24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Ciupilan, primarul Hușului, a luat pe sus o femeie la trecerea de pietoni, moment în care a avut o revelație

IMPACT… Zi cu ghinion pentru primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan! Acesta a accidentat o femeie de 38 de ani, la o trecere de pietoni din zona stației Petrom. Femeia a vrut să traverseze, moment în care a fost luată pe sus de mașina condusă de primarul Ciupilan. Spre norocul victimei, impactul nu a fost puternic, aceasta s-a ales cu un cucui, după ce a fost trântită cu capul de asfalt. Spaima trasă însă a fost pe măsură! Atât de speriată era în urma accidentului, că nici nu voia să meargă la spital. Primarul Ciupilan a convins-o să se urce în mașina lui și să meargă la CPU, pentru a fi văzută, totuși, de medici. I-au fost făcute investigațiile necesare și s-a constatat că nu a suferit traumatisme. Totuși, controversa în acest accident vine de la locul producerii acestuia. A fost sau nu victima pe trecerea de pietoni în momentul ciocnirii? Primarul Ciupilan a declarat că femeia nu era chiar pe trecerea de pietoni ci la doi pași de aceasta și explică accidentul spunând că i-a apărut brusc în fată. Și victima spune că nu era chiar pe trecere, dar că mașina s-a oprit chiar unde incepea zebra pe asfalt și ea a căzut în față marcajelor. În fața acestei dileme, polițiștii au concluzionat cu o precizie matematică: victima a fost la 1,8 metri de trecerea de pietoni, de parcă ar mai conta. În final și primarul recunoaște: „Nu e ușor pentru nimeni să se întâmple așa ceva. Care este șofer știe ce înseamnă să îți sară cineva în fața mașinii”. Dar când te afli în fața unei treceri de pietoni e logic că în permanență „cineva sare în fața mașinii” Tumultul acestui eveniment nedorit însă nu l-au dezarmat pe edilul de la Huși și, drept dovadă, în toiul relatării celor întâmplate, primarului Hușului i s-a ridicat nivelul adrenalinei a făcut o declarație șoc, care nu avea nicio legătură cu evenimentul: „Vreau să anunț că m-am decis să candidez. Uite așa! M-am decis. Nu mai aveam de gând, am zis că acesta e ultimul mandat, dar uite că azi m-am hotărât. Și cât am să trăiesc, tot am să candidez”. Probabil o fi avut o revelație în timp ce conducea mașina neatent.

Accidentul s-a petrecut la trecerea de pietoni din proximitatea stației Petrom. Femeia de 38 de ani, din comuna Lunca Banului, a vrut să treacă strada, dar nu a mai apucat. Când să facă primul pas pe carosabil, a apărut mașina primarului, care a acroșat-o. Noroc de faptul că nu avea viteză, căci altfel cine știe ce se putea întâmpla. În urma impactului, victima a fost doborâtă, s-a lovit la cap, la un șold, însă s-a ridicat pe picioarele sale și, în toată emoția și spaima momentului, femeia insista să plece acasă, că nu are nimic și nu are de ce să meargă la spital. Era însă evident că avea nevoie să fie văzută de medici, așa că primarul a dus-o cu mașina lui la CPU Huși. Acolo i s-au făcut investigații și, ulterior, a fost externată, nefiind găsite traumatisme care să necesite internarea.

Primarul Ciupilan: „Toți care suntem șoferi știm ce înseamnă să îți sară cineva în fața mașinii”

Situația însă a generat un adevărast iureș. În zona în care s-a produs accidentul, polițiștii au făcut măsurători, iar lumea s-a adunat ca la urs. Unii spuneau că accidentul s-a produs pe zebră, alții că femeia a trecut prin loc nepermis. Polițiștii au făcut măsurători din care a rezultat faptul că femeia nu era pe trecerea de pietoni, ci la o distanță de 1,8 metri. Primarul Ciupilan a povestit ce s-a întâmplat. „Eu mă duceam să văd care este situația pe teren, că se toaletează copacii. Nu circulam cu viteză, mai ales că era trecerea de pietoni. Deodată însă, de după mașina din față a apărut brusc doamna respