Primarul Bârladului cere opinia bârlãdenilor: iesim sau nu, de sub papucul lui Buzatu? (VIDEO)

Dumitru Boroș

CHESTIONAR… Avocatul Dumitru Boros, aflat la cel de al doilea mandat de primar al Bârladului, a scos “sabia” politicã împotriva Consiliului Judetean Vaslui si a lui Dumitru Buzatu! Boros este supãrat pe faptul cã Aquavas a lãsat implementarea proiectului de apã si canalizare pentru Bârlad, ultimul, cã a fost subfinantat si cã de trei ani se tergiverseazã, fiind scos la licitatie de 5 ori. Este supãrat pe faptul cã Urbana, societatea din Ardeal care se ocupã de gunoaiele din Bârlad, cu multe nereguli si cu preturi crescute articifial, si-a bãtut joc de bârlãdeni. Asa cã, primarul Boros cere opinia bârlãdenilor pentru a scoate orasul de sub “papucul” lui Buzatu! Toti cetãtenii vor primi acasã chestionare, pentru a-si exprima opinia referitoare la Aquavas si Urbana, astfel cã, dacã rezultatul chestionarului va scoate la ivealã nemultumirile oamenilor, UAT Bârlad va iesi din ADIV, chiar cu pretul unui proces! Bârladul va spune “Nu” de acum, politicii partidului “rosu” care a fost mereu un dusman al orasului! Ultima precizare a fost cã este atât de hotãrât sã scoatã Bârladul de sub influenta nefastã a lui Buzatu, încât “am atamat deja discutii cu cei de la Apavital Iasi”, a spus primarul Boros.

La prima iesire publicã a avocatului Dumitru Boros, ales pentru a doua oarã, pe 27 septembrie, primar al Bârladului, acesta a fãcut o declaratie surprinzãtoare: va consulta bârlãdenii pentru o iesire de sub “suprematia” CJ Vaslui si anume de sub cea a SC Aquavas, de care bârlãdenii sunt extrem de nemultumiti! Nu mai vorbim de proiectul „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apã, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerãrile Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești – județul Vaslui”, pentru creșterea valorii cãruia Guvernul României a alocat , prin Ministerul Fondurilor Europene, peste 23 milioane lei.

“Proiectul este coordonat de la nivel județean, prin Aquavas și Consiliul Județean Vaslui și se adreseazã în special locuitorilor cartierelor Centru, Țuguiata, Bariera Puiești-Cotu Negru, Deal, Crâng, Complex Școlar, Munteni, Podeni și Garã și privește lucrãri de extindere și reabilitare a rețelelor de apã, precum și lucrãri noi de canalizare și de reabilitare a canalizãrilor existente. Pentru cã de patru ori la licitație nu s-a prezentat niciun constructor, iar proiectul viza doar Bârladul în aceastã fazã a sa, Ministerul Fondurilor Europene a intervenit cu sume considerabile pentru creșterea valorii, calculatã din start greșit de la nivel județean. Chiar ministrul Boloș a anunțat acest lucru! Din fericire, acum avem o ofertã la acest proiect și speranța este ca aceasta sã treacã de evaluarea tehnico-economicã pentru a se putea începe lucrãrile. Este un proiect pentru care, la nivel de oraș, ni s-au adus nenumãrate critici, deși oamenilor li s-a explicat clar cã este exclusiv al județului”, a declarat, pe 26 septembrie, elegant, primarul Dumitru Boroș.

Dar, odatã cu încheierea campaniei electorale, Dumitru Boros n-a mai vrut sã fie atât de “elegant” si a iesit la “bãtaie”!

“În timpul campaniei electorale, ar fi fost interpretatã declaratia mea ca fiind una nerealã, doar pentru campanie. Dar, acum o spun deschis, în privinta celor douã probleme vom lucra în parteneriat cu bârlãdenii, vom trimite un chestionar la fiecare cetãtean acasã si le vom cere pãrerea lor în legãturã cu Aquavas, precum si punctul lor de vedere în legãturã cu desprinderea din aceastã structurã. Dacã rezultatul va fi unul pozitiv, vom lua în discutie acest lucru în cadrul ADIV, si am asa o presimtire cã nu vom primi aviz favorabil, având în vedere cine conduce ADIV-ul (Buzatu si <<camarila>> lui – n.r.). Dacã nu vom avea sustinere la vot, vom merge în instantã pentru pãrãsirea acestei structuri. Deja am atamat discutii cu cei la Apavital Iasi.

Nu stiu dacã s-a spus, dar bârlãdenii trebuie sã stie un lucru: Bârladul îi duce în spate si pe cei de la Murgeni. Sucursala Aquavas Bârlad duce în spate si Murgeniul. Trebuie sã avem curaj, trebuie sã ne spunem punctul de vedere. Eu am tot ascultat ce-a spus Buzatu: da, da, se rezolvã, da, da, luãm în calcul, dar nu a fãcut nimic. Este omul care nu refuzã în fatã, dar în realitate nu face nimic. Si nu a fãcut nimic pentru Bârlad. Mã bucur cã bârlãdenii nostri au fost fermi în ceea ce-l priveste pe domnul Buzatu. Bârladul a fost remarcat pânã la primul ministru Ludovic Orban pentru felul în care a votat, surclasând PSD la toate alegerile: si la primar, si la CLM, si la CJ, dar mai ales la presedintele CJ, unde Buzatu a obtinut cel mai rusinos scor. M-a sunat domnul Ludovic Orban si mi-a spus sã transmit bârlãdenilor cã ne asigurã tot sprijinul pentru Varianta de Ocolire a Bârladului, pentru spital, vom fi acolo unde trebuie sã fim!”, a precizat Dumitru Boros, în prima sa conferintã de presã de dupã alegerea sa de primar al Bârladului, în cel de-al doilea mandat.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