spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
25-sept.-2023

Primarii din zona Negrestiului nu vor sã rãmânã fãrã spital

- Advertisement -

REVOLTÃ Stirea transformarii spitalului din Negresti în centru pentru batrâni a stârnit reactii în rândul primarilor din zonã. Ei vor sã-si uneascã fortele pentru a schimba decizia ministerului.

Decizia ministrului sãnãtãtii a provocat neliniste în rândul oamenilor dar si asupra primarilor din comunele din apropierea Negrestiului. Atât cetãtenii cât si primarii resping întru totul ideea transformãrii spitalului din Negresti în centru pentru bãtrâni.”Vom face un memoriu la Ministerul Sãnãtãtii, împreunã cu toti primarii din comunele care sunt deservite de spitalul nostru, prin care sã se arate necesitatea acestuia. Memoriul va fi semnat de cãtre toti primarii în cauzã dar si de DSP si Prefecturã”, a declarat Ioan Cozma .”Renuntarea la acest centru medical nu este un lucru corect deoarece este singura unitate spitaliceascã din zona noastrã”, a declarat Neculai Istrate, primarul comunei Todiresti. “Este proastã aceastã idee.Oamenii de la Bãcesti unde sã meargã?Era destul de departe de la Bãcesti si pânã la Negresti, dar pânã la Vaslui când mai ajunge omul?”, se întreabã primarul comunei Bãcesti, Horatiu Cãrãusu.

“Este nevoie si de un centru pentru bãtrâni”

“Intr-adevãr, un centru pentru bãtrâni este necesar pentru Negresti deoarece existã multe personae în vârstã, în jur de 50-60 numai în Negresti, care nu au cu ce trãi, si nici rude care sã îi îngrijeascã. Dar pentru rezolvarea acestei probleme am înaintat la Ministerul Muncii un studiu de fezabilitate pentru un centru de bãtrâni cu 80 de locuri”, a declarat primarul Negrestiului, Ioan Cozma.

Primarii vor suporta cheltuielile spitalelor pe care refuzã sã le reprofileze

Primarii care refuzã sã reprofileze spitalele în cãmine de bãtrâni sau centre de permanantã trebuie sã suporte cheltuielile privind asistenta medicalã dupã 1 aprilie, întrucât casa de asigurãri de sãnãtate va sista de la aceastã datã finantarea unitãtilor pe vechiul statut. „Nu-i poate obliga nimeni sã transforme spitalele în cãmin, este o optiune. Totusi, pânã la 31 martie, autoritãtile locale trebuie sã opteze”, a declarat, joi, pentru Mediafax, subsecretarul de stat în Ministerul Sãnãtãtii, Raed Arafat.Potrivit subsecretarului de stat, autoritãtile locale au trei optiuni: sã transforme spitalul în cãmin de vârstnici sau sã eficientizeze spitalul si acesta sã devinã centru de permanantã cu sprijin de la Ministerul Sãnãtãtii sau unitatea sanitarã sã rãmânã spital, dar dupã 1 aprilie nu va mai avea contract cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.