spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Primarul Bârladului o ia razna: vrea cursuri online de frica facturilor la gaz (VIDEO)

- Advertisement -
INCREDIBIL… Edilul bârlădean a trimis o adresă la toate școlile din Bârlad prin care sugerează ca orele să se țină online, în vederea economiei la energie și gaz!

ȘEDINȚĂ CU SCÂNTEI… Primarul Boroș de la Bârlad inventează o nouă pandemie! Acesta le-a făcut elevilor și profesorilor o propunere șocantă, de a trece la orele online, întrucât, din incompetență și neputință, consideră că nu ar fi în stare să aibă buget pentru plata facturilor la încălzire și energie electrică. Adresa prin care primarul Dumitru Boroș a venit cu această idee halucinantă, la care a adăugat și câteva variante la fel de bizare (reducerea duratei orelor sau școala în două schimburi) i-a revoltat pe mulți profesori, care știu cât rău a putut face învățământul online, în vremea pandemiei. “Dacă nu ești capabil, ca primar, să asiguri lumina și încălzirea în școli, demisia e singurul lucru onorabil pe care îl mai poți face”, au reacționat, revoltați, unii dascăli din Bârlad. Cu toate acestea, Dumitru Boroș nu vede o problemă în inițiativa sa, dar nici în faptul că, din primăvară până acum, nu a fost în stare să găsească soluții de asigurare în școli a condițiilor elementare de educație. Drept dovadă, grija alesului s-a îndreptat zglobie către…festivalul mâncărurilor la ceaun, catre pregătirea minuțioasă a bâlciului anual sau către festivalurile dulciurilor și alte Zile Culturale unde s-au dus mulți bani de la buget!

Primarul Dumitru Boroș conștientizează că nu va avea bani pentru achitarea utilităților în sezonul rece la majoritatea unităților de învățământ din oraș în acest an școlar. În urmă cu câteva zile, a trimis o adresă la grădinițele, școlile și liceele din Bârlad, prin care, printr-un ton imperativ, le pune în vedere să facă economii la energie electrică și încălzire. Mai mult, el propune conducerii școlilor câteva variante cu ajutorul cărora facturile la utilități să se reducă simțitor. Cele trei modalități pe care le propune primarul Boroș sunt: diminuarea duratei orelor de curs, organizarea procesului de învățământ în două schimburi acolo unde se desfășoară într-un singur schimb, pentru a încălzi și lumina doar anumite săli de clasă, și, a treia propunere, care este „cea mai cea”, efectuarea orelor de curs în sistem online sau mixt. Dumitru Boroș, chiar dacă este avocat, nu știe oare că decizia desfășurării orelor în sistem online sau mixt nu poate fi luată de conducerea școlilor și de consiliile de administrație ale acestora, ci doar de Ministerul Educației? În ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad din 31 august, timp de aproape o oră a fost dezbătut acest subiect, primarul arătând cu degetul către directorii de școli, care nu ar fi știut să gestioneze bugetele instituțiilor. Dar, așa cum se știe, nu ar fi putut să o facă, atât timp cât consumul la energie electrică și gaz metan a fost același ca în anul precedent, iar valoarea facturilor a crescut ca urmare a majorării exagerate a tarifelor la energie electrică și gaze naturale! Nu numai la Bârlad, ci în toată țara!

Ce-au făcut reprezentanții Primăriei și a CLM pentru școlile pe care le administează? Nimic!

