spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Primarul din Tãcuta, datornic la stat de 350 milioane lei vechi!

- Advertisement -

PROBLEME Cãlin Costicã, primarul comunei Tãcuta, are mari probleme cu legea. În urma unui control al Finantelor Publice, s-a stabilit cã primarul a cheltuit sute de milioane de lei vechi din fondurile primãriei, fãrã a avea documente justificative pe aceste sume. Astfel, dupã un proces care a durat timp de aproape doi ani de zile, primarul Cãlin a fost obligat de magistratii Tribunalului Vaslui la plata a peste 350 milioane lei vechi. Pentru cã a considerat cã sentinta este nedreaptã, primarul de la Tãcuta a fãcut recurs la Curtea de Apel Iasi, însã este de asteptat ca magistratii ieseni sã confirme sentinta de la Vaslui, asa cum s-a întâmplat în multe alte cazuri similare.

Dosar civil nr. 511/89/2013, în care primarul Cãlin Costicã a fost dat în judecatã de Finantele Publice de la Vaslui pentru nereguli în primãrie, a fost solutionat prin Sentinta Civilã nr. 730/C.A./2014 din 3 iulie 2014, prin care instanta a dispus: “Admite în parte actiunea formulatã de reclamantul Cãlin Costicã, în contradictoriu cu Directia Regionalã a Finantelor publice Iasi. Anuleazã în parte procesul verbal de inspectie din 24.08.2012 si decizia nr. 134, din 25.10.2012, emise de Directia Generalã a Finantelor Publice Vaslui pentru mãsurile: de recuperare de la reclamantã a sumei de 20.832 lei, reprezentând lipsã in gestiune pietris; de recuperare a sumei de 17.928 lei reprezentând lucrãri suplimentare si penalitãti. Mentine procesul verbal de inspectie din 24.08.2012 si decizia nr. 134, din 25.10.2012, pentru mãsura de recuperare de la reclamant (de la Cãlin Costicã) a sumei de 2.046.77 lei compusã din debit principal de 1835,67 lei si penalitãti de 211,10 lei. Mentine procesul verbal de inspectie din 24.08.2012 si decizia nr. 134 din 25.10.2012, pentru mãsura de a dispune recuperarea sumei de 35.884,19 lei, de la reclamant si contabil, în mãsura îndeplinirii conditiilor privind rãspunderea patrimonialã a celor douã persoane.

Obligã pârâta sã achite reclamantului cheltuieli de judecatã de 6379,3 lei. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”. Asta înseamnã cã instantele de la Vaslui au stabilit cã primarul si contabilul de la Tãcuta trebuie sã dea la buget suma de peste 350 milioane lei vechi, pentru o serie de lucrãri trecute ca efectuate, dar neexecutate, în realitate. Dosarul nr. 511/89/2013 a fost înaintat Curtii de Apel Iasi pe data de 4 septembrie 2014 pentru solutionarea recursului, însã este greu de crezut cã judecãtorii ieseni vor da o altã solutie în acest dosar, decât cea a judecãtorilor din Vaslui.

Cãlin Costicã a ajuns si în atentia DNA!

De mai multi ani, este un adevãrat rãzboi în comuna Tãcuta, între localnici si primarul Cãlin Costicã. Oamenii s-au sãturat de ilegalitãtile primarului, asa cã au decis sã-l reclame la DNA. Edilul a fost acuzat de localnici, în mai multe rânduri, pentru cã ar face activitãti comerciale pe care nu le declarã în mod oficial, fãcând evaziune fiscalã de sute de milioane de lei pe an. În toamna anului trecut, spun localnicii, primarul ar fi stat în urma combinei proprietate si ar fi încasat în jur de 800 de milioane de lei vechi, numai de pe urma treierisului, bani care nu au fost declarati oficial. “Stãtea la primãrie o orã-douã dimineata, dupã care se ducea pe câmp, unde combina sa treiera la oameni. A stabilit tarif fix: 4 milioane pe hectar, 2 milioane pe jumãtate de hectar. Cum terminau o parcelã, oamenii îi dãdeau banii în mânã primarului, care stãtea la margine si încasa banii, fãrã nicio chitantã”, acuzã locuitorii din Tãcuta. Mai multi locuitori s-au adresat la DNA, acuzând problemele de legalitate ale primarului. “Am fãcut plângere la DNA, pentru cã nu mai suportãm ce se întâmplã în comunã. Am reclamat foarte multe treburi, inclusiv modul cum a tãiat copacii. Suntem tare nemultumiti de primar si de ce se întâmplã la primãrie. Acum, de sãrbãtori, a stricat pânã si traditia si nu a vrut sã primeascã urãtorii la primãrie. Ce sã mai vorbim? E dezastru total în comuna Tãcuta. Eu am fost consilier local si am demisionat când am vãzut hotiile care se fãceau în primãrie”, a spus Constantin Moloman, fost consilier local, unul dintre semnatarii sesizãrii cãtre DNA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.