8.8 C
Vaslui
24-mart.-2023

Primarul Boroș și-a dat afară consilierul personal pentru că nu a pregătit coroanele și nici masa preoților pentru o festivitate! (FOTO)

- Advertisement -
INCREDIBIL… Primarul Dumitru Boroș i-a desfăcut Contractul Individual de Muncă disciplinar juristei Andreea Dămăcean, pe care chiar el o angajase consilierul său personal, în locul senatorului Iulian Bîca!

ULUITOR… S-a spart buba la Primăria Bârlad, unde o fostă consilieră personală a primarului Dumitru Boroș îl acuză pe edil că a dat-o afară abuziv! Femeia, în vârstă de 34 de ani, prezintă un document prin care sunt menționate negru pe alb motivele aberante pentru care primarul Boroș a „mătrășit-o” din funcție. Mai exact, consilierei i se impută de către primarul Boros, printre altele, faptul că nu a făcut ordine la festivitatea de 1 Decembrie 2021, nu a cărat masa și obiectele necesare preoților pentru Te Deum și nici nu a pregătit coroana de flori pe care o avea de depus primarul Boroș! Dincolo de penibilul evident al pretențiilor lui Boroș de la consilieră, angajată să îi dea sfaturi, nu să-i care mesele și coroanele pe la evenimentele publice, nu este de neglijat nici modul destul de umilitor în care primarul Boroș înțelege să trateze o angajată care nu era nici femeie de serviciu și nici Poliție Locală, ca să facă ordine pe la festivitățile publice. După patru „reclamații” la comisia de disciplină, consiliera personală Andreea Dămăceanu a fost dată afară din Primărie. Aceasta nu este însă dispusă să lase lucrurile așa, astfel că vrea să facă demersuri  în instanță și a făcut câteva dezvăluiri uluitoare despre „cercul închis” al celor din Primăria Bârlad, care au ajuns să închidă ușile celor care au nevoie cu adevărat să ajungă la aleșii locali!

Andreea Dămăceanu are 34 ani și a fost angajată în cadrul Cabinetului primarului din luna iunie 2021 până în luna aprilie 2022, când primarul a decis să o demită disciplinar! Felul în care a înțeles primarul Dumitru Boroș să lucreze cu o absolventă a Universități „Nicolae Titulescu” București – Facultatea de drept și Colegiul Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție „A.I.Cuza” București. „În baza normelor deontologice ale profesiei juridice și ale clauzelor prevăzute atât în conținutul contractului individual de muncă, cât și în fișa postului, pe durata exercitării funcției de consilier personal al primarului, s-au constatat câteva neregului existente cu privire la: nealinierea legislativă a anumitor acte administrative emise de către Consiliul Local; viduri legislative privitoare la buna funcționare a administrației locale și încălcări flagrante de ordin jurisprudential din sfera drepturilor individuale și colective, instituționale și interinstituționale. Ca răspuns la neregulile sesizate, s-a dat curs concedierii nelegale, fundamentată pe criterii improprii legislației muncii aplicabile Contractului individual de Muncă. Posibilitatea unei apărări legitime pe plan local mi-a fost îngrădită de influența pe care edilul o exercită asupra fostilor săi colegi de Barou”, a precizat Andreea Dămăceanu, pusă acum în imposibilitatea de a se angaja timp de 3 ani la instituțiile publice, din cauza demiterii pe motive de ordin disciplinar!

Iată motivele invocate de primar privind demiterea consilierei sale!

Vă oferim „plângerea” și dispozițiile pe care primarul Boroș le-a înaintat Comisiei de Disciplină, ca motive de nerespectare a atribuțiilor de serviciu ale consilierei Dămăceanu, care, vă reaminitim, este absolventă de studii juridice, precum și cu pregtire de specialitate pe ramura Drepturilor Omului. „Având în vedere evenimentul prilejuit de 1 decembrie 2021, desfășurat la Monumentul Eroilor din Bârlad și unde au fost mai multe neconcordanțe în organizare, unele speculate și de presă și de unii din cei prezenți, respectiv: nu au fost anunțați la microfon toți cei care urmau să depună coroane de flori, nu a fost ordine la depunerea de coroane, nu au fost pregătite la timp coroanele pentru primar, steaguri, masa pentru preot, sonorizare, buchetele de flori etc. În virtutea atribuțiilor din fișa postului, o parte din activități pentru 1 Decembrie trebuiau făcute de consiliera Andreea Dămăceanu. Nu am primit niciun sprijin din partea domniei sale, în organizarea acestui eveniment”, a precizat primarul Boroș în susținerea plângerii înaintate către Comisia de Disciplină. După care, spre marea noastră surpriză, urmează indicațiile trimise comisiei de a face verificări și le sunt indicate cu precizie chiar și ce întrebări trebuie adresate „vinovatei” Andreea Dămăceanu!. „Am combătut citațiile și întrebările prin invocarea nelegimității structurii membrilor din comisie, mai precis conflictul de interese al anumitor membr ai comisiei și totodată prin invocarea viciilor de procedură, care au stat la baza emiterii acestor citații”, a precizat Andreea Dămăceanu. Trebuie spus că au fost patru referate în baza cărora s-au emis citații la comisia de disciplină, rezultatul fiind clar: desfacerea disciplinară a CIM!

„Privind desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al doamnei Dămăceanu Andreea, consilier gradul debutant în cadrul Compartimentului Cabinet Primar din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului municipiului Barlad (..), începând cu data de 20.04.2022 se desface disciplinar contractul individual de muncă al doamnei Dămăceanu Andreea , având funcția de consilier gradul debutant în cadrul Comparimentului Cabinet Primar din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului municipiului Barlad”, scrie clar edilul Boroș. Jurista Andreea Dămăceanu consideră că edilul a săvârșit un abuz. „Consider că au fost încălcate normele de protecție ale angajaților, clarificare de Codul Muncii și de Legea dialogului social, fiindu-mi printre altele îngrădite o serie de drepturi protejate prin Constituție, fapt pentru care am și sesizat DNA în luna ianuarie 2022”, a precizat Andreea Dămăceanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

55 COMENTARII

 1. Pâcat de tot ce a facut niste lichele cum e Boroș , te zăresc printre morminte purtat pe brațe de patru arestați , care te vor trânti de nici popa nu mai are ce îți face.

 2. Fosta mis e mare pesedista ,de Feraru ziceti?Aia cand se duce la sedintele de consiliu se stramba de una singura ,ii place rau printre barbati ,i se pare ca lupta impotriva coruptiei cand sta bot in bot cu pesedistul din stanga ei …ala mai are un pic si se urca calare pe ea si ei nici nu ii place ,aviz Feraru 🤣

 3. SĂI VEDEM PE LINGAII CARE ASTEAPTA LA COTITURA, adică MADAM VINTILĂ înciotată cu BOTEZ, care își freacă lindicu de bucurie când BOUROȘ e în corźi

 4. Îți trebuie mult curaj pentru a face astfel de dezvăluiri, se vede ca este o persoana bine pregătită ce a ajuns in cuibul de viespi. Probabil are un cod moral ce nu a fost împărtășit de restul colegilor si a trebuit sa fie eliminată. Nu a cedata si a intrat in vizorul lui Boroș, care nu a vrut sa perturbe `munca de echipa ` .Primarul a vrut sa o dea afara, dar s-a lovit de un zid puternic si a făcut ce știe el mai bine, sa încalce legea. De ce o încalcă ? Pentru ca știe ca nu va fi tras la răspundere, ii are pe toți in buzunar. Păcat ca nenorociții ăștia au mai distrus o cariera si cel mai important au mânjit caracterizarea acestei persoane .

  • Adreeea, nu te mai lauda singura. De peste tot unde ai lucrat ai plecat cu scandal. Te judeci cu toti, ii acuzi pe toti de hartuire sexuala. Profesional, nu e nimic de capul tau. Te-au dat afara de la toate job-urile pentru incompetenta si puturosenie.