Se știe că din Consiliile de Administrație ale școlilor fac parte și reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local, care ar fi trebuit să aibă și ei un rol important în gestionarea situației, așa cum corect a spus consilierul independent Bogdan Sârbu. Erau cel puțin două persoane la fiecare școală, care ar fi putut să sesizeze gestionarea necorespunzătoare a bugetului de către director. Timp de o oră, Bogdan Sârbu, consilier independent, și prof. Gabriela Plăcintă, consilier PSD și fostă inspector școlar general, au fost foarte vocali și au combătut propunerile din adresa emisă de primarul Boroș și citită ca un elev de clasa a I-a, de contabilul șef al Primriei, ec. Boboc. Gabriela Plăcintă David a ținut să-i amintească edilului că, în urmă cu câteva luni, i-a pus în vedere faptul că situația utilităților la școli trebuie privită cu mare seriozitate. Dumitru Boroș i-a replicat atunci că, în cazul în care nu le vor ajunge școlilor banii alocați în buget, Primăria va recurge la finanțare complementară. Acum, însă, primarul nu-și mai menține părerea, spunând că „acum suntem într-o altă realitate”. Drept urmare, a trimis adresă școlilor, prin care a solicitat directorilor să ceară la Inspectoratul Școlar Județean suplimentarea finanțării de bază, pentru acoperirea cheltuielilor generate de creșterea costurilor la utilități. Primarul este din nou în eroare, întrucât ISJ nu poate suplimenta finanțarea de bază. Aceasta este stabilită prin Legea educației, modificare acesteia putându-se face printr-un amendament, o ordonanță de urgență sau subvenționarea de către stat a tarifelor la energia electrică și gaz pentru școli.

 „Referitor la facturile de utilități

Prin prezenta vă rugăm să ne comunicați dacă unitatea dumneavoastră a semnat contracte sau acte adiționale la contractele de utilități și dacă au fost făcute obiecțiuni. Totodată, vă solicităm propuneri pentru înlăturarea pierderilor, a consumului nejustificat și propuneri privind realizarea de economii. De asemenea, rugăm unitățile de învățământ să ne comunicați daca ati solicitat la ISJ Vaslui suplimentarea finanțării de bază pentru acoperirea cheltuielilor generate de creșterea prețurilor la energie, gaz, apă ,etc. Unitățile de învățământ la care finanțarea de bază nu acoperă cheltuielile de funcționare au luat decizii privind realizarea eficientă a sistemului de învățământ optimizând și eficientizând cheltuielile astfel încât să nu fie afectați indicatorii procesului de învățământ, cum ar fi:

Diminuarea timpilor de desfășurare a orelor;
Efectuarea orelor in 2 schimburi pentru a încălzi și ilumina doar anumite săli de clasă;
Efectuarea orelor in sistem online sau mixt;

Drept urmare, vă rugăm să ne comunicați scenariile la care v-ați gândit din care să reiasă și economiile cantitative și valorice pe care le estimați a se realiza comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent. Dacă cele menționate mai sus au fost discutate în CA și ce s-a hotarât? O copie a procesului verbal din CA să fie înaintat ca anexă la răspunsul formulat prezentei adrese. Avem rugămintea să tratați această problemă cu celeritate și seriozitate, deoarece cât de curând vor sosi următoarele facturi și trebuie să dăm dovadă de bună gestionare a crizei în care ne aflăm. Cu deosebita considerație, Primarul Dumitru Boroș!”, este adresa trimisă către școlile din Bârlad.

Mesajul transmis de Dumitru Boroș unităților școlare vine foarte târziu, iar soluțiile identificate nu vor putea asigura o scădere semnificativă a costurilor cu energia și gazul metan la unitățile de învățământ din oraș. Mai mult, exemplul pe care primarul Dumitru Boroș l-a dat, referindu-se la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, care a avut cea mai costisitoare factură la gaz, nu a fost tocmai corect, deoarece factura a însemnat consumul cumulat al liceului, Grădiniței nr.8 și Școlii Profesionale (internat și cantină), pe care le găzduiește. Contorizarea nu a fost separată, abia acum Primăria alocând sumele necesare în acest sens, iar contabilul șef al Primăriei fusese înștiințat de către ISJ încă din februarie asupra necesității încheierii unui contract de comodat între cele trei unități de învățământ. Primăria nu a adus la cunoștința directorilor acest aspect. Abia luna trecută au fost încheiate aceste contracte de comodat.

Ce soluții ar fi pentru reducerea cheltuielilor pentru energie?

