spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

Primarul Ciupilan, mânios că Hușul a primit jumătate din cât a cerut prin programul Anghel Saligny

- Advertisement -
SUPĂRARE… Primarul s-a plâns că a primit mai puțini bani decât se aștepta, iar unele dintre străzile din oraș pe care avea în plan să le modernizeze, vor mai rămâne o vreme cu… noroiul pe ele.

ÎNȚEPĂTURI… Primarul de la Huși este supărat foc pe cum s-au împărțit în județ banii din programul „Anghel Saligny”! La cea mai recentă ședință de Consiliu Local, acesta s-a plâns că a primit mai puțini bani decât se aștepta, iar unele dintre străzile din oraș pe care avea în plan să le modernizeze, vor mai rămâne o vreme cu… noroiul pe ele. „Nu mor caii, când vor câinii”, a spus Ciupilan, care a accentuat că „de sus” s-ar fi decis ca Hușul să nu primească mai mulți bani decât Bârladul. Consilierul liberal, Radu Bobârnat, însă nu a părut prea impresionat de confesiunea primarului. L-a întrebat pe edil de ce a decis să modernizeze strada „Dosoftei” cu bani de la bugetul local, 23 miliarde de lei vechi, și nu a căutat o altă sursă de finanțare. „La “Dosoftei” sunt niște indicatori tehnico-economici, poate găsim o altă sursă de finanțare. Sau poate se schimbă Guvernul, între timp”, a răspuns, aluziv, edilul.

„Marea problema este „Anghel Saligny”! Ca s-o dau așa pe aia dreaptă și să spun cum a împărțit Buzatu și Tătaru banii, ca să mă înțelegeți foarte bine. Că nu aveam voie să am mai mult decât Bârladul. Mi-au dat mai puțin decât am știut că mi se va da”, a spus primarul Ciupilan. “Dar banii vi i-a dat domnul Buzatu. De ce îl amestecați pe domnul Tătaru? Că vi i-a dat domnul Buzatu, președintele partidului dumneavoastră”, a intervenit consilierul Radu Bobârnat. “Așa o fi, îmi cer scuze, dați-mă-n judecată, dar nu asta e problema. Eu vreau să vă spun că Hușul a primit puțin, deși avea nevoie de 39 milioane de lei de la programul “Anghel Saligny”, a replicat primarul Ciupilan. “O aberație ce-au făcut, ca să înțelegeți foarte clar. Am spus-o din start: ne pune într-o situație dificilă, să completăm noi cu diferența de bani la proiecte. Proiectul pe care l-am depus pe CNI și care ne-a fost aprobat pe CNI integral, ne-a fost trecut pe “Anghel Saligny”, iar aici am primit ce-am primit. Dar n-o să moară caii când vor câinii”, a susținut, cu subînțeles, primarul Ioan Ciupilan. “Dar cât ați primit, totuși?”, a întrebat consilierul Radu Bobârnat. “18 milioane de lei din 39 de milioane lei. Și a primit Fălciul 49… Dar n-are importanță, Doamne iartă-mă. Pe mine mă interesează Hușul, nu mă interesează nici PNL-ul, nici PSD-ul”, a susținut Ciupilan.

O stradă din Huși, propusă a fi modernizată cu 23 miliarde de lei vechi din bugetul local

“Dar strada Dosoftei de ce ați trecut-o pe bugetul local, că sunt 23 de miliarde de lei, adică 2,8 milioane lei. N-ați găsit o sursă de finanțare, alta decât bugetul local?”, a întrebat consilierul liberal. “Și așa trebuie să tai. Deci, la ora când am depus pe CNI aceste străzi, proiectul cu străzi, strada Dosoftei nu avea nicio importanță. În momentul în care am introdus baza sportivă, au început să devină și aceste străzi importante. Deocamdată, nu-mi trebuie mie. Probabil că stadionul va dura până la anul, probabil că se mai schimbă vreun Guvern până atunci”, a explicat Ciupilan. “Da, dar e o sumă foarte mare și ar trebui găsită o sursă de finanțare din altă parte, nu din buget”, a insistat Radu Bobârnat. “Vă mai dau un exemplu? Strada Căpitan Carp, care m-ar costa cam vreo 5 milioane de lei ca s-o fac. De asta spun… Și la “Dosoftei” sunt niște indicatori tehnico-economici, în vederea depunerii undeva pentru finanțare. Ca s-o facem din bugetul local, la ora actuală nu avem bani. Poate domnii guvernanți mai găsesc o soluție, că știți că și cinematograful Dacia l-am depus în vreo 5 – 6 locuri, până am găsit finanțare. Poate găsim și aici”, a susținut primarul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII