spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Primarul de la Drânceni reuseste imposibilul si obtine finantare pentru un proiect ce pãrea ratat

- Advertisement -

FINANTARE…Greselile trecutului bântuie si comuna Drânceni, acolo unde un proiect de aductiune de apã în localitãtãtile Ghermãnesti si Râsesti a fost la un pas sã fie ratat. Si asta pentru cã fostul edil Pecheanu a subdimensionat proiectul si a cerut o sumã mult mai micã decât necesarul. Mai exact, Pecheanu a cerut Ministerului Dezvoltãrii putin peste 911.000 de lei, în conditiile în care banii necesari erau de 14 ori mai multi. Mihai Murãrasu a reusit sã convingã finantatorii de necesitatea proiectului si reuseste, zilele trecute, sã obtinã întreaga sumã necesarã, sumã ce se apropie de 2,9 milioane de euro.

Chiar dacã au trecut aproape patru ani de la alegerile din 2020, la Drânceni, primarul Mihai Murãrasu încã resimte greselile edilului Pecheanu. Asa stau treburile si cu proiectul de aductiune a apei în localitãtile Ghermãnesti si Râsesti. Pecheanu a cerut Ministerului Dezvoltãrii bani mai putini decât necesarul si asta pentru cã îsi dorea ca oamenii din Râsesti, cei care au fost, de-a lungul timpului, împotriva lui, sã fie pedepsiti. Suma cerutã de Pecheanu, putin peste 911.000 de lei, ar fi acoperit cheltuielile doar pentru satul Ghermãnesti. «Este o veste cu adevãrat importantã pentru comuna Drânceni. Am reusit sã semnãm actul aditional pentru suplimentarea sumei de 11.845.042,03 lei a obiectivului de investitii „Alimentarea cu apã în localitãtile Ghermãnesti si Rîsesti, comuna Drânceni, judetul Vaslui”, proiect blocat initial din lipsa unei proiectãri solide si a unei viziuni corecte din partea vechii conduceri. Valoarea totalã a proiectului va fi de 14.686.733,73 lei, echivalentul a aproximativ 2,9 milioane de euro, din care finantarea de la Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Administratiei se ridicã la 12.756.577,03 lei, iar cofinantarea de la bugetul local, la 1.930.156,70 lei. Banii solicitati initial de vechea conducere de la minister, 911.535,00 lei, erau de 14 ori mai putini decât era necesar pentru finalizarea proiectului, iar pe lângã toate acestea, vechiul proiect nu avea nici mãcar un metru de retea de apã prevãzut pentru localitatea Rîsesti. Acum ne vom concentra asupra reparãrii greselilor din trecut si vom face tot ce ne stã în putere pentru a finaliza reteaua de aductiune cu apã pentru comuna Drânceni, iar cel mai important aspect este cã vom schimba sursa de apã actualã cu apã potabilã. Acesta este cel mai important proiect al nostru si cea mai importantã si mai mare atragere sau absorbtie de fonduri guvernamentale», spune primarul Mihai Murãrasu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Pecheanu sa nu mai mănânce căcat despre alții sa își vadă de viata lui. În acest moment a ajuns un 0 barat în Dranceni și plin de dosare penale.

 2. Dl ziarist informați opinia publica corect!! La proiectul alimentare cu apa pt.satul Rasesti mai era nevoie de suma de 12mild.de lei,din care 911022 lei era suma alocata de minister conform standardelor de cost pt.proiectul finanțat de ordonanță 7 din 2008..și care a a avut avizele și autorizație de construcție a lucrărilor pt.Rasesti din 2020 dar Murarasu nu a mai continuat proiectul conform legii..Numai prostii scrieți în ziar,cum ați scris și cu biserica ca am cheltuit 4mild.de lei…iar Curtea de conturi a constatat ca am cheltuit legal 1,82 mild.de lei…Eu știu ca sunteți slugile PNL…dar de ce nu scrieți adevărul ca toate contractele de achiziție publica sunt câștigate de Samson omul de casa a PNL…dar sa vedem ce va spune DNA IN CURAND DESPRE JAFUL DIN BANII PUBLICI..!! LUCTAM CU MATERIAL SOLID!! NU CA VOI CU MINCIUNI!!

  • Gelule ai avut șansa ta, dar ti-ai bătut joc de ea. Ți-ai bătut joc de oamenii care te-au ajutat, mai mult ti-ai bătut joc de propria familie! În locul tău as sta cu capul în pământ și mi-as vedea de treaba! Sănătate și liniște!

    • Și eu știu cine ești tu jegule.Ai făcut din nora ta o măturătoare in folosul comunității ,ești un parazit al societății.Nimic nu știi dar mănânci căcat cu polonicul despre Morarasu care a venit în primărie având avere iar tu hoțule ți-ai făcut avere după ce ai devenit primar .
     Sa te scuipe nora ta in ochi cu clăbuci așa meriti .Stai in banca ta și nu mai scoate capul cel prost nicăieri .Lumea sa lămurit cu tine .
     Am muncit la tine hoțule și mă plăteai cu banii ce mi se cuveneau de la ajutorul social .Ai avut noroc că pe atunci aveam mintea de copil,acuma m-am deșteptat mult mai mult chiar și ca tine . Hai sictir panarama ,gunoiule ți-ai bătut joc de mine și familia mea .Dumnezeu ti le întoarce toate înapoi deja o parte din palmele domnului le-ai primit ,mai urmează altele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.