spot_img
18.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Primarul din Dumești și-a adus trupele de asistați social de la 416, ca să spioneze secțiile de votare din comună

- Advertisement -

ACUZE… Disperarea de a nu pierde alegerile îi determină pe unii primari să recurgă la gesturi cel puțin ciudate! Este cazul primarului în funcție din comuna Dumești, Ionuț Ciprian Barnea (PSD), care a mobilizat mai mulți săteni la fiecare secție de votare din satele componente, cu misiunea de a fi vigilenți la toți cei care vin să voteze și, pe cât posibil, să ciulească bine urechile, ca să știe cine a venit la vot și, mai ales, cu cine votează. Cel puțin aceasta este opinia contracandidaților la funcția de primar, care, spun ei, nu au găsit altă explicație pentru care, brusc, s-a întărit paza la secțiile de votare, cu niște persoane aflate în coordonarea directă a primarului, fiind dependente de ajutorul social.

Întrebat despre această situație, primarul Barnea a explicat: „Păi, așa s-a procedat dintotdeauna. Sunt persoane care au de făcut orele și ele nu sunt plătite. Scrie undeva că, în Ghidul președinților secțiilor de votare, la pagina 22, că paza este asigurată de primar, prefect și forțe ale Ministerului de Interne”, a susținut primarul de la Dumești. Întrebat de reporterul Vremea Nouă dacă, totuși, paza și siguranța secțiilor de votare, asigurată de atâtea forțe specializate ale Ministerului de Interne, nu a fost suficiente în opinia sa, primarul Barnea a încercat și aici o justificare: „Este suficient, dar oamenii aceștia nu sunt efectiv de pază, sunt la îndemâna celor de la jandarmi. Dacă au nevoie de o sticlă cu apă, pentru curățenie în preajma secției de votare. Nu sunt paznici, nu au la dânșii un echipament, dotare. Așa s-a procedat, noi acestea le-am raportat și la Poliție săptămâna trecută deja”, a susținut primarul PSD.

Interesant este că edilul nu a combătut acuzele directe ale contracandidaților, care acuză faptul că, practic, primarul vrea să țină totul sub control, să încerce să stăpânească situația cu mână de fier și, pe cât posibil, să contabilizeze cine și cum voitează, ci doar s-a apărat, spunând că a pus de veghe niște persoane cu… 3-4 clase, de la „Ajutorul social”. „Eu chiar vă pot pune listele la dispoziție, ca să vedeți că sunt persoane cu 4 clase, cu 3 clase, pe care cu greu le-am găsit ca să stea acolo, în picioare atâtea ore. Adică, nu sunt persoane care să aibă influență. N-am pus frați, surori sau oameni care au o personalitate importante”, a susținut candidatul PSD de la Dumești, primarul în funcție, Ionuț Ciprian Barnea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.