spot_imgspot_img
7.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Primarul Bacăului, amendat de prefect. Replica edilului-șef la acuzațiile aduse

- Advertisement -

Prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, spune că a primit o sesizare de la consilierul local Dorin Chirilescu în luna august, în urma căreia a dispus mai multe controale la Primărie. În urma acestora, Prefectura a stabilit că primarul Bacăului, Lucian Stanciu-Viziteu, nu ar fi avut niciun motiv temeinic de a nu pune în aplicare o hotărâre a Consiliului Local, astfel că l-a amendat cu 3.000 de lei.

„De jumătate de an, în jur de 190 de familii băcăuane sunt bătaia de joc a Primăriei care – cu vădită rea-credință, recurgând la tot felul de tertipuri – refuză punerea în aplicare a hotărârii prin care Consiliul Local a aprobat, cu largă majoritate, acordarea de stimulente pentru nou-născuți.

Nu există niciun impediment real în calea punerii în executare a HCL nr. 35/31.01.2022 şi acordării acestor stimulente: nici de legalitate, nici de sustenabilitate! Mai ales că sursa de finanțare a stimulentelor a fost asigurată odată cu votarea bugetului local, în februarie, când aleşii au aprobat un amendament ín acest sens. Prin urmare, banii există.

Ce nu există este buna-credință de care actuala conducere a Primăriei Bacău, ghidată după principiul „După noi, potopul!”, este complet străină: de neînțeles găunoasa îndărătnicie a primarului Viziteu, în condițiile în care chiar colegii săi de alianță politico-administrativă au recunoscut, în plenul CL, necesitatea şi fezabilitatea acestui stimulent pe care, de altfel, l-au şi votat!”, susține reprezentantul Guvernului în teritoriu….https://adevarul.ro/stiri-locale/bacau/primarul-bacaului-amendat-de-prefect-replica-2201771.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.