spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Primarul Ciupilan dã semnalul asaltului în PSD si se leapãdã de Dan Marian!

- Advertisement -

REUNIUNE… Primarul Ciupilan, simtind cã deputatul Solomon si presedintele interimar al CJ Vaslui, Ciprian Trifan, sunt prea moi, a declansat atacul pentru preluarea suprematiei în PSD Vaslui. Vãzându-i cum se lamenteazã, dar mai ales, întelegând cã niciunul dintre ei nu îsi asumã rãspunderea, acesta a decis sã facã primul pas, în care sã îsi anunte viziunea despre cum trebuie sã arate PSD-ul dupã era post-Buzatu. Asa cã, fix la o zi dupã ce Tribunalul Vaslui va decide dacã Buzatu va rãmâne sau nu în arest, Ioan Ciupilan îi cheamã pe primari la Husi, atentie, sã sãrbãtoreacã „lãsatul secului”, care, din pãcate, a fost deja. Prin aceastã manevrã, edilul s-a dat de gol cã, de fapt, scopul întâlnirii cu primarii nu este unul de socializare crestineascã, ci unul politic. „Da, e adevãrat, i-am chemat eu pe primari la Husi, la o întâlnire, dar mesajul nu l-am scris eu pe grup, ci consilierul meu personal, Sergiu Boeru, care a cam încurcat calendarul.” Primarii au început deja sã îi transmitã huseanului cã vor fi prezenti la întâlnire si vorbim de acei primari din nordul si centrul judetului, care la întâlnirea de la Suletea, de sãptãmâna trecutã, nu au fost prezenti. Ciupilan insistã cã întâlnirea nu este una politicã, ci doar de socializare si sustine cã i-a chemat pe cei doi concurenti ai sãi, Trifan si Solomon, tocmai pentru a se convinge de acest lucru. Curioasã este cotitura pe care a luat-o Ciupilan, anuntând cã se dezice de Dan Marian, pe care nu îl mai considerã atât de important pentru PSD, întrucât pe nimeni din partid nu mai intereseazã acum majoritatea din CJ Vaslui. Si alegerea locatiei este una interesantã, la restaurantul Omnia, care, dupã cum se stie, apartine familiei fostului deputat PSD Aurel Cãciulã, aflat mult timp în dizgratia primarului. „Acum mã înteleg foarte bine cu domnul Cãciulã, dar nici nu aveam unde sã îmi fac întâlnirea. Restaurantul „Podgoriile” a ars, la viceprimarul Nicu Ciupilan restaurantul s-a închis, iar la pensiune, la Dobrina, n-am vrut sã merg, ca sã nu îi deranjez pe liberali”, a sustinut primarul de la Husi.

În PSD Vaslui se dã o luptã crâncenã pentru preluarea puterii! S-au detasat trei tabere care se luptã la baionetã pentru suprematie! Adrian Solomon – Edi Popica formeazã cuplul care, se pare, la acest moment, este favorit, însã urmeazã apoi tabãra lui Ciprian Trifan si primarii, care nu îsi doresc neapãrat preluarea puterii, ci doar securizarea candidaturii actualului presedinte interimar, la alegerile din 2024. Din urmã vine tare primarul Husului, Ioan Ciupilan, care, vãzând rãzboiul dintre cele douã tabere, simte nisa si pluseazã pentru obtinerea functiei supreme în partid. Dacã la început a mers mânã de mânã cu Dan Marian, spunând cã el detine cheia majoiritãtii în Consiliul Judetean (CJ), prin voturile lui Dan Marian, acum când lucrurile s-au schimbat, iar majoritatea scârtâie, primarul se dezice de acesta. De aceea, Ioan Ciupilan a simit brusc nevoia convocãrii unei sedinte cu toti primarii din judet, la Husi, dupã tentativa de la Suletea, când Solomon, prin primarul Tamas, a încercat, la fel, o întâlnire de grad 0. Dacã la acea întâlnire au fost doar 14 primari, Ioan Ciupilan mizeazã pe prezentã de 100%.

Ioan Ciupilan cheamã primarii la Husi. Le va transmite un mesaj crucial!

Ieri, primarul Ioan Ciupilan, pe grupul de whatsapp al partidului, intitulat „23 CPJ Vaslui” a postat urmãtorul anunt: „Doamnelor si domnilor primari, vã invit joi, la orele 14,00, la restaurantul Omnia din Husi, pentru a sãrbãtori împreunã „lãsatu” secului”. Acest anunt a fãcut furori, iar PSD-ul fierbe! Unii l-au luat peste picior pe Ciupilan, atrãgându-i atentia cã „lãsatu’ secului” nu e joi, ci a fost marti. Iatã ce a declarat în exclusivitate pentru Vremea Nouã, primarul Husului: „Nu este o întâlnire politicã, ci una de socializare. Am constatat cã noi, primarii, nu ne mai cunoastem între noi. Buzatu, în ultimii ani, nu a mai organizat sedinte la partid si, dupã arestarea lui, am constatat cã noi nu ne cunoastem între noi. La aceastã întâlnire am invitat doar primarii PSD, dar si pe domnul Trifan si pe domnul Solomon, ca sã vadã si ei cu ochii lor, cã nu voi face politicã si nu le voi spune colegilor mei cu cine sã voteze la alegerile interne. Vã garantez cã dacã unul dintre cei doi va deschide vreun subiect politic, le voi pune pumnul în gurã. Am fost si la Suletea si poate tonul discutiei mele de atunci a fost mai agresiv si de aceea am simtit nevoia ca cei mai noi primari sã stie cum sunt în realitate. Atunci m-am dezis de Dan Marian si le-am spus tuturor cã nu îl sustin, mai ales cã nu este membru PSD. Eu l-am luat lângã mine, fiindcã am vrut sã asigur într-un moment dificil partidului majoritatea în CJ. Cum pe nimeni nu mai intereseazã acum acest lucru, asa vã spun si dumneavoastrã acum cã nu mã intereseazã nici pe mine de Dan Marian. Si mã mai dezic o datã si în fata dumneavoastrã. Le-am spus si atunci celor doi pretendenti, care vor sã preia puterea în partid, cã existã o solutie de mijloc. Adrian Solomon, presedintele partidului, Ciprian Trifan, presedintele interimar al CJ si candidatul nostru la alegerile urmãtoare. Dar totul a tinut doar douã zile si dupã aceea s-a pornit din nou dihonia în partid. Nu vã spun cã dacã o tin tot asa, atunci probabil cã voi candida si eu la functia de presedinte PSD Vaslui”, a spus Ioan Ciupilan.

Primarul Ciupilan va fi zgârcit, le va da colegilor sãi mâncare de post

Ioan Ciupilan este al treilea politician în partid, dacã ar fi sã ne luãm dupã numãrul de voturi obtinute în alegerile locale, dupã Dumitru Buzatu si Vasile Pavãl. Acesta este unul dintre membrii de partid care l-au împins pe Dan Marian în functia de vicepresedinte al CJ Vaslui, dar si cel care i-a fãcut cel mai mare lobby, ca dupã fuziunea ALDE – PNL sã intre în PSD si sã i se garanteze cã va fi în continuare vicepresedinte. Gurile rele din partid spun cã, de fapt, planul lui Ciupilan e mai dur: acesta îsi doreste sã fie candidat la functia de presedinte al CJ Vaslui, iar pe Dan Marian sã îl lase în locul sãu la Husi, în functia de primar. Asa se explicã poate si întâlnirea de joi a acestuia cu primarii taman acum, când si Solomon si Trifan fac astfel de întâlniri, unde se numãrã precum bobocii în septembrie. Întrebat fiind cine va suporta costurile acestei întâlniri, fiindcã vorbim de aproape 60 de primari, care vin cu soferi, de obicei, tinând seama cã prânzul de socializare este la un restaurant de fite din Husi, primarul rãspunde: „Eu sper sã nu coste mai mult de 2000 de lei. Poate mai face si colegul meu de partid, Cãciulã, o reducere. Nu voi face cheta la primari, pentru cã eu i-am invitat. Si va fi si o mâncare de post, pentru cã dupã ce am dat anuntul, mi-am dat seama cã nu putem sãrbãtori lãsatu’ secului. Om fi noi social-democrati, dar am de unde sã plãtesc o masã pentru colegii mei de partid”, a spus primarul Ciupilan, vizibil încurcat de întrebarea reporterilor Vremea Nouã. L-a enervat chiar si ne-a apostrofat spunând: „Voi chiar vreti sã scrieti prostia asta?”. O altã întrebare care l-a enervat a fost cea despre Dan Marian, dacã va fi si el invitat la chermezã. Rãspunsul a fost unul ferm: „Nu v-am spus cã l-am renegat pe Dan Marian?! Voi chiar nu mã credeti”. Reporterii au mers mai departre si au întrebat dacã primarii dalmatieni, proaspãt culesi, vor fi prezenti. Rãspunsul a fost unul neobisnuit: „Nu, pentru cã eu am pus mesajul pe grupul nostru, de partid. Primarii, cum ar fi domnul Boros sau domnul Ghiur de la Vinderei, nu sunt încã membri de partid, dar mi-ati dat o idee. O sã-l sun mâine dimineatã pe domnul Boros si o sã-l chem”. Acesta ne-a mai spus cã nici presedintele interimar al partidului, Dragos Benea, nu va fi invitat: „Ce nu vã este clar, v-am spus cã ne vom întâlni doar noi , primarii, unde vom socializa si atât. Nu e normal sã nu ne cunoastem între noi”, a spus Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Trifan e un nimeni un zero barat, nu știe cum îl cheamă, dar sa fie președinte, nu știe că a urcat pe topogan. Așa e cu flămânzi!! Un pic și această bășini dispare cum a apărut!

 2. Aveți dreptate!
  Trifan e o fire tehnica, organizata și un bun coordonator.
  Nu a făcut parte din camarila lui Buzatu, ba chiar adesea Buzatu îl desconsidera fiindcă nu făcea mereu ce-i spunea.

 3. Ma întreb, nu ne-am saturat de gargaragii și demagogi cu gura mare, care promit marea cu sarea, desfac și leagă și încurca mai rău? De politica vorbelor mincinoase? Timp de 30 de ani asa a fost.
  Trifan tace, dar măcar face ceva. Nu este obișnuit sa vorbească mult și în public, dar dacă s-a făcut ceva cât de cât în județ este și ca urmare a implicării sale, din punct de vedere tehnic.
  Nu sunt PSD-ist și sa nu aud de monștri sacri gen Paval, Ciupilan, Solomon etc. dar ca vasluian, atât timp cât mai e pana la alegeri, vreau sa cada camarila lui Buzatu si sa rămână cel care a făcut treaba pana acum, adică Ciprian Trifan.

  • Un carator de geantă a lui Buzatu a fost și se visa ca geantă o sa fie a lui cândva, ăsta e Trifan luat de Buzatu cu 8 clase și făcut liceul la Maricica! Tu chiar vrei să prostești pe cineva sau îți etalezi talentu..prostia ta!

   • Limbricul de Trifan este acum preocupat de functia nevestei lui. O piticanie umflata care zice ca-i bolnava dar si-o trage cu un fost militian si cu un actual militian( fostul sot a mandrei ce si-o trage in CJ cu Gigolo Costel, betivul CJ-ului) O gasca de curveturi si de betivani care se babardesc sub ochii bovini a lui Cipilica puta mica ce nu poate vedea in fata decat pe faimoasa Madalina. Care politica? El are nevoie de liniste in casa asa ca a bagat-o pe sotie in programul cu bibliotecile si acum cu reorganizarea o vrea mentinuta ca sef de serviciu- proasta proastelor si muista muistelor care se plimba toata ziua si isi cumpara hainute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.