Primarul Boroș ar trebui să se gândească la o serie de investiții cu bătaie lungă, așa cum i-au propus unii consilieri, și anume montarea de panouri fotovoltaice sau instalarea unor centrale care să utilizeze căldura pământului, care ar putea să reducă în mod considerabil valoarea facturilor. Primarul a spus însă în ședința CLM că Primăria Bârlad nici nu se poate gândi la așa ceva acum și i-a anunțat pe consilieri că tocmai a primit o notificare de la E.ON, prin care se aduce la cunoștință că începând cu 1 octombrie 2020, noul preț al megawatului va fi de 4.577 lei, o scumpire cu 300%. Bine că vom mânca mâncare la ceaun… iar elevii vor merge la școală … acasă!

Primarul Boroș s-a sucit, nu mai recunoaște că a trimis adresele la școli!

Dumitru Boroș

ACUZAȚII… Cadrele didactice s-au revoltat când au văzut adresa primarului, iar acesa brusc a fost lovit de amnezie! Primarul Dumitru Boroș neagă că a trimis adresele la școli și face acuzații pe pagina de socializare a Primăriei, de fake-news. „În urma informațiilor propagate în mediul virtual, în legătură cu o așa-zisă solicitare a conducerii Primăriei Bârlad ca unitățile de învățământ din localitate să facă ore online în scopul reducerii cheltuielilor la încălzire, le transmitem părinților și elevilor că aceasta este o minciună. Nu există nicio solicitare, recomandare sau propunere în acest sens. Primăria Bârlad a trimis tuturor unităților de învățământ câte o adresă prin care directorilor (care sunt, în esență, managerii acestor unități ce au personalitate juridică) li s-au cerut clarificări privind măsurile pe care le-au luat pentru economisirea energiei termice și pentru evitarea unui blocaj financiar în toiul iernii”, se scrie pe pagina de Facebook a Primăriei Bârlad. “Așadar, ideea orelor online a făcut parte dintre posibilele scenarii pe care le putem evita dacă luăm în serios îngrijorările legate de viitoarele facturi la încălzire existente la nivel mondial, nu doar la Bârlad. Toată lumea se întreabă ce va fi și cât de tare ne vom destabiliza din punct de vedere financiar. Ar trebui să stăm cu mâinile în sân și să ne ia iarna «prin surprindere»? Nu avem obligația de a găsi soluții de pe acum? Este regretabil că bunele noastre intenții sunt prezentate în mod denaturat de persoane care, cel mai probabil, nu pricep ceea ce citesc”, a declarat primarul Dumitru Boroș care a întors-o ca la Ploiești, doar pentru a ieși basma curată din această poveste.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

44 COMENTARII

 1. Ca limbajul seamana cu al unui pui de securiste una,dar comportamentul e clar de pui de securist.M.am uitat si eu pe pagina primarului.Am vazut multe comentarii eligioase,cum mi se pare normal,prontre care si al celui nimit
  Esti departe,in primul rand.mai am.mult pana sa sjung la varsta respectivului.Plus ca eu;la feluk meu,n.as putea atatea preteni.etc.Dar totusi,chiar dacs as fi,ce importanta are !?Sau asta.i problema !?.Sau ceea ce faceti voi hiene din gasca sinecurista carora va sta tare,tare in gat un om atat de gospodar,asa cum este primarul nostru.Sigur,nimic nu ma surprinde,atata stiti,atata faceti,asa cum faceau si scursurile securist bolsevice in anii 50-60.Amenintari,santaj,etc.Doar asa vreti sa va conservati sinecurile obtinute prin gargara si fals.Vrabia malai viseaza,calicii sinecuisti,praznicul
  Oricum.O sa ne intalnim in 2024.vara si toamna.Si ce surpriza o sa aveti,haidamaci ieftini !

 2. Un bou ca toţi boii, puţin la simţire,
  În zilele noastre de soartă-ajutat,
  Şi decât toţi fraţii mai cu osebire,
  Dobândi-n cireadă un post însemnat.

  – Un bou în post mare? – Drept, cam ciudat vine,
  Dar asta se-ntâmplă în oricare loc:
  Decât multă minte, ştiu că e mai bine
  Şa ai totdeauna un dram de noroc.

  Aşa d-a vie?ii veselă schimbare,
  Cum şi de mândrie boul stăpânit,
  Se credea că este decât toţi mai mare,
  Că cu dânsul nimeni nu e potrivit.

