spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Primarul Ciupilan i-a enervat pe părinți: scandal pe locurile insuficiente din grădinițe!

- Advertisement -
NEOBIȘNUIT… Situația ciudată și mai puțin știută: tot mai mulți copii din satele din jur sunt aduși la grădinițele din Huși, în timp ce unii hușeni nu au unde să își ducă copiii!

SCANDAL… Când sunt prea puține locuri în grădinițe, iar părinții din municipiul Huși se văd obligați să stea acasă, întrucât nu au cu cine să îi lase pe cei mici, chiar și o „veste bună” dată de Primărie ajunge să îi enerveze pe hușeni! Primarul Ioan Ciupilan a fost convins că va crea un val de bucurie în oraș cu vestea prin care ISJ Vaslui a aprobat înființarea unei noi grupe la Grădința nr 7, însă cele mai multe dintre reacții au fost taman invers. „Domnule primar, cum e o veste bună că ați înființat o grupă, când era vorba să fie trei grupe noi? Ați pus o regulă abuzivă, aceea de a accepta la grădiniță doar copii cu 3 ani împliniți. La creșă nu ne sunt primiți copiii, că sunt prea mari, iar la grădiniță sunt respinși, că sunt prea mici. Ce veste bună e asta? Faceți toate trăsnăile în orașul acesta, numai ce ar fi în ajutorul copiilor și părinților, o grădiniță, o creșă nouă, nu”, a spus, supărat, Daniel, unul dintre părinții nemulțumiți.

Aceeași nemulțumire și-a exprimat-o și Alexandru, un tată de 34 de ani, care a explicat că a depus dosarul băiețelului său în vârstă de 2 ani și 8 luni, la absolut toate căminele din oraș, însă peste tot a fost respins. Regula impusă la nivel local, potrivit căreia micuții trebuie să aibă 3 ani împliniți la momentul primirii în grădiniță, a generat revoltă, dar și un sentiment de nedreptate. Părinții vor să se ducă la muncă, dar nu au cum să își lase copiii singuri acasă sau în grija oricui. Omul, de pildă, spune că soția sa vrea să meargă și ea la serviciu, pentru că e nevoie de resurse într-o familie cu copil, cu credit la bancă și cu toate nevoile firești, de zi cu zi, însă e împiedicată de faptul că nu au unde lăsa copilul peste zi. „Nu e vreun moft, asta nu vor să înțeleagă acești oameni din conducerea orașului. Noi chiar vrem să mergem amândoi la muncă, iar seara să luăm copilul de la grădiniță, cum e normal. De ce nu se poate? O să merg în audiență și la domnul primar, care, vă spun drept, m-a revoltat astăzi cu postarea dânsului, cum că e o veste bună că s-a aprobat înființarea unei grupe noi de copii la Grădinița 7. Dar de ce doar o grupă, când sunt zeci de copii – cel puțin 30 știu doar eu, care nu sunt primiți în grădinițele din Huși, că, vezi Doamne, au vârsta între 2 și 3 ani? Ce motiv de bucurie e acesta și ce veste bună? Vestea bună ar fi dacă s-ar face ceva concret pentru părinții care vor să muncească”, a spus revoltat tatăl băiețelului de 2 ani și 8 luni, refuzat la toate căminele din oraș.

Iese la iveală o situație ciudată și mai puțin știută: tot mai mulți copii din satele din jur sunt aduși la grădinițele din Huși!

