25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Primarul Cezar Ticu a adus la Puiești 15 refugiați, pe care i-a cazat în fosta secție de pneumoftiziologie (FOTO)

AJUTOR… Primarii din județul Vaslui pun umărul și ei la ajutarea sutelor de refugiați, care intră din Ucraina în România prin punctul de Vama Palanca. Iată, de pildă, primarul Ticu Cezar, din comuna Puiești, nu a ezitat să vină în ajutorul omologului său de la Șuletea, care, după ce a preluat din Vama Albița mai mulți refugiați, pentru a le oferi cazare temporară și masă, a constatat că pentru 15 dintre ei nu mai avea locuri suficiente. Primarul Cezar Ticu a mers aseară cu un mijloc de transport și i-a adus la Puiești pe cei 15 refugiați, dintre care 3 copii, pe care i-a cazat într-un spațiu îngrijit, care anterior fusese modernizat cu destinația unei secții de pneumoftiziologie. Secția aparține de spitalul bârlădean, dar de doi ani nu mai funcționează.

“Imediat aseară, am cumpărat personal pizza pentru ei, iar oamenii din sat s-au mobilizat și si donat alimente pentru a le asigura mâncare caldă. Astăzi, într-un loc specia amenjat de noi, femeile gătesc și, cu ajutorul câtorva voluntari le oferim mâncare caldă pentru toată perioada cât vor locui la noi. Ei sunt în tranziție, urmând ca în câteva zile să plece în alte țări, unde vor să muncească. Suntem alături de asemenea, pentru a-i ajuta cu tot ce au nevoie”, a spus pentru Vremea NOUĂ primarul Cezar Ticu.

Persoanele din Ucraina, în marea lor majoritate femei și copii, au apreciat felul deschis, cald și atât de primitor al românilor. Ucrainenii fugiți din calea războliului au declarant că vor să ajungă în alte zone, aceste două-trei zile petrecute în județul Vaslui fiind doar popasul de care aveau atâta nevoie, pentru a-și putea reveni din spaima suferită atunci când și-au văzut propriile case dărâmate de obuze.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Normal, închidem spitalul și ajutăm străinii. Nație mai bătută în cap ca românii nu veți vedea.
    Nu zic să nu ajutăm. Dar pentru săteni nu ai fi făcut nimic. Și dacă e din pura bunătate de ce ai presa sa iți facă 1000 de poze?
    Poate ai fi putut sa ajuți câțiva bătrâni ce au fost uitați sau nu au pe nimeni? Dar nu ajutăm ucrainieni ca ei sunt la moda sa facem campanie.

  2. Normal, închidem spitalul și ajutăm străinii. Nație mai bătută în cap ca românii nu veți vedea.
    Nu zic să nu ajutăm. Dar pentru săteni nu ai fi făcut nimic. Și dacă e din pura bunătate de ce ai presa sa iți facă 1000 de poze?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here