 5. da sugeala de la psd ca se bateau de la ingrid roxana ioana veronica ilona adina alina. dorin cimitir grasu de solom huiban bobeica feraru popik e ca la posta ca nu mai stii care si lu a cui nevasta si amanta i-o trageau intre ei. tovarasie!

 6. Degeaba se scrie că ilegalități se fac pe față și mai și comentează, Ceaușescu stiea ce e în tara de asta îi fytea de le mergeau fulgii!

 7. Răpănos ai fost și așa vei muri Boroș, numai dacă moștenește primaria o vei duce aparent bine dar sa nu uiți ca vine și rândul altora.

 8. Boroș a crezut că de o face consilier oe bună iunie, o sa o fută când i se scoală lui , fata e deșteaptă nu ca alte fufe. La pușcărie cu el.

 9. Se pare ca mai sunt anumite lucruri pe care nu le spune. Probabil a avut sefi care au avut alte intentii cu ea.Foarte bine ca a rezistat, asta inseamna ca are coloana vertebrala, nu as putea spune asta despre multe doamne din primarie.

 10. Ma bucur ca in sfarsit barladenii isi dau seama de acest avocat mincinos. A burdusit aparatul de specialitate a primarului cu toti incompetentii, dar buni pupatori si cantatori de osanale. Domnule primar aduna pozele facute intr-un album, osa iti tina de urat la mititica.

 11. Are studii juridice si e atat de competenta duduia, ca ocupa un post important in primarie avand atributii importante cum ar fi si incheiatul la prohab al distinsului primar! Curata marsavie, mon cher!

  • Esti in mare eroare mon cher! A face videochat nu e egal cu a face prostitutie. In aceeasi eroare erau si unii din Primarie care, refuzati fiind de catre domnisoara in cauza, s-au apucat sa ii facaplangeri la Comisia de Disciplina!

   • Domnisoara in cauza cauta sa se marite. Se freca de orice barbat ii iesea in cale. Asa cum a facut si la fostul loc de munca de unde a plecat cu scandal si cu plangeri

   • Vrei sa spui ca Geanina sau Lăcrămioara lui Chelaru e curvă, nu mai e , e zgârcită baba ,
    Poate la vremea ei o sugea bine dar acum îi rămâne proteza pe pix.

  • Altele ii incheiau prohabul distinsului primar si au devenit geloase, tot alea care sunt gheboase de la atatea felatii.A adus o pe Simona Mihaila pe postul de consilier personal pentru ca seamana cu muma padurii si ea nu o sa aiba astfel de probleme, nu se aproprie nimeni de ea. Toti o iau la fuga cand o vad.

   • De fapt nu e nici o bunaciune pe acolo. Toate-s urate cu spume. Secretara pitica aia nu se stie cum a ajuns acolo. Magda jurista cu falci parca-s buci de cur, viceprimarita spalacita fara sare si piper, cu dintii ca grebla. Boros a adus-o si pe nevasta actorasului, buboasa aia cu unghii murdare. Numai Cerasela de la jmpozite arata bine dar s-a dus si vremea ei.

 12. Iata inca un abuz ordinar facut de acest ipocrit minciunos si las!D-ra Damaceanu ar trebui sa aiba curajul sa spuna tot ce a vazut si constatat ,cat a fost consiliera ,pentru ca barladenii sa-i vada adevarata fata a acestui ticalos!Cei din anturajul sau sa inceteze in a-i mai sustine mizeriile,ptr ca risca sa se duca, cu el cu tot, acolo unde merita!

 13. Huiban Veronica pusa director la liceul Eminescu de PSD, Chirvase Andrei director adjunct, Zara Costel (fost buca inainte de a se marita) pus de madam Cretu director la Orfelinatul Codreanu Barlad, viitor director DGASPC Vaslui…ce sa mai vorbim ca toti sunt o apa si un pamant, Teodora Zaldea pusa jurist la CUP de PSD si in consiliul de administratie, tot felul de politruci fii si fiice de patronasi pusi consilieri in ministere, angajari pe banda rulanda in institutii publice de prospaturi securiste si pensionari speciali. USR degeaba va cacati pe voi fara corupti in institutii publice dar acum este mult mai rau, sunteti niste papagali.

