spot_img
31.6 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Primarul de la Viisoara are primul administrator public din judet!

- Advertisement -

PREMIERÃ Cu mult înainte ca Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean, sã angajeze ca administrator public al judetului pe fostul viceprimar de Vaslui, Valeriu Caragatã, prin 2011, la Viisoara, primarul Liviu Pârciu s-a gândit sã-si ia un ajutor. Asa se face cã a angajat un administrator public în comunã, pe Doru Toader, fost angajat la Situatii de Urgentã. “Este de un real ajutor, mã ajutã în tot ce înseamnã proiecte si finantãri europene”, spune primarul de la Viisoara.

Administratorul public al comunei Viisoara gestioneazã, alãturi de primar, trei proiecte importante, dintre care unul de 1,5 milioane euro. În urmã cu câteva zile, în localitate a ajuns o masinã de pompieri, în valoare de 100.000 de euro, pe baza unui proiect gestionat de Doru Toma. “Viceprimarul se ocupã mai mult de problemele gospodãresti, iar administratorul are în atentie proiectele europene. Cine cunoaste cum decurg astfel de proiecte, stie cã este multã alergãturã, multe formalitãti. Or, eu, ca primar, am foarte multe sarcini, de aceea am delegat administratorul public al comunei sã se ocupe de tot ce înseamnã proiecte”, a spus primarul Pârciu. Referitor la functia de administrator public, reglementatã de Legea 215/2001, cap. 8, art. 112, aceasta se poate înfiinta la nivelul primãriilor, iar detinãtorului, în baza unui contract de management, i se pot delega conducerile diferitelor servicii, ba chiar si statutul de ordonator de credite (adicã efectuarea de cheltuieli în cazul banilor publici). Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu primarul, atributii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local.

Legea nu cuprinde reglementãri specifice procedurii de evaluare a administratorului public, însã precizeazã în mod expres cine are competenta de numire si eliberare din functie si de asemenea, mentioneazã faptul cã acesta îsi desfãsoarã activitatea în temeiul unui contract de management.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.