29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Primarul Bârladului are grijă de spitalul Covid pentru care cumpără o stație de oxigen

CU OCHII PE BUGET… Consilierii bârlădeni, acum „uniți în cuget și simțiri”, având ca opoziție un singur ales și ăla independent, dezbat astăzi într-o ședință extraordinară o rectificare de buget, după ce s-a diminuat cu peste 1 milion de lei fondurile din salariile de bază de pe capitolul asistență socială. Banii se vor cheltui pe calculatoare și licențe, dar o parte ajung și la Spitalul pentru stația de oxigen și deconcetratoare. Boroș mai vrea ca din această sumă să mai cumpere și un camion pentru serviciul Gospodărie.

Cei 21 de consilieri locali  se întâlnesc astăzi, la orele 13.00, în Sala Mică a Cinematografului „Victoria” în Ședință Extraordinară pentru a discuta asupra proiectului de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local si a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate parțial din venituri proprii pe anul 2021.  Astfel, în raportul privind aprobarea proiectului la secțiunea de Dezvoltare, apare suplimentarea bugetului cu suma de 341.150 lei, care se alocă pentru: suma de 5.000 lei pentru achiziția unei licențe Window și pe un server destinat evidenței contabile, suma de 3.500 lei pentru achiziția unui laptop la serviciul taxe si impozite locale și suma de 33.000 lei pentru achiziționarea a 9 licențe Adobe acrobat Reader și 5 licențe Abby finereader. Pentru Spitalul din Bârlad se alocă suma de 60.000 lei pentru achiziție stație de oxigen și execuție rețea distribuție oxigen medical la pavilionul 3 – Boli infecțioase și suma de 9.000 lei pentru achiziția unui concentrator de oxigen la centrul de permanență. Se mai alocă suma de 60.000 lei pentru achiziția unui server și licențele aferente destinat funcționarii site-ului primăriei și a modulelor Avantax, avancont, avan online etc și suma de 10.000 lei pentru instalarea unui sistem de supraveghere la DAS.  Primarul Dumitru Boroș  vrea și  alocarea sumei de 160.650 lei pentru achiziția unui camion cu platforma ridicătoare în cadrul serviciului Gospodărie.

Bani și pentru secțiunea Funcționare.

Se aloca suma de 40.000 lei pentru reparații la instalația de încălzire și a imobilelor din cadrul serviciului sere, suma de 21.500 lei pentru obiecte de inventar în cadrul autorității  executive,  9.000 lei pentru obiecte de inventar în cadrul DAS, 100.000 lei pentru materiale și servicii cu caracter funcțional în cadrul autoritatii executive. Se alocă suma de 126.200 lei pentru achiziția piesei necesare reparării computerului tomograf de la Spitalul Elena Beldiman. Se alocă suma de 372.91 pentru acoperirea finanțării de bază și complementară a unităților de învățământ. „Se diminuează cu suma de 1.010.760 lei salariile de bază de pe capitolul asistență socială. Rectificările sunt propuse pentru a se asigura concordanța între prevederile bugetare și cheltuielile ce urmează a se angaja.”, se menționează în raportul înaintat consilierilor locali la mapă.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Ce putregai securist, se cunoaste ca ai crescut cu maculatura cezaro… Window, bine ca n-ai zis fereastra. E Abbyy oricum nu stii ce-i ala goagle.

 2. ,,Decât” 126200 lei costa piesa pentru repararea tomografului! Bineînțeles ca tomograful nu mai este in garanție și firma care înlocuiește piesa are cel mai mic preț de pe piața!
  PS: doamna Cezara, ce aveți cu consilierul ,,nenumit”, ii dați prea mare importantă, e insignifiant fata de majoritate…

 3. Bravo dom’ primar! Dar un aparat de cafea la spital, nu luați?
  Doamna Cezara, când faceti un articol, nu spun ancheta jurnalistica, cu posturile de șefi de secții ocupate de unii sau unele “pe viața” sau prin delegări succesive ilegale, la Soitalul E . Beldiman? A fost un articol anul trecut cu dr Afteni care și-a dat demisia din funcția director medical, după care au intors-o, de “coordonator medical” ( funcție care mu exista in nomenclator), știți, demisia aia cu greșeli de scriere. Și, atât…. Oare a făcut facultatea in România?
  Doamna Rusu spune ca in spital sunt circuite funcționale pentru tratarea pacienților non-covid, dar cineva cred ca este străin cu ingenuitate despre noțiunea de circuit! Încă o data, reiterez, scuzați pleonasmul, datorită doamnei Rusu a scăzut incidența și numărul cazurilor Covid!
  Următorul manager, poate va fi “pe bune”, in sensul ca va susține un examen.
  Doamna Rusu, lasă-ne…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here