  Viţelul atuncea, plin de bucurie,
  Auzind că unchiul s-a făcut boier,
  Că are clăi sumă şi livezi o mie:
  „Mă duc – zise-ndată – niţel fân să-i cer.”

  Făr-a pierde vreme, viţelul porneşte,
  Ajunge la unchiu, cearcă a intra;
  Dar pe loc o slugă vine şi-l opreşte:
  „Acum doarme – zice – nu-l poci supăra.”

  – „Acum doarme? ce fel! pentru-ntâia dată
  După-prânz să doarmă! Obiceiul lui
  Era să nu şază ziua niciodată;
  Ăst somn nu prea-mi place, şi o să i-o spui.”

  – „Ba să-ţi cauţi treaba, că mănânci trânteală;
  S-a schimbat boierul, nu e cum îl ştii;
  Trebuie-nainte-i să mergi cu sfială,
  Primit în casă daca vrei să fii.”

  La o mojicie atâta de mare,
  Viţelul răspunde că va aştepta;
  Dar unchiu se scoală, pleacă la plimbare,
  Pe lângă el trece, făr-a se uita.

  Cu mâhnire toate băiatul le vede,
  Însă socoteşte că unchiu-a orbit;
  Căci fără-ndoială nu putea a crede
  Că buna lui rudă să-l fi ocolit.

  A doua zi iarăşi, prea de dimineaţă,
  Să-l găsească vreme, la dânsul veni:
  O slugă, ce-afară îl vedea că-ngheaţă,
  Ca să-i facă bine, de el pomeni.

  „Boierule – zise – aşteaptă afară
  Ruda dumitale, al doamnei vaci fiu.”
  – „Cine? a mea rudă? Mergi de-l dă pe scară.
  N-am astfel de rude, şi nici voi să-l ştiu.”

 3. Daca o sa va uitati pe pagina de Facebook a lui BOUROS o sa vedeti care are un aprig sustinator numit Postolache Neculai, care utilizeaza aceleasi expresii jignitoare la adresa comentatorilor si face cam aceleasi greseli gramaticale! Deci Nikanorzve nu te mai ascunde dupa un pseudonim idiot ci asuma-ti comentariile jignitoare la adresa locuitorilor din Barlad! Si, da, poti sa pleci cu Mesia de Barlad la Banca unde sa aveti o uniune consensuala cat mai fericita!

 4. Doamne Dumnezeule,ce bine ar fi ca prostia si ticalosia sa doara.Ar scapa tara de atatea secaturi care fac jocuri ordinar mizerabile.Avem,infine,un primar exceptiobal,care tocmai ca este exceptional,sta in gat la o gasca interesata doar de interese personale,si la niste idioti naivi care pun botul la ce le sugereaza secaturile interesate !

 5. Dacă dai afara toți pensionarii care te înconjoară faci o economie de câteva milioane dom Primar, mai reduci din șefii de servicii care taie frunză la câini și te scoți, succes.

 6. Desteptu pwlii unde era…nu are bani de facturi cică…și ce-a zis,hai sa trimitem online elevii, ca părinții au de unde sa plătească facturile!!

 7. Nikanorzve și Misterioasa își apară unul stăpânul și ea iubitul cu o infocare,îndârjire nemaivăzuta pe pământul aceasta, ei sunt sarea și piperul comentariilor nu stii ce sa faci sa razi sau sa plângi cu cei doi,bineînțeles sunt și diferențe în modul lor se exprimare.Hai poate săptămâna viitoare îi faceți și Misterioasei material ca să l laude și ea pe mult iubitul Director.

 8. Mai bine online decât ce fac educatoarele de la Căminul Nr 9.De ce se cer așa de mulți bani la fiecare început de an scolar la acest camin?nu se sesizează nimeni din cadrul primăriei despre ce se întâmplă acolo?

