25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Primarul de la Blaj, mai tare ca Pavăl de la Vaslui: a construit o pistă de atletism dreptunghiulară (FOTO)

DE CARTEA RECORDURILOR… Stadionul Municipal din Vaslui a fost, vara asta, subiect de discuție la nivel național după ce autoritățile locale au „pompat” 1,5 milioane de lei în reabilitarea și modernizarea pistei de atletism. Investiția proaspăt inaugurată poate fi doar admirată de atleți, deoarece nu respectă standardele necesare pentru găzduirea competițiilor oficiale. În plus, pe unele porțiuni, pista are și colțuri, o premieră națională până de curând. Spunem până de curând pentru că la Blaj a apărut pista dreptunghiulară, mult mai neconformă decât cea de la Vaslui. Pentru a ieși din penibilul situației, primarul Blajului a împrumutat din discursul omologului său de la Vaslui, declarând în fața presei că pista va fi folosită doar pentru sportul de masă, nu pentru cel de performanță.

Primăria municipiului Blaj a finalizat recent modernizarea unui teren de fotbal și a unei piste de atletism pentru care s-a cheltuit suma de 260.000 de euro. „Stadionul CIL, complet reamenajat, dotat cu pistă de alergare modernă, gazon nou și instalație subterană de irigare! O investiție în valoare de 260.000 de euro!”, a anunțat primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, pe Facebook.  Din fotografiile postate de primar se poate observa că pista de atletism este aproape dreptunghiulară, lucru care a provocat o serie de comentarii ironice în mediul online. Costul financiar al pistei a fost de 120.000 de euro. O persoană a întrebat dacă sunt conforme arcele de cerc ale pistei, iar primarul a răspuns simplu că „nu sunt”.  „Așa ne-a permis terenul. Terenul și pista sunt pentru amatori, avem un alt stadion care este în reabilitare (pe CNI) care îndeplinește toate condițiile pentru fotbal și atletism”, a răspuns primarul din Blaj.  „Pistă dreptunghiulară pe care nu se pot desfașura evenimente sportive. Bătaie de joc! Dar Bravo, domnule primar! Poate pe următoarea o faceți triunghiulară ca să fie la mișto”, a comentat, ironic, o altă persoană. Și la Satu-Mare a fost inaugurant recent complexul sportiv Dinamo, o investiție de trei milioane de lei. Este un proiect realizat cu fonduri de la bugetul municipiului Satu Mare, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal. Proiectul a presupus, printre altele, și amenajarea unei piste de atletism din material tartan, a unei  gropi cu nisip pentru săritura în lungime. Doar că pista de atletism este, ca și la Blaj, dreptunghiulară, iar groapa de nisip pentru săritura în lungime se oprește într-un zid.

În comparație cu pistele de la Blaj și Satu Mare, cea de pe Municipalul din Vaslui e „boboc”

Nu doar la Blaj și Satu Mare au fost efectuate, în acest an, lucrări de modernizare a pistei de atletism. Rabilitarea pistei de atletism din Vaslui a început în primăvara acestui an, iar finalizarea lucrărilor a fost așteptată cu sufletul la gură de sportivi și antrenori. Inaugurarea, însă, i-a făcut pe experți să schimbe multe stări fiindcă oamenii au realizat că acolo nu va putea fi organizată nicio competiție. Asta deoarece pista măsoară acum 411 metri, și nu 400, după cum prevede regulamentul Federației Române de Atletism. În plus, în unele zone, suprafața de alergat are colțuri, la fel ca cele din vestul țării.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here