor! Și noi proprietarii fără drept de vot cum aflăm despre impresionantele proiecte? Prin intermediul semianalfabeților care abia își țin ochii deschiși la sesiunile de lucru? Alea sunt canale colmatate, nu comunică, nu sunt permisive la comunicare! Primul pas, înlocuirea celor care acum nu sunt eficienți. Metoda? Simplă: evaluarea pe teren prin vizite a asociațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.