 9. Intrebare pentru dl primar Bouros, dl director Angheluta si dl contabil sef Boboc: Gramatica a fost materie facultativa la unitatile de invatament ale caror cursuri le-ati urmat? Cum puteti, intr-o adresa oficiala, sa aveti greseli gramaticale si de exprimare, de mai mare jena, gen: „rugam unitatile de invatament sa ne COMUNICATI” (poate sa ne COMUNICE); ” sa reeasa” (vezi https://dexonline.ro/definitie/reiesi); „economiile cantitaive”; „aexa” si semne de punctuatie lipsa la sfarsitul propozitiei/frazei ori puse inadecvat (semnul intrebarii dupa „Daca cele mentionate au fost discutate in CA si ce s-a hotarat???????????? „; „economiile pe care LE estimati a se realiza” in loc de „economiile pe care estimati se le realizati”?
  Asta sa fie rezultatul angajarilor pe baza de competente profesionale (SIC!) la Primaria Barlad? Ca, eu nu cred zvonurile care circula prin oras cu privire la persoanele care au fost angajate in Primaria Barlad in ultimii 6 ani! Si apropo, poate ne explicati cum ati eficientizat activitatea Primariei daca tot ati dublat numarul de angajati comparativ cu schema de personal existenta la data preluarii mandatului?

  • Angheluță….
   Întrebare pentru el: Mandatul doamnei Vizitiu ca director la Biblioteca Stroie Beloescu, când expira? Nu de alta, dar soția ta trebuie sa ocupe acest post, după ce a ocupat postul de bibliotecar prin concurs! Cica a scris 11 pagini….
   Bineînțeles, este posibil orice!

 10. Bravo dl primar! Încă o data demonstrezi cât îți pasa de oamenii din acest oras. Ne ai ținut toată vara in praf și aglomerație, ai reușit sa distrugi aproape toate drumurile și trotuarele pe care le ai abandonat de 4 luni, te ai laudat ca faci centura, dar și de aia ai uitat. Oare noi prostii pt ce plătim taxe și impozite? Sa ne spui ca pt elevi nu sunt bani pt caldura și lumina.

 11. Iar a aparut spalatorul de buci cu limba (HARDAU-VORZE) sa comenteze elogios activitatea depusa de Mesia de Barlad! Bai rapandula, daca il iubesti atat de mult pe primar spune-i sa isi dea demisia de la Primarie ca il iei la tine acasa! Daca tot ti-e atat de drag poate iei si gasca de specialisti in drept penal executional angajata de Mitica la Primarie! Si pe aia care dupa ce au pus umarul la falimentarea unei societati comerciale din Barlad au fost angajati la Primarie si la Spital in niste functii importante (sa ne traiasca finul lui Mesia si cumatrul lui Daffy Duck!)

 12. La cât de capabil e don” primar nu m ar mira dacă ar propune sa fie dărâmate școlile și liceele din oraș. Și așa sunt vechi, urate iar elevii nu se mai omoară cu invatatul. Eu zic ca ne descurcam și fără scoli.

 13. Beția puterii și a banilor l-au facut să uite că are în familie o profesoară pe care putea să o întrebe dacă sunt posibile acele trei scenarii! Nu se mai făcea de râsul curcilor!

 14. Citeste dobitoc flamand de ura si mizerii servite de fituica tatarista,Vremea noua

  .🟢 În urma informațiilor propagate în mediul virtual, în legătură cu o așa-zisă solicitare a conducerii Primăriei Bârlad ca unitățile de învățământ din localitate să facă ore online în scopul reducerii cheltuielilor la încălzire, le transmitem părinților și elevilor că aceasta este o minciună.

  🟢 Nu există nicio solicitare, recomandare sau propunere în acest sens.

  🟢 Primăria Bârlad a trimis tuturor unităților de învățământ câte o adresă prin care directorilor (care sunt, în esență, managerii acestor unități ce au personalitate juridică) li s-au cerut clarificări privind măsurile pe care le-au luat pentru economisirea energiei termice și pentru evitarea unui blocaj financiar în toiul iernii.

  🟢 În adresă, s-a făcut propunerea preîntâmpinării unei situații de criză ”𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 î𝐧𝐜â𝐭 𝐬ă 𝐧𝐮 𝐟𝐢𝐞 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚ț𝐢 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 î𝐧𝐯ăță𝐦â𝐧𝐭” prin scenarii de nedorit ”𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐫 𝐟𝐢”: diminuarea orelor, învățarea în două schimburi, efectuarea orelor în sistem online.

  🟢 ”Așadar, ideea orelor online a făcut parte dintre posibilele scenarii pe care le putem evita dacă luăm în serios îngrijorările legate de viitoarele facturi la încălzire existente la nivel mondial, nu doar la Bârlad. Toată lumea se întreabă ce va fi și cât de tare ne vom destabiliza din punct de vedere financiar. Ar trebui să stăm cu mâinile în sân și să ne ia iarna «prin surprindere»? Nu avem obligația de a găsi soluții de pe acum? Este regretabil că bunele noastre intenții sunt prezentate în mod denaturat de persoane care, cel mai probabil, nu pricep ceea ce citesc”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

  🟢 Solicitarea transmisă directorilor, de a lua din timp măsuri care să nu atragă școala într-un scenariu nedorit, s-a făcut și ca urmare a situației grave apărută iarna trecută, când factura la încălzire a unei unități de învățământ a fost de 270.000 de lei. Știrea a făcut atunci înconjurul țării.
  A fost o factură uriașă, pe care bugetul local a suportat-o cu foarte mare greutate și cu tăieri de fonduri de la alte capitole.

  • Aruncand cu vorbe jignitoare la adresa cititorilor, viitorilor votanti, faci un deserviciu celui pe care il sustii in acest comentariu (poate vrea sa mai candideze). Puteai deschide discutia printr-un cuvant decent, nu „dobiticilor”. Te pretinzi „intelectual”. Urat! Foarte urat!

 15. Cititi dobitocilor.Cititi.Asta.i adevarul gol golut.

  🟢 În urma informațiilor propagate în mediul virtual, în legătură cu o așa-zisă solicitare a conducerii Primăriei Bârlad ca unitățile de învățământ din localitate să facă ore online în scopul reducerii cheltuielilor la încălzire, le transmitem părinților și elevilor că aceasta este o minciună.

  🟢 Nu există nicio solicitare, recomandare sau propunere în acest sens.

  🟢 Primăria Bârlad a trimis tuturor unităților de învățământ câte o adresă prin care directorilor (care sunt, în esență, managerii acestor unități ce au personalitate juridică) li s-au cerut clarificări privind măsurile pe care le-au luat pentru economisirea energiei termice și pentru evitarea unui blocaj financiar în toiul iernii.

  🟢 În adresă, s-a făcut propunerea preîntâmpinării unei situații de criză ”𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 î𝐧𝐜â𝐭 𝐬ă 𝐧𝐮 𝐟𝐢𝐞 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚ț𝐢 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 î𝐧𝐯ăță𝐦â𝐧𝐭” prin scenarii de nedorit ”𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐫 𝐟𝐢”: diminuarea orelor, învățarea în două schimburi, efectuarea orelor în sistem online.

  🟢 ”Așadar, ideea orelor online a făcut parte dintre posibilele scenarii pe care le putem evita dacă luăm în serios îngrijorările legate de viitoarele facturi la încălzire existente la nivel mondial, nu doar la Bârlad. Toată lumea se întreabă ce va fi și cât de tare ne vom destabiliza din punct de vedere financiar. Ar trebui să stăm cu mâinile în sân și să ne ia iarna «prin surprindere»? Nu avem obligația de a găsi soluții de pe acum? Este regretabil că bunele noastre intenții sunt prezentate în mod denaturat de persoane care, cel mai probabil, nu pricep ceea ce citesc”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

  🟢 Solicitarea transmisă directorilor, de a lua din timp măsuri care să nu atragă școala într-un scenariu nedorit, s-a făcut și ca urmare a situației grave apărută iarna trecută, când factura la încălzire a unei unități de învățământ a fost de 270.000 de lei. Știrea a făcut atunci înconjurul țării.
  A fost o factură uriașă, pe care bugetul local a suportat-o cu foarte mare greutate și cu tăieri de fonduri de la alte capitole.

 16. 🟢 În urma informațiilor propagate în mediul virtual, în legătură cu o așa-zisă solicitare a conducerii Primăriei Bârlad ca unitățile de învățământ din localitate să facă ore online în scopul reducerii cheltuielilor la încălzire, le transmitem părinților și elevilor că aceasta este o minciună.

