12.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Primarul comunei Perieni a publicat lista cu persoanele izolate la domiciliu… pe Facebook! (FOTO)

- Advertisement -

Alexandru Iacob

LISTA LUI IACOB… Caz incredibil în comuna Perieni, unde de duminicã, 22 martie, pe pagina de socializare a primarului Alexandru Iacob, troneazã lista familiilor din comunã venite din strãinãtate care sunt în izolare. Indicând numele, prenumele, numãrul de persoane si datele intrãrii/iesirii în/din izolare, edilul face apel la concetãteni sã sesizeze personalul Primãriei în cazul în care au cunostintã de persoane care s-au întors de curând din strãinãtate si nu se regãsesc pe listã.

Reactiile oamenilor în fata acestei postãri care îi expune pe cei 62 de consãteni oprobiului public, nu s-au lãsat asteptate. Decizia lui Iacob de a posta public lista familiilor aflate în izolare, încalcã legislatia referitoare la datele cu caracter personalsi a stârnit nemultumiri mari. Persoanele din listã au sesizat DSP Vaslui si IPJ Vaslui referitor la acest aspect.

„Noi am fost sesizati de aceastã postare, iar mâine (24 martie – n.r.) vom trimite o sesizare cãtre Autoritatea Nationalã de Supraveghere a Prelucrãrii Datelor cu caracter personal, pentru a lua decizia corespunzãtoare. Este de competenta lor, nu a politiei”, a spus Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Comentariile sunt acide si scot la ivealã alte nereguli!

Potrivit listei publicate de primarul Iacob, în comuna Perieni sunt 62 de persoane aflate în izolare la domiciliu.
Oamenii îi reposeazã vehementcã nu avea dreptul sã divulge identitatea persoanelor aflate în izolare. Ba mai mult, un consãtean, Adrian Lupu, fost sofer la primãrie, i-a reprosat primarului cã pe lista izolatilor ar trebui sã se regãseascã si soferul primãriei, deoarece si-a transportat fiica întoarsã din strãinãtate, de la aeroportul din Bucuresti, pânãîn sat. Numai cã nu a spus nimãnui cã are acasã fata venitã dintr-o tarã europeanã unde  Covid-19 face ravagii si a mers trei zile la serviciu! Ca atare, Adrian Lupu îi cere primarului sã se izolze si el si toti oamenii din primãrie!

„Nu mi se pare corect sã afisati numele persoanelor, pentru PRIVACY . Nimeni nu cred cã v-a dat autorizatia!!”, scrie o femeie aflatã în izolare.

„Asa trebuia, dar domnul primar trebuia sã anunte DSP Vaslui cã toatã primãria trebuie sã intre în izolare la domiciliu, inclusiv dumnealui findcã soferul  primãriei a adus de la Bucuresti pe fiica sa care a venit din strãinãtate si a fost la serviciu trei zile dupã ce a intrat în contact cu ea”, scrie Adrian Lupu.

„Sã nu-i privim ca pe leprosi,nu e vina lor. Întrebarea e când vor iesi din izolare, pe ce ne bazãm cã nu au virusul?? Se stie cã unii pot fi asimptomatici si atunci vor purta virusul fãrã vina lor. Li se fac teste? Le stim sau mãcar ei  stiu rezultatul? Multi pot sã mintã cã nu au nimic dacã se pot ascunde 14 zile”, scrie si Liliana, o altã femeie din Perieni. Cert este cã pânã asearã lista cu numele familiilor izolate avea peste 35 de distribuiri si peste 50 de comentarii.

Unele reactii nu au fost lipsite de umor. De pildã, Elena îl roagã pe primarul Iacob ca, dacã tot a scris numele tuturor „izolatilor”, sã le scrie si poreclele, ca sã fie recunoscuti mai usor. „ Bravo Boss! Cum la noi sunt multe persoane cu acelasi nume, v-as ruga sã scrieti si porecla în parantezã”, comenteazã Elena.

Porecla primarului Iacob nu mai este de mult o enigmã în sat: „Militianul…”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.