Unul dintre părinții nemulțumiți de situație are o funcție în MAI, dar, chiar dacă ar fi putut interveni prin alte „metode”, ca să își vadă copilul la o grădiniță, acesta a dat dovadă de onestitate și a spus franc că a refuzat acest lucru. „Eu refuz să fac așa ceva. Se dau plocoane, dar eu refuz asta. Eu am meseria pe care o am, o respect și nu sunt de acord cu asemenea practici. În oraș trebuie să fie condiții pentru toți cetățenii. De multe ori, eu văd că avem doar obligații. Ca să ajungi să te chinui să înscrii un copil la grădiniță, pentru că este un drept legitim la educație, dar să nu reușești, e o rușine. Efectiv, o rușine”, a spus hușeanul. Acesta a mai precizat că are cunoștință de faptul că, de ceva vreme, s-ar fi împământenit o practică interesantă la nivelul orașului. „Dumneavoastră știți că unii care locuiesc în comunele din zona Hușului și au anumite posibilități, au început să își aducă copiii la grădinițele din Huși? Am eu cunoștință de aceste aspecte. Și-au făcut o viză de flotant pe Huși și, gata, își aduc copiii la grădinița cu program prelungit în oraș și îi iau seara. Cu ploconul, se rezolvă. Iar eu, din localitate, nu am loc pentru copilul meu. Cum e posibil? Nu ar trebui să verifice cineva dacă acel om chiar locuiește în Huși? Nu e normal ce se întâmplă”, a spus hușeanul.

„Totuși locuim într-un oraș mic, este foarte rușinos că, pentru un număr atât de mic de copii, să nu aibă părinții unde să îi înscrie, ca să poată merge la serviciu”

„VESTI BUNE! Ca urmare a solicitării Primăriei Mun. Huși nr. 2189/ 26.06.2022, a fost aprobată în sedința Consiliului de Administrație al ISJ. Vaslui, înființarea unei grupe de preșcolari la Grădinița cu Program Prelungit nr.7 Huși. Sunteți așteptați la sediul grădiniței din strada Saca nr.1. Pot fi înscriși copiii care au împlinit varsta de 3 ani la 1 septembrie 2022”, a scris ieri, primarul Ioan Ciupilan pe pagina sa de Facebook. Numai că vestea sa bună nu a prea avut efectul scontat, pentru că multe reacții au fost de dojană. „Totuși locuim într-un oraș mic, este foarte rușinos că pentru un număr atât de mic de copii să nu aibă părinții unde să îi înscrie și ei să meargă la serviciu ( să fie obligatorie atașarea unui document în acest sens)”, a reacționat la postarea primarului o mămică din oraș. „Cea mai mare prostie (regula cu vârsta de 3 ani, n.r.). E o regulă absurdă. Mai bine ar pune regula să fie copilul din oraș, nu să se intre pe ochi frumoși din toate comunele limitrofe”, a fost o altă reacție. Au fost și persoane încântate de vestea primarului, astfel că unul dintre ei a tranșat situația, într-o notă proprie: „Felicitări pentru cel mai bun primar din județul nostru. Bravo și respect”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

 1. Vasilică de la spital, felcer grosier și urangutan în limbaj, zice lumea că are mult de furcă cu justiția, cu rudele, etc. Iuhuuuu!
  Dacă mai injura, mai jignește pe cineva, mai face arogante pe burta goală, rugămintea este să fie semnalizate c-o ”artifică” mică de la locul întâmplării,
  ca să ne mai distrăm și să-i arătăm cine e. Până atunci, îl lasăm cu ”tigarea”-n bot, fumegândă și puturoasă. Tupeul, grosolănia și impostura vor fi însă sanționate cu toată forța. Toleranta 0 pentru vulgaritate si tupeu boschetaresc.
  Vasilică, pregătește-ti limba de lipit afișe! Pe acolo la Husi, nu pe aici, ca aici te iau doctorii extraordinari ai SJU Vaslui cu ”mars la examene”, stii doar. hahahahahha
  PS – dacă te mai naști de o mie de ori, nu te poți compara cu Ciupilan. Nu mai încerca să te lipesti de numele omului, ca-l faci de ras cu alaturarea. Vasilică, personaj imaginar si inexistent ce esti si vei fi.

