spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Primarul Galatanu a revenit asupra demisiei

- Advertisement -

Prefectul Constantin Scripat a avut vineri o intrevedere cu primarul comunei Odobesti, Ionel Galatanu. La finalul acesteia, edilul demisionar a revenit asupra deciziei. Joi, comuna condusa de Galatanu a devenit scena unui scandal izbucnit pe fondul desfiintarii scolii din localitate pe motiv ca aceasta nu ar avea suficienti elevi.

Ionel Galatanu, primarul demisionar al comunei Odobesti, a revenit asupra deciziei dupa o intrevedere avuta, vineri dimineata, cu prefectul Constantin Scripat. Galatanu anuntase joi ca renunta la functia de primar, pe fondul acutizarii unui scandal izbucnit la inceputul saptamanii cand mai multi parinti s-au aratat nemultumiti de desfiintarea scolii din localitate, pe motiv ca aceasta nu ar avea suficienti elevi. Potrivit prefectului, principala problema o reprezinta modul in care microbuzul destinat transportului elevilor, care avea doar 500 de kilometri efectuati, s-a defectat, scolarii avand de infruntat perspectiva parcurgerii pe jos a peste 4 kilometri pana la cea mai apropiata scoala, cea de la Tisa Silvestri. Scripat a lasat de inteles ca primarul Galatanu ar fi principalul vinovat de situatia creata. „Dl. Galatanu a revenit asupra deciziei. Am facut si eu un pas in spate, pentru ca administratia nu se face cu acuze la nervi. Principala problema e defectarea microbuzului care are doar 500 de kilometri parcursi. Primarul putea sa-i linisteasca pe localnici, mai ales ca este un fost politist. Nu a facut acest lucru, iar situatia a degenerat”, a declarat prefectul. El a mai spus ca elevii au mers vineri la scoala cu microbuzul Inspectoratului Scolar si ca daca va fi nevoie, pentru asigurarea transportului, vor fi mobilizate si vehicule ale Jandarmeriei. „Acei copii vor merge la scoala cu orice pret. Nu ne jucam cu mersul la scoala. Azi dimineata (n.r. – vineri) au mers cu microbuzul de la ISJ si cu soferul inspectorului general, iar daca va fi nevoie voi mobiliza Jandarmeria pentru a asigura transportul acelor elevi.

Copiii nu trebuie sa sufere si nu vor avea de suferit”, a apreciat Scripat. Contactat telefonic pentru a oferi detalii cu privire la revenirea asupra demisiei, primarul Ionel Galatanu a refuzat dialogul. Galatanu a declarat joi pentru cotidianul Desteptarea ca reparatiile la microbuzul defect costa 200 de milioane lei vechi, suma de care Primaria nu dispune in acest moment. Primarul a mai precizat ca vehiculul s-ar afla in garantie, dar suma trebuia oricum achitata pentru plata reparatiilor.

Scoala cu clasele I-IV din Odobesti este una din cele 62 de unitati educationale desfiintate in acest an de ISJ din cauza ca numarul elevilor era sub limita minima admisa de lege.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.