  • Cand castigi un concurs pentru o functie inseamna ca esti bun si meriti acea pozitie. Coincidenta face sa fii si membru sau sa ai prieteni, rude care fac parte dintr-un partid sau altul. Problema voastra e ca cei din PSD castiga concursurile pentru ca sunt buni, iar cei din pnl, usr sau plm asteapta doar sa fie pusi de incapabili ce sunt. Puteti sa va bagati gheara in gat sau in ochi, oamenii buni sunt la PSD.

   • Manaci cacat ca cele mai cwrve sunt pesediste….cele angajate in institutii publice sau alte societăți finantate de stat sau cele pe care deputatii le au luat consilieri personali si le face tacamul… etc etc etc

 14. 1. Nu mai exagerati si voi: nu cred ca i-a cerut cineva consilierei sa care mobila in carca.
  2. Daca a primit indicatii de la primar sa se ocupe de organizarea evenimentului, ar fi trebuit sa faca tot ce trebuia pentru a se crea conditii optime de desfasurare a lui. Daca a frecat menta, sperand ca treaba ei se va face singura, sau daca a dat dovada de lipsa de competente organizatorice, iar acestea erau specificate in fisa postului ei, si daca nu e la prima abatere, putea si merita sa fie data afara.
  3. Bunuta gagica… 😉 Chiar exceptionala, as putea spune, pentru varsta ei 😀 Totusi, ma gandesc ca n-o avea talent, de a fost concediata 😛

  • Acestea sunt motive fabricate ! Vi se pare ca celelalte evenimente organizate dupa plecarea respectivei, sunt bine organizate ? Cel putin ultimul din 24 ian ac, e de toata rusinea !

 15. Putin barladeni stiu ca in jurul lui Boros s-a format un grup organizat format din Angheluta, Chiper, Voinea, Chelaru, Haret, Iosipescu si, mai nou, Mihaila. In cerc il mai adaugam si pe Bobeica si Buzamat, dar ei se pozitioneaza cum bate vantul . Angheluta cere ”procent”de la cine poate, Chiper este nasu lui ala de manca shaorma prin capitala si ciupeste din fiecare proiect, Voinea este sotie de politist și fina de procuror șef DIICOT, , Haret este prostul satului, ca trestia de zahar se inchina cum sufla vantul, baiat obedient, Chelaru este mare faptuitor declarat nevinovat , combinator, om competent si complet inocent, Iosipescu fost militian, nasul damei și sot de procuror sef DIICOT, face gym ca parca a mai slabit, el se jura ca nu f…, Mihaila munceste pentru camera pe care i-a dat-o Red Bull la blocul ANL. BOBi și Buzi sunt viitorul Barladului, doi tinerei din politica locala, poate mai prind si ei altceva, nu numai posturi de directori, doua, trei consilii de administratii.OOPS Anutza, ea e rezolvata de taurul cu vesta, vice de vice, dar nici nu stie ca o chiverniseste el Mitica. Si Miti sau Fred cum il alinta Caro, el este salvatorul Barladului, intai te baga in rahat, in mal, in gropi si dupa aceea el te scoate ca sa ti arate ca ti-a facut un servici. Om cu relatii , cum credeti ca a castigat impotriva lui Dobro?

  • Niste hoti! Toti ….ati.uitat sa spuneti de Ciprian Feraru finul lui Boros, care a arajat concursul pentru postul de manager al spitalului. Atat Feraru cat si Boros primesc procente din lucrarile facute la spital si alte procente de la contructori. Fosta mis Miron Roxaba Feraru, Chelaru cancer, Iosipescu porcul Barladului, procorul Mihai care a furat CARP Barlad si a angajat toate curvele, Bica un nebun, Palade un lingau, dra Ungureanu Olga pusa director in primarie care i se mai spune si floarea soarelui si o ardea Bibeica dar si altii, Bobeica care si a sponsorizat din banii CUP angajatii pesedisti sa isi faca case, lucrari si altele, Anuta Vintila cea mai prosta din primarie, Andi Dumitrasc baiatulul sinucigasului care prinde lucrari la stat, MAFIA PNL PSD