 2. Vasilica al nostru…:)))) !!!! Da, intr-adevar vasilica al nostru a uitat de șutul in coaie primit de la doctorii din vs, si pare sa reinceapa a fi el insusi… ( a avut o atitudine de catel calcat de masina vreo cateva saptamani) doar ca, nu stie un lucru ..nici colegii de la husi nu-l inghit decat cu multe noduri. ” sa nu creada ca l-am vrut pe el… sa stie ca l am ales dintre toate relele prezentate” au zis ei . Poate nu isi va forța norocul ..sta totusi pe un butoi de pulbere si vine dintr-o pozitie ingrata. Cat despre jigniri nu isi va permite luxul sa le mai faca decat stand pe buda din garsoniera lui la cat de misto suna inregistrarea plina de jigniri a managerului secureanu …. sa fie sigur ca dupa ce ameninta asistente ca le face infirmiere ca asa vrea el ca ii ” manager” si-i milos ca nu vrea sa le lase sa moara de foame sau ca va extermina toate asistentele ” comuniste” din spital .etc toata suflarea umbla cu reportofonul dupa ea;) ….principala virtute este rabdarea… 😀

  • 1. .O solutie pentru anul viitor. Dragi parinti va rog sa faceti o preinscriere la gradinita /camin/ scoala pana in 15.11.2022 pentru anul scolar urmator pentru ca noi din sistem sa propunem un plan de scolarizare cu situatia din teren( fiecare copil = un loc in gradinita/ scoala). atentie o singura cerere la o singura gradinita/ scoala. Primaria isi da acordul conform legii la planuri propuse de gradinite/ scoli si le trasmite la isj spre aprobarea finala.
   2. Dupa camin la 6-7 ani doriti acelasi format si in invatamantul primar? Program pana la ora 16? La Sc. 2 am venit in intampinarea dumeavoastra si am venit propus in planul de scolarizare o clasa step by step in anul scolar 2022-2023. Mai sunt locuri. Va asteptam !

 3. Eu am doar cateva dileme: de ce trebuie sa va facă primarul grădinițe și scoli? De ce n-o fac diversi operatori privați, din aia care se plimba incet cu masini jmekere prin oras, la agățat fufe? Aia stiu sa faca doar baruri si sali de pacanele? Ca ei au bani s-o faca, deși – ce-i drept – majoritatea nu cred ca ar avea priceperea necesara sa administreze o afacere reala, ca-s doar niște retardati îmbogățiți prin „afaceri” cu mini-statu’ lu’ Buzatu. Iar voi aveți bani sa-i plătiți, ca doar umpleți buzunarele unor profesori leneși și nepregătiți profesional cu cadouri și „pregatiri” ale copiilor voștri leneși și needucați, doar ca să le dea note mari și sa va apună „Vai, da’ ce copil deștept aveti! Sigur seamana cu dumneavoastră!”. 😁

  • 1. O solutie pentru anul viitor. Dragi parinti va rog sa faceti o preinscriere la gradinita /camin/ scoala pana in 15.11.2022 pentru anul scolar urmator pentru ca noi din sistem sa propunem un plan de scolarizare cu situatia din teren( fiecare copil = un loc in gradinita/ scoala). atentie o singura cerere la o singura gradinita/ scoala. Primaria isi da acordul conform legii la planuri propuse de gradinite/ scoli si le trasmite la isj spre aprobarea finala.
   2. Dupa camin la 6-7 ani doriti acelasi format si in invatamantul primar? Program pana la ora 16? La Sc. 2 am venit in intampinarea dumeavoastra si am venit propus in planul de scolarizare o clasa step by step in anul scolar 2022-2023. Mai sunt locuri. Va asteptam !

 4. Ați luat o pauza de la Manager și ia venit rândul Primarului alții nu mai greșesc oare?Ii rotiți pe cei doi de ne am plictisit sau nu îi visam și noaptea de la cât se scrie despre ei.Nu era mai bine sa nu facă nici grupa aceasta într un timp atât de scurt?De curând sa modificat legea la vârsta la grădiniță oare ar trebui sa fie și ministru?Hai ca mâine ,poimâine iese Managerulin față, mai schimbați personajele sau partidul.

  • Trecand peste faptul ca institutiile conteaza, nu oamenii care vremelnic (sau accidental, cum e cazul anonimului hilar de la spitalul vostru), trebuie zisa o chestie foarte clara, ca sa stie si Vasilică-psihopupu vulgar.
   Nu se pot alatura cele doua nume, niciodata in viata! Primarul de Husi e cineva, e carismatic, e un nume relevant in judetul acesta. Presa il critica, dar suna altfel, e altul nivelul, e cu totul altceva. Nu exista comparatie.
   Pe cand managerul e un carcalete ridicol, sluguța subțire, de care se poate lipsi oricine la PSD. Un arogant fara justificare, grosolan, injurator, fara niciun haz! Dar absolut niciun haz nu are. Nimeni nu-l suporta. Dar chiar nimeni!
   L-au fugarit cu pietre, public, fatis, medicii din spitalul judetean Vaslui, unde, ridicolul, voia sa se instaleze director medical fara examen .)))))))) hahahahhahahahahahha
   Au spus ca nu primesc intre ei ”așa ceva”.
   Mars!!!! Asa ca Vasilică, aia e mars si da examene serioase!!! .
   Stima si reverenta pentru colectivul SJU Vaslui!

   • Ce Dumnezeu scrieți voi aici în comentarii,iarăși săriți calul și vorbiți ce nu trebuie și faceți ce faceți de la o persoana înseninati la alta .Ce legătură are Directorul cu știrea va este cam dor de dansul,uni/unele ați vrea să îl visați sau mai știu eu ce gânduri perverse aveți noaptea cu dansul iar alții îl tot mănâncă de fund atâta fără oprire, nu mai aveți loc de dansul nicăieri? Rămâneți neschimbat Domnule Director/Doctor asa cum va știu mereu luptați pt ceea ce este bine,un om sincer ,nemaipomenit și invidiat de aceea atâtea comentarii la adresa dansului. Are de ce sa se mândrească deștept, inteligent are toată viata înainte dc nu și arătos foarte multe calități are pt ce sa fie mândru.

    • Pentru ca este nimeni, zero, isi scrie singur comentarii, incercand, beteag si fara nicio capacitate minim intuitiva in psihologia maselor, sa manipuleze comentatorii.
     Cand vede ca nu ii iese, bate in retragere si iar isi trage singur un pupat in dos. Penibil!
     Nu ca, pe bune, e prost de tot, saracu.. El incearca manipularea de victimizere, lipindu-se in demersul insidios de primarul de Husi,
     dar numai ca e ca si cum s-ar lipi un purice tuberculos de un elefant.
     Primarul de Husi e criticat elegant, primarul de Husi stie de critica, raspunde elegant si de aceea si presa il trateaza ca pe un primar autentic, cu bune si rele cum e el.
     Spitalul vostru local isi merita soarta daca tine in crestet aceasta aratare cu tigara infipta-n bot si degajand injuraturi de-o scarbosenie demna de el insusi , precum si un fum urat mirositor. Asa va ajunge o mica felcerie spitalul vostru local. Deci, atentie!

     • Nu știu dc atât de pornit/a pe Domnul Director și nu ma interesează îl urăști f tare,denota o bucurie bolnăvicioase și de jignit nu mai zic chiar dc dansul ar fii pe jumătate cum îl descrii tu ce ne arăți noua nici o cultura,un profil psihologic afectat,parca ai suferi din dragoste de îi scoți în evidenta sa zicem defectele pe care le are orice fumător și pana la urma orice om are defecte ca doar nu om fii Maica Tereza, acuma dc va ți despărțit te ascunzi sub un anonimat și ieși la atac,dar la început ți a plăcut mda oprește-te ca ce e mult strica

     • Draga misterioasa,
      nu ne pricepem de care director /manager vorbesti, ca vad ca nu se spune in clar niciun nume. Vorbim si noi de un personaj imaginar. Desi imaginatia cuprinde si ea, cu mare greutate, un asemenea purice tuberculos.
      Cum sa urasca cineva un personaj imaginar, inexistent in fapt? Nu, nu, nu e vorba doar despre un dispret intemeiat pe niste actiuni mizerabile ale personajului inestintent, care – putem sa ii numim asa, la modul general si fara legatura cu realitatea – VASILICĂ . .)))
      Tu il cunosti pe Vasilică la care ne referim noi? Ca noi nu stim ca acesta sa fie manager de spital sau de ce spui tu. Lui Vasilică al nostru e adevarat ca ii mai spunem noi ”manager”, dar o facem in spirit de maxima ironie si sarcasm. Fara corespondent cu realitatea.. Si cu normalitatea, evident.

     • F amuzant sa zicem nu sunt proasta chiar dc ma prefac(ca să mi meargă bine)întotdeauna am vb de o singura persoană care pt mine nu este imaginara ci f reala și atâta timp cât nu mia greșit cu nimic răsplătesc pe bunul meu Doctor/Director Popa Bogdan Vasile de câte ori am ocazia cu o vorba sincera,la locul ei și adevărată.

    • :))) misterioasa in ce an te-ai nascut??? Aidoma discursului catre ilustrul tovaras nicolae ceausescu, academician de renume mondial, preamarit conducator, de tara iubitor, intaiul tovaras intre tovarasi ..etc .. asa si intaiul doctor manager director primar extraordinar specialist fara egal vascular intaiul de bine facator fermecator etc :))!!! Doamne mai mult decat penibil femeia asta oare nu-si da seama ca nu il ajuta deloc?? Ba dimpotriva il tavaleste prin ridicol?? Daca ti -a facut un bine aprinde i o lumanare, pune i un pomelnic de sanatate, vino si saruta i dreapta cand simti nevoia sa o faci dar nu ii face un deserviciu de imagine…iti dai seama ca in antiteza cu hubris care vb la modul real despre acest om tu esti repetenta clasei?? Adica doar un incult agramat poate sa vb despre el de bine? Asta i maximul penibilului..vii si vb in limba pasareasca si culmea esti cam singura care o face tinandu i partea. Sa tragem concluzia ca si el este ca tine conform proverbului cine se aseamana se aduna??

     • Am spus cam ce vârstă amdar ți o spun în ani 39si dc vb puți codat,ciudat și greșit te asigur ca am motivele mele bine întemeiate și mai sunt alte metode prin care vreți sa ma jigniți ca sunt curioasa cât de,departe ajunge imaginația fiecăruia.Nu sunt deranjata ca ma faceți analfabeta,proasta,agramata ,inculta ca sunt ba Directorul, Femeia de serviciu, amanta,secretara și dc am omis asta e ca am uitat ,spre deosebire de voi eu îmi recunosc greșelile și trăiesc fb și liniștită cu ele dar uni dintre voi,practic străini și asa veți rămâne pt mine duceți lipsa de cei 7ani de acasă,vb f urat,jigniți, denigrați și după buzele voastre mai iese și numele Domnului ca voi ați scris ce înseamnă asta ca poate nu mam exprimat eu f clar știți fb ca va duce capul la câte în luna și în soare.

 5. Dl Primar nu a investit niciodata in copii si nici nu va investi ptr.ca nu stie .Cand te duci la el te trateaza ca pe un narod care ii strica ziua, si raspunde evaziv.
  Unde este vestul tarii, si unde suntem noi???Cu oameni de astia, asa va ramane aceasta zona, vai mama ei!

  • Pai nu tot astia care plang il voteaza ca cineva tot o face….:) d -ul primar nu a investit in copii..gresit ..a investit in copii..ai lui desigur :)) cat despre comentariu despre managerul spitalului . Este foarte important din punctul meu de vedere sa nu mai fie bagat in seama. Daca-l bagi in seama ii atragi atentia ( el fiind pe punctul de a-si rupe gatul) ati zis ca nu i corect cu angajarile ei bine daca a facut-o acum va fi precaut si na .. nu-l mai prindeti. Ati ziz ca pleaca la vs .. era super sa se trezeasca aia cu el acolo si sa-l linseze nu era mai distractiv asa?? Ati zis ca era sa ucida pe unul de la un apendic .. acu nu va mai opera ca sa fie prudent ..nu era mai funny sa-si rupa ..bisturiul???? Omul e atat de terminat incat lasat in pace se autodistruge muult mai sigur si rapid decat incercati voi sa-l distrugeti. Are potential enorm :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.