spot_img
19.5 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Primarul Bârladului, amenintat cu plângere penalã pentru abuz în functie!

- Advertisement -

RÃZBOIUL CORTURILOR Organizatia PDL Bârlad a precizat, prin vocea liderului Cornel Plesu, cã va face o plângere penalã împotriva primarului bârlãdean, Constantin Constantinescu (PSD), deoarece le refuzã constant, de ani buni, sã-si desfãsoare actiunile electorale si preelectorale legale. “Nu ne-au aprobat sã instalãm si noi trei corturi pentru strângere de semnãturi pentru Iohannis. Numai PSD are voie sã facã campanie oriunde si oricând, nu este normal. Vom face plângere pentru abuz în functie primarului Constantinescu”, a mentionat Plesu.

Vineri, 5 septembrie, la sediul PDL Bârlad, Corneliu Plesu, presedintele interimar al acestei organizatii, a sustinut o conferintã de presã, prin care a adus la cunostinta opiniei publice obstacolele cu care se confruntã în precampania electoralã aceastã nouã formatiune politicã ACL (Alianta Crestin-Liberalã), la Bârlad. Este vorba despre cum sunt obstructionati cei din Opozitie de cãtre primarul Bârladului, Constantin Constantinescu (PSD), atunci când vin orice cereri care tin de desfãsurarea legalã a precampaniilor electorale si electorale. ACL a solicitat Primãriei acceptul pentru a-si instala si ei trei corturi pentru strângerea de semnãturi privind candidatura lui Klauss Iohannis la functia de presedinte al României. Evident cã au fost refuzati, în timp ce Primãria si PSD Bârlad au ridicat douã corturi în plin centrul orasului, în cele mai fierbinti puncte de trecere, pentru a strânge semnãturi pentru … Victor Ponta la presedentiale. “La Bârlad, de zece ani, întotdeauna în perioada campaniilor preelectorale, indiferent ce cereri depun cei de la alte partide pentru organizarea campaniei electorale, diverselor actiuni ca strângere de semnãturi, instalãri de corturi, tot ceea ce tine de campanie, întotdeauna aceste cereri sunt oprimate cu obstinatie de cãtre Primãrie. Asa s-a întâmplat si acum, când am fãcut cerere în numele ACL pentru a ridica trei corturi unde sã strângem semnãturi pentru Iohannis – presedinte. Nu am primit niciun rãspuns pânã acum, invocându-se cele 30 de zile de asteptare, însã deja este târziu, cãci suntem într-o precampanie electoralã, care include strângerea de semnãturi din partea tuturor partidelor. Democratia este cãlcatã în picioare în Bârlad, unde vezi numai corturi PSD pentru Victor Ponta. Este un lucru incorect si care nu oferã garantia unei democratii adevãrate. Am cerut trei locatii pentru corturile noastre si ni s-a spus categoric nu. Vom trage la rãspundere pe cei care de ani de zile îsi bat joc de solicitãrile noastre si vom merge pânã la a face plângere penalã pentru abuz în functie. PSD îsi bate joc inclusiv de cetãtenii care voteazã altceva decât PSD si nu este normal.”, a spus Cornel Plesu.

PSD este în campanie la Bârlad?

Pentru a întãri parcã spusele celor din Opozitia bârlãdeanã, PSD îsi face deja campanie electoralã pe fatã, desi este interzis orice afisaj electoral înainte de lansarea campaniei electorale. Iatã ce afisa ieri în Bârlad, exact în fata sediului CEC Bank (în calea celor care merg la piatã si în plin centru al Bârladului), ditamai panoul publicitar: “Voteazã PSD-UNPR-PC”, cu sigla trei trandafiri. Se pare cã tupeul “pontiac” al celor din PSD nu are limite, încãlcând legea fãrã nici o jenã.

Pe bune, domnule primar? Asta nu e interzis cumva de legea electoralã? Sau pentru PSD este o altã lege?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.