-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

Primarul Constantin Galeru si provocarea pentru 2023: Oltenestiul va iesi 85% din noroi

- Advertisement -

BILANT…Dupã sase ani de când a ajuns în fruntea comunitãtii din Oltenesti, Constantin Galeru îsi tine promisiunea de a aduce comuna în rândul comunelor fruntase din judetul Vaslui. În primul mandat acesta a reusit sã rezolve câteva dintre problemele esentiale ale comunitãtii, cum ar fi cele ce tin de infrastructura rutierã, scoli sau grãdinite. Primarul Constantin Galeru spune cã proiectele pentru care a primit deja finantare vor scoate Oltenestiul, în proportie de 85%, din noroaie si drumurile comunale si sãtesti vor fi asfaltate. Din pãcate, cel de-al doilea mandat ca primar debuteazã cu restrictii pe toate planurile, dictate de pandemie sau de criza economicã. Chiar dacã contactul cu cetãtenii si cu institutiile statului a fost restrictionat, edilul spune cã, în primãrie s-a lucrat la proiecte din greu, astfel cã, de anul viitor, comuna va avea iluminat public inteligent, sistem de supraveghere video, dar si peste 9 km de drumuri asfaltate. Cu acazia Anului Nou, acesta transmite un mesaj emotionant si sincer locuitorilor din comuna sa: «Le transmit oamenilor din comunã cã anul 2023 va fi cel al relansãrii. Sã aibã încredere în mine si în colegii mei din Primãrie cã lucrãm pentru dezvoltarea comunitãtii si sã avem rãbdare cu totii cã lucrurile sunt pe drumul cel bun. Proiectele mari au nevoie de timp si de energia unei echipe care sã le punã în aplicare. Din partea mea, dar si a Consiliului Local Oltenesti, vreau sã transmit fiilor acestei comunitãti, fie cã sunt acasã, fie cã sunt în strãinãtate, un sincer si cãlduros: “La multi ani, cu bucurii si sãnãtate!”. Anul 2023 va fi pentru Oltenesti un an bun în ciuda crizei mondiale care se prefigureazã», a transmis Constantin Galeru.

Uitatã ani la rând si ocolitã de investitii, comuna Oltenesti a început sã-si schimbe fata dupã ce, în fruntea ei, a ajuns liberalul Constantin Galeru. „Acum, dupã 6 ani în fruntea comunei Oltenesti, am reusit reabilitarea sau constructia a trei scoli, scoli care acum corespund normelor europene în vigoare. Avem în constructie o grãdinitã în satul Vinetesti. De asemenea, am reusit finalizarea retelelor de apã pentru satele Vinetesti si Curteni. A urmat apoi ridicarea a trei poduri peste râul Crasna. De regulã, anual am pietruit 5-6 km de drumuri. Mai nou, am asfaltat 3 km de drum, în satele Târzii, Oltenesti si Curteni. Avem în desfãsurare un alt proiect ce se traduce prin 3,4 kilometri de asfalt, tot în satele respective. În ianuarie, vom semna contractul, pe programul Anghel Salygni, pentru 9,3 km de asfalt, în toate satele comunei. Dupã ce vom duce la bun sfârsit si acest proiect, atunci putem spune cã Oltenestiul este afaltat în proportie de 85%, drumuri comunale si sãtesti. Tot în ultima perioadã am reusit sã montãm, în comunã, peste 300 de lãmpi cu leduri, urmând ca anul viitor sã montãm alte 350 de lãmpi, acoperind astfel întreaga comunã. În acelasi timp, pentru anul viitor avem undã verde pentru un proiect ce înseamnã montarea unui sistem de supraveghere video, un proiect de peste 170.000 de euro si foarte util pentru linistea comunitãtii. Urmeazã o salã de sport pentru care asteptãm finantarea, un cãmin cultural la Vinetesti si un dispensar uman în satul Oltenesti. Acestea sunt câteva dintre proiectele pe care le avem în vedere, pentru urmãtoarea perioadã”, a spus primarul comunei Oltenesti.

Pandemia, piatra grea legatã de piciorul primarului

Pandemia a fost pentru echipa primarului Galeru ca o frânã si considerã cã comunitatea a suferit enorm, mai ales cã multe proiecte au stagnat. “Ne revenim destul de greu dupã mai bine de doi ani în care am fost cu mâinile legate, din cauza pandemiei de Coronavirus. În plus, pandemia ne-a luat prin suprindere si nu stiam ce înseamnã, iar comunicarea cu institutiile statului si chiar cu cetãtenii s-a realizat extrem de greu. În doi ani de pandemie am stat pe loc pentru cã nu am mai putut lucra si nici realiza proiecte. Ce s-a fãcut, a fost mai mult ceva simbolic », mai spune edilul Constantin Galeru. O altã realizare a primarului comunei Oltenesti este si renovarea cismelei de la Oltenesti, de la Drumul European, cunoscutã în tot judetul. Constantin Galeru spune cã lucrãrile au fost executate cu sprijinul sponsorilor. „Din toatã valoarea lucrãrii, care s-a ridicat la 9.000 de lei, primãria Oltenesti a cheltuit doar 2.000 de lei, bani cu care am achizitionat crucea. Diferenta a fost suportatã de dl. Ciomaga (Ioan Ciomaga, administratorul Viacons Rutier Husi – n.r.). Este un loc cunoscut de cei care au trecut, mãcar o datã, pe drumul spre Husi si Republica Moldova. Arãta jalnic si avea nevoie de lucrãri de reparatii”, spune primarul Oltenestiului. Cu o nouã „înfãtisare”, cismeaua de la Oltenesti este vizitatã zilnic de sute de persoane care opresc sã bea apã si sã-si ia acasã zeci sau chiar sute de litri din apa consideratã cea mai bunã din tot judetul Vaslui.

Mesajul primarului Constantin Galeru la cumpãna dintre ani

EMOTIE…La trecerea în Noul An, primarul Oltenestiului a tinut sã transmitã un mesaj locuitorilor din comunã : «Acum, la sfârsit de an, vreau sã le transmit cetãtenilor multã sãnãtate si un an nou cât mai bun, cu realizãri! În plus, vreau sã le transmit si o rugãminte, aceea de a avea rãbdare si încredere cã si comuna Oltenesti va ajunge acolo, în funtea comunelor din judet. Totul se face cu rãbdare, dar si cu foarte multi bani, bani pe care bugetul local nu-i are. De aceea sunt necesare proiectele care sã atragã fonduri europene sau guvernamentale. Iar cine spune cã acest lucru se realizeazã usor si cã banii îti vor ajunge în buget în timp scurt, acea persoanã nu stie ce vorbeste. Pentru obtinerea de finantãri, drumul este unul lung si anevoios. De aceea le-am cerut si în anii din urmã si le cer si acum oamenilor din comuna Oltenesti sã aibã încredere, dar si rãbdare pentru cã lucrurile au început sã se schimbe si se vor schimba, în continuare”, spune edilul Constantin Galeru.

Parc de joaca pentru copii in comuna Oltenesti
Proiectele primarului de la Oltenesti incep sa-si arate infatisarea

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.