Primãria Vaslui investeste în aparaturã modernã pentru Spitalul Judetean

ALOCÃRI… Primãria municipiului Vaslui va sprijini Spitalul Judetean de Urgentã în achizitia mai multor echipamente necesare Compartimentului Urologie. Valoarea acestor instrumente si aparaturi este de 400.000 lei. Este a doua oarã în acest an când administratia localã sprijinã financiar cea mai mare unitate medicalã din judet. În luna februarie, SJU Vaslui a primit 500.000 de lei pentru achizitionarea unui turn de laparoscopie de ultimã generatie.

Cea mai recentã solicitare de acordare a sprijinului financiar a fost fãcutã sãptãmânã trecutã. Conducerea Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui a cerut 400.000 de lei în vederea “achizitionãrii de echipamente urologice, necesare în vederea furnizãrii de servicii medicale de calitate cetãtenilor municipiului Vaslui”. Potrivit reprezentantilor Primãriei Vaslui, “autoritãtile administratiei publice locale pot participa la finantarea unor cheltuieli de administrare si functionare, (…) dotãri cu echipamente medicale ale furnizorilor de servicii medicale, aflati în subordinea altor autoritãti ale administratiei publice locale, în limita creditelor bugetare aprobate cu aceastã destinatie în bugetele proprii”. Cu banii primiti de la administratia localã, Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui va achizitiona un set rezectoscop mono si bipolar, un set cistoscop, un set uretrotom, un ureteronoscop, un litotritor, un nefroscop si accesoriile necesare acestor echipamente.

500.000 de lei pentru un turn laparoscopic

În luna februarie a acestui an, Consiliul Local Vaslui a alocat alti 500.000 de lei Spitalului Judetean Vaslui. Cu acesti bani s-a achizitionat un turn de laparoscopie cu trusa de instrumentar aferentã în valoare de 420.000 lei, precum si containere de sterilizare pentru instrumentarul chirurgical si un motor ortopedic necesare finalizãrii investitiei fãcute de spital pentru reabilitarea si modernizarea sãlii de operatie ortopedie – traumatologie. Potrivit conducerii spitalului, doar anul trecut, din totalul de 1.150 de interventii chirurgicale de anvergurã medie abdominalã, urologicã si ginecologicã, nu mai putin de 770 de operatii s-au efectuat laparoscopic, metodã minim invazivã care reprezintã cel mai ridicat standard în chirurgie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