  • Mai sunt si altii! LA spital au fost angajate sotia lui Boboc, contabilul Primariei si nasul lui Ferarru, si nevasta lui Blaga, directorul epileptic de la Fond Locatib. La Primarie a fost angajat nasul lui Blaga un individ care a facut ani grei de puscarie pentru coruptie. La Reiser a fost angajat nevasta lui Chelaru,, care in mod ciudat desi lucreaza in aceeasi cladire cu Buzemoi se intalneste cu el prin masini.La Cadastru a fost angajat sotul unei doamne consilier PNL, fost antrenor! Nevasta lui Chiper, directorul tehnic al Primariei ala care a cerut certificat de urbanism de la CJ pentru Tehnic Assist firma care executa Varianta Ocolitoare cu care se lauda Mitica, este angajata la Spital!

    • Inginer cadsTRIST sau de care? Ca de o fi lucrat pe la Rulmenti SA sigur nu e de specialitate? Dar ma scuzati am uitat ca pentru a putea fi angajat trebuie sa indeplinesti niste conditii care sun solicitate de catre Primarie (oare sefa de Resurse Inumane doarme bine cand stie atat de multe despre organizarea concursurilor?)!

     • Sunteti pe langa, nici nu lucreaza la cadastru, asa ca mai informati-va! De cand este interzis sa ai un loc de munca daca ai indeplinit conditiile si ai participat la concurs? Nu e sef ca sa ne gandim ca ce mare favoare i s-a facut. Ba mai mult decat atat, pe postul pe care s-a inscris la CONCURS nu a vrut sa se inscrie nimeni pentru ca salariul urias era de 2500 net. Totusi, va inteleg, e usor sa te uiti in curtea altuia si sa il vorbesti de rau in loc sa iti vezi de curtea ta. Ps. Nu am nici o treaba cu domnul in cauza, dar nu imi plac nedreptatile.

  • Doamna jurista,aveti dreptate cu grupul organizat,dar Bouros nu poate doar cu o grupare,s-a grupat si cu Oleg a lui Tacu,traficant moldovean si medic chirurg,care opereaza doar duminica,ca atunci se plateste bine…
   De vila ,lui Tacu s-au ocupat baietasii de la Nomis,gratuit,bineinteles….da,cei care se ocupa de strazile din Barlad si multe alte proiecte…
   Boros chiar l-a vizitat pe Oleg,acasa la parintii lui,aproape de Transnistria…Asta a fost asa,de control…sa vada daca poate intra in afaceri cu el….si au pus de niste vile pe litoral impreuna…

 16. Eu am impresia ca omul asta devine din ce in ce mai prost. La el toate sunt bune și frumoase dar orașul arată deplorabil, oameni dă afara etc. Mai date’ n pula noastră mai primarul lui moș peste ca oricum nu știi nici pe ce planeta trăiești și ce e cu tine. Oricum peste ceva timp o sa te vedem și pe tine anchetat de DNA pentru tot ce se întâmpla acum in oraș și la cât l-ai distrus.

 17. Intr o emisiune televizata , stimabilul primar de Barlad , este intrebat de care un telespectator de ce si a concediat consiliera , la care acesta precizeaza ca aceasta si a gasit un alt loc de munca . Mai adauga , ca sa certifice raspunsul, ca oricare ar proceda la fel cind si ar gasi un loc de munca mai bine platit ! ( asa procedeaza toti mincinosii cind vor sa se disculpe) Tot in aceiasi emisiune este intrebat de ce a plecat consilierul personal Tudor , la care primarul raspunde ca si a terminat mandatul . Oare omul acesta se simte asa de bine cind minte ? Se crede la instanta cind o intoarce cum vrea el ? Ne crede prosti ? Păi domn’ primar ; consilierul personal isi termina mandatul odata cu incetarea mandatului primarului . ! Ne-ai crezut prosti, dar te ai inselat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.