1.4 C
Vaslui
04-dec.-2022

Primarii independenţi vor în PSD pentru că la putere sunt banii

- Advertisement -

Primarul din Vînători, Ionel Lupu, intră în PSD pentru a avea fonduri pentru proiectele din comună u şi primarul din Vintileasca înclină către social – democraţi, pentru că “e greu ca independent” . “Dacă nu era USL, candidau la PSD”, spune Marian Oprişan . “I-am transmis semnale de acum doi ani domnului Săpunaru, dar dumnealui a preferat să alerge după cai verzi pe pereţi”, spune un liberal pierzător în faţa independenţilor vopsiţi ai PSD. Primarii independenţi sunt ca şi trecuţi în randurile PSD, ceea ce înseamnă că partidul are 50 de edili aleşi sau luaţi după alegerile locale din 10 iunie. Marian Oprişan i-a luat nu mai puţin de trei primari colegului său de alianţă, Nini Săpunaru, căruia i-a pus candidaţi independenţi să-l sape în comunele pe care le controla, în special pe Valea Ramnicului. Social – democratul a evitat să spună explicit dacă noii primari sunt sau vor fi pesedişti, însă declaraţia sa nu lasă loc de interpretat în privinţa direcţiei politice pe care o vor avea. “Ei au candidat independenţi pentru că nu au avut posibilitatea din cauza USL să candideze. Altfel ar fi candidat din partea PSD”, a spus liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan. La Vintileasca, Georgel – Viorel Spătaru l-a învins pe liberalul Marian Georgescu, la Dumitreşti Petrică Dogaru l-a întrecut la cateva buletine de vot pe liberalul Sandu Crintea, în timp ce la Vanători viceprimarul Ionel Lupu a fost ales de populaţie în defavoarea fostului său coleg de partid Gheorghe Macovei. Noii aleşi nu recunosc că ar fi fost în vreun fel susţinuţi de către PSD în campania electorală, însă spun că au ales să treacă sau este posibil sa treacă în randurile social democraţilor. De altfel, primarii independenţi au fost prezenţi vinerea trecută la ceremonia la care Marian Oprişan a depus jurămantul pentru un nou mandat de preşedinte al CJ.

Iubire preşedintelui: “Fără CJ nu se poate face nimic”

Ionel Lupu, fostul viceprimar al comunei Vanători, este actualul primar PSD, chiar dacă nu a trecut încă cu acte în regulă. Edilul spune că a discutat cu Marian Oprişan chiar vinerea trecută, după investirea acestuia în funcţie. “M-am dus pentru interesul cetăţenilor, să fac ceva. În timpul campaniei electorale nu am avut discuţii cu nimeni şi nici nu am fost ajutat. Trebuie să realizăm proiecte, iar pentru aceasta este nevoie de bani. Prima urgenţă este canalizarea cu staţia de epurare. În satele Jorăşti, Răduleşti, Balta Raţei sunt drumuri judeţene care trebuie reparate. Fără colaborarea CJ nu se poate face nimic”, a declarat Ionel Lupu. Primarul spune că în nici un caz Gheorghe Macovei, fostul edil, nu va ocupa funcţia de viceprimar, pentru că s-ar compromite în faţa oamenilor. Asta pentru a-i răspunde lui Macovei care a precizat că îşi doreşte măcar funcţia de viceprimar după ce a pierdut lamentabil primăria. La Vintileasca, silvicultorul Georgel – Viorel Spătaru i-a întrerupt şirul victoriilor lui. Marian Georgescu, după trei mandate consecutive. “Deocamdată sunt primar independent. Cred că e prematură o discuţie de genul ăsta, oricum voi fi alături de unul dintre partidele politice. Nu am primit nimic din partea PSD, campania mi-am făcut-o singur şi cred că unul dintre partidele politice mă va solicita să trec în cadrul lui. Probabil va fi PSD. Vrem, nu vrem, întotdeauna politica a condus, iar ca independent este mai greu”, a declarat noul primar Vintileasca.

Învinşii spun că au fost sabotaţi de PSD

Primarii învinşi de independenţi spun că au simţit din plin sprijinul dat de PSD contracandidaţilor săi, chiar dacă şeful lor de partid, deputatul PNL Nini Săpunaru a negat în permanenţă în campanile ceea ce era evident. Abia după pierderea mandatelor de primar acest a recunoscut că independenţii au culoarea roşie. Şi dacă la Vanători sau Vintileasca liberalii s-ar fi putut înşela, în ceea ce priveşte Dumitreştiul, lucrurile au fost cat se poate de clare, mai ales că Petrică Dogaru a fost edil al PSD pană în 2008, care acum a candidat independent. “Spătaru a fost independent susţinut de PSD şi am simţit că am fost sabotaţi de PSD”, a declarat liberalul Marian Georgescu de la Vintileasca. Acesta spune că pentru Nini Săpunaru ar putea urma vremuri grele deoarece lumea este nemulţumită în partid, mai ales după ceea ce s-a întamplat şi la Consiliul Judeţean unde liberalii nu au primit o funcţie de vicepreşedinte. “Noi i-am transmis semnale de acum doi ani domnului Săpunaru, dar dumnealui a preferat să alerge după cai verzi pe pereţi. Acum există pericolul ca PNL să nu mai conteze în Vrancea”, a declarat fostul primar din Vintileasca. Acesta spune că nu este interesat să ocupe funcţia de viceprimar, pe care o ravnesc mai mulţi consilieri locali.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.