-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Primarul de la Lunca Banului merge pe principiul: “Eu tac si fac!”

- Advertisement -

EMANCIPAT… Lunca Banului este o comunã cu un spor al natalitãtii pozitiv. Cred cã este a treia comunã din judet, dupã Iana sau Tutova, care înregistreazã aceastã performatã. Nu e comunitate aflatã în coasta Vasluiului sau a Bârladului si nici nu e zona rezidentialã a Husului. Totul a fost posibil datoritã gândirii primarului Dãnut Tofan, care a pus boii înaintea carului si nu invers. Investitiile dirijate de acesta în comunã dau rezultate si efectul se vede cu ochiul liber. Ulitele din Lunca Banului au acel aer de pe vremea comunismului: mustesc de copii care se joacã în stradã.

La Lunca Banului este un primar care tace si face. Dãnut Tofan nu este un politician zgomotos. Te priveste atent, te studiazã si nu spune nimic. În schimb, si-a format o pãrere despre tine. Ca edil, este unul grozav. A înteles sã lucreze pentru comunitate si a mai priceput cã cel mai important lucru este sã îti tii tinerii acasã, sã nu-i obligi sã plece la muncã peste hotare sau în marile orase ale României. Pentru a împlini acest deziderat trebuie sã construiesti infrastructura comunei în asentiment cu localnicii. Degeaba ai scoli dacã nu ai elevi, degeaba faci crese sau grãdinite, dacã în comunitatea ta mai multi mor, decât se nasc. Dãnut Tofan a adaptat din mers toatã infrastructura în asa fel încât oamenii sã fie încurajati sã rãmânã acasã. Lunca Banului e o comunã lângã Husi si atractivã pentru investitori. Deci, locuri de muncã se mai gãsesc local. Nu multe, însã suficiente! Apropierea de oras îi determinã pe multi sã facã naveta. Îi tii în comunã doar dacã aduci infrastructura ca la oras. De aceea cea mai mare provocare a primarului în Noul An este aductiunea cu gaz metan si terminarea canalizãrii si a apei. Normal, dupã aceea vine si asfaltul. Însã nu trebuie uitati acesti tineri sau oameni în floarea vârstei. Le trebuie si locuri de destindere si relaxare. Si primarul Dãnut Tofan asta a si fãcut. A creat un parc de agrement, numit “La Colacul”, chiar la câteva sute de metri de satul Lunca Banului. Ai sentimentul cã esti în Herãstrãu, în Bucuresti: “Am fãcut lucruri bune si frumoase, nu stau chiar degeaba în Primãrie. Nu sunt lenes si nici prost cum spun unii, ci mã strãdui pentru ca oamenii din Lunca Banului sã aibã tot ce îsi doresc aici. Parcul de agrement Colacu este proiectul meu de suflet. Este locul în care tinem sãrbãtoarea comunei si locul de relaxare pentru cei tineri, dar nu numai. Se poate merge la un pescuit, am fãcut foisoare pentru ca familiile din comunã sã meargã la picnic. Nu a fost usor. Am fãcut douã poduri, o parcare mare si am amenajat luciu de apã. Avem si un parc de distractii pentru copii. Aici s-au investit bani din bugetul propriu al Primãriei, dar si din fonduri europene, peste 100.000 de euro. Dupã cum vedeti, eu tac si fac”, a spus modest primarul.

Parcul “La Colacu”

Provocãrile Anului Nou si bilantul pe 2022

Anul 2022 a fost unul bun pentru noi. Comuna noastrã este o comunã mare, are peste 3.200 de oameni si pretentiile sunt mari. Anul acesta am finalizat dispensarul, un proiect de 800.000 de lei. Aici avem cabinetul medicului de familie, am adus si o farmacie si un stomatolog. Am finalizat grãdinita de la Lunca Banului si am transformat-o în una cu program prelungit . Multi pãrinti au servicii si nu aveau unde sã-si lase copiii. Pe viitor vom aduce pentru toate familiile, apa, canalizarea si gazul. Le vom aduce de la Husi, fiindcã asa a decis CJ Vaslui. Canalizare si apã avem 20 de km prin POIM, un program operational gestionat de la judet. Apoi prin Programul Anghel Saligny, 5 km de asfalt în Lunca Banului. Apoi, prin Compania Nationalã de Investitii, avem proiecte depuse pentru o salã de sport, cãmin cultural. Vrem ca în spatele primãriei sã modernizãm terenul de fotbal si cãutãm o sursã de finantare. Cam acestea sunt provocãrile anului 2023, dar mã axez pe apã si canal în primul rând, mai ales cã avem posibilitatea si avizul sã ne racordãm la reteaua Husului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.