Primarul Boros si 17 consilieri din CLM Bârlad depun jurãmântul!

LA MUNCÃ!…Dupã un scrutin în care bârlãdenii au fost mai fermi ca niciodatã în privinta celor care îsi doresc sã le conducã orasul în urmãtorii patru ani, luni, 26 octombrie, în sala mare a Cinematografului „Victoria” va avea loc depunerea jurãmântului alesilor locali. Concret, este vorba despre primarul Dumitru Boros si 17 consilieri, întrucât membrii supleanti – în numãr de patru, care urmeazã sã completeze formula CLM Bârlad, nu au fost încã validati de Judecãtoria Bârlad. Acesta este si motivul pentru care nu se ia încã în calcul alegerea viceprimarului, asteptându-se completarea întregului CLM. Din informatiile de culise, se pare cã la Bârlad, postul de viceprimar va fi ocupat tot de o femeie, si anume Ana Maria Vintilã, membrã USR, având în vedere întelegerea la nivel central dintre PNL si USR.

Pe 26 octombrie, la exact o lunã de zile de când PNL Bârlad a „bãtut” la scor PSD-ul, câstigând functia de primar si posturi de consilieri locali, va avea loc depunerea jurãmântului, conform legii. Consilierii alesi de bârlãdeni, si anume: 9 PNL, 6 PSD, 3 USR, 2 ALDE (Pro Româna acum, mai nou!) si un independent, vor fi prezenti luni, la orele 11.00, în sala mare a Cinematografului „Victoria”, pentru a jura cu mâna pe Biblie cã vor respecta legile tãrii si interesele orasului. La fel va face si primarul Dumitru Boros, ales cu aproape 50% din voturile celor prezenti la vot pe 27 septembrie, în timp ce candidatul PSD Bârlad a obtinut undeva la 23% din voturi. Luni vor depune însã jurãmântul doar 17 consilieri, care au fost validati de Judecãtoria Bârlad – restul de patru fiind supleanti, care vor fi validati de judecãtori abia peste douã sãptãmâni, conform noului Cod Administrativ.

Cine sunt noii consilieri locali

La CLM Bârlad, liberalii au fost votati de 7606 bârlãdeni (39%), social-democratii de 4588 (23,5%), USR de 2258 (11,6%), ALDE de 1538 (7,9%), iar Bogdan Sârbu ( consilier independent) a primit 1.158 de voturi (5.94%). Atât la primar cât si la Consiliul Local Municipal, partidele ProRomânia si PMP au obtinut putin peste 1% si nu au atins pragul electoral.

În urma redistribuirilor voturilor la CLM Bârlad, liberalii au un numãr de 9 consilieri, social-democratii au 6, cei de la USR-PLUS intrã cu 3, ALDE cu 2 si independentul Bogdan Sârbu mai prinde un mandat de consilier.

Iatã cine sunt cei 9 consilieri locali din partea PNL Bârlad, conform listei depuse la BEC: Vulpe Georgicã, Mardare Iulian, Palade Florin, Groza Iulian, Luca Liviu, Ferlovici Florin, Dima Ifrim Carmen, Racovitã Ioan si Ionut Marius Pasat.

Cei sase consilieri locali din partea PSD Bârlad care fac parte din CLM Bârlad sunt : Plãcintã Gabriela, Apostu Dorin, Huiban Andrei, Dumitrascu Andi, Filip Ion si Sorinel Rãducanu.

USR PLUS are 3 consilieri locali, si anume:  Vintilã Ana Maria, Ciobotaru Ovidiu si Sârbu Vlad.

Din partea ALDE vor intra doi consilieri, ambii supleanti, si anume Plesu Constantin Corneliu si Vasile Ivan.

Urmeazã consilierul independent Bogdan Sârbu care a obtinut din nou un mandat de consilier local în CLM Bârlad.

Urmeazã alegerea viceprimarului… în curând!

Dupã ce vor fi validati si ceilalti 4 consilieri locali supleanti si anume Ionel Pasat (PNL), Sornel Rãducanu – PSD, Corneliu Plesu si Vasile Ivan – ALDE, urmeazã alegerea viceprimarului. Deocamdatã, din culise, am aflat cã au loc discutii între PNL si USR-PLUS, care vor forma o majoritate simplã (12 contra 9) în CLM si vor putea alege viceprimarul, pentru care este nevoie de 11 voturi. Deputatul Mihai Botez, liderul USR – PLUS Vaslui, a anuntat deja public cã o sustine pentru a ocupa functia de viceprimar pe Ana Maria Vintilã, cea care a candidat pentru functia de primar si va putea sã demonstreze tuturor, din aceastã.functie, cã va fi vigilenta întruchipatã, ca sã nu fie „hotie la Primãrie”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