  🟢 Nu există nicio solicitare, recomandare sau propunere în acest sens.

  🟢 Primăria Bârlad a trimis tuturor unităților de învățământ câte o adresă prin care directorilor (care sunt, în esență, managerii acestor unități ce au personalitate juridică) li s-au cerut clarificări privind măsurile pe care le-au luat pentru economisirea energiei termice și pentru evitarea unui blocaj financiar în toiul iernii.

  🟢 În adresă, s-a făcut propunerea preîntâmpinării unei situații de criză ”𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 î𝐧𝐜â𝐭 𝐬ă 𝐧𝐮 𝐟𝐢𝐞 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚ț𝐢 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 î𝐧𝐯ăță𝐦â𝐧𝐭” prin scenarii de nedorit ”𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐫 𝐟𝐢”: diminuarea orelor, învățarea în două schimburi, efectuarea orelor în sistem online.

  🟢 ”Așadar, ideea orelor online a făcut parte dintre posibilele scenarii pe care le putem evita dacă luăm în serios îngrijorările legate de viitoarele facturi la încălzire existente la nivel mondial, nu doar la Bârlad. Toată lumea se întreabă ce va fi și cât de tare ne vom destabiliza din punct de vedere financiar. Ar trebui să stăm cu mâinile în sân și să ne ia iarna «prin surprindere»? Nu avem obligația de a găsi soluții de pe acum? Este regretabil că bunele noastre intenții sunt prezentate în mod denaturat de persoane care, cel mai probabil, nu pricep ceea ce citesc”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

  🟢 Solicitarea transmisă directorilor, de a lua din timp măsuri care să nu atragă școala într-un scenariu nedorit, s-a făcut și ca urmare a situației grave apărută iarna trecută, când factura la încălzire a unei unități de învățământ a fost de 270.000 de lei. Știrea a făcut atunci înconjurul țării.
  A fost o factură uriașă, pe care bugetul local a suportat-o cu foarte mare greutate și cu tăieri de fonduri de la alte capitole.

 17. Stie fituica Tatarista,stie f.bine a sunt idioti,dobitici care sa puna botul flamand de ura la toate mizeriile inventate de ea.Si iata.Sunt catva dobitoci,f.interesati;care la comanda rumega cu nesat ce le arunca fituica.Foarte scarbos,dar foamea.i atar de mare incat le.a intunecat ratiunea.Sa zicem ca au ceva ratiune.Ceva asa de doua ruble .
  Rumegati baieti,mai rumegati !

 18. De data aceasta ,nu mai invenbteaza nimeni,lingaule ordinar!Exista acea adresa,la fiecare director de unitate de invatamant , prin care primarul le impune acele idiotenii,asa ca mai usor cu ,,partizanatul imbecil si inept,,!

 19. Cred ca cel mai indicat ar fi, pentru economia de gaz , ca și bolnavii din spitalul ” Elena Beldiman” sa fie tratați on line de personalul medical!

 20. Boul roș nu se dezice…..este până la final diletant…ai macar sânge în instalație si recunoaște că așa ai zis,că am să cer stenogramele si atunci pe unde mai scoți cămașa aia rosie de pionier (ești încă novice in ceea ce inseamna manipulare/chiar dacă înveți de la taica Buzatu, din biroul căruia ești văzut saptamanal)…..
  Vei ramane in memoria colectivă a locuitorilor municipiului Bârlad că un bou care a îngropat orașul si la propriu si la figurat.

 21. Oauu,😁😁😁,cat de tare sa.ti stea acest exceptional primar ca sa inventezi o asa minciuna,efectiv necredibila.Trebuie sa fii tare idiot,tare dobitoc,sa crezi ceea ce debiteaza Vremea Noua.Asta inseamna ca,intradevar domnul Boros,deranjeaza rau sculele raului din judet,si mai ales,Barlad. Nu.i nimic,dle primar,marea majoritate a barladenilot va apreciaza,si oricat vor incerca instrumentele de dezinformare sa va caute nod in papura,nu face decat sa va aprecieze si mai mult,mult mai mult.Felicitari si la mai multe.!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.