Primarul Bacăului, la Guvern. Necula cere bani pentru termie, gaze și decontarea cheltuielilor cu pandemia

Municipiul Bacău cere Guvernului decontarea cheltuielilor cu pandemia, dar și fonduri pentru termie și alimentarea cu gaze naturale.

Marți dimineață, primarul Cosmin Ncula s-a fotografiat pe treptele Guvernului. De la ora 10:00, a început o întâlnire cu premierul Orban, pentru a discuta despre soluțiile pe care le propune pentru două probleme pe care Bacăul le întâmpină în acest moment.

Potrivit primarului Bacăului, este vorba despre impactul asupra bugetului local generat de cheltuielile pentru combaterea pandemiei. „Noi, în Municipiul Bacău, am cheltuit peste 14 milioane de lei în ultimele luni, timp în care veniturile încasate la bugetul local au scăzut substanțial”, a declarat Necula.

A doua problemă este finanțarea alimentării cu gaze a municipiului Bacău, pe modelul deja aprobat pentru alte orașe.

„Toate demersurile noastre pentru a obține o alocare bugetară din partea Guvernului în acest sens au rămas, până acum, fără rezultat. Cele 28 de milioane de lei pe care trebuie să le achităm pentru a susține în continuare furnizarea agentului termic depășesc capacitatea noastră financiară și sper că Guvernul va înțelege acest lucru”, a mai spus primarul Cosmin Necula. ….https://zdbc.ro/primarul-bacaului-guvern-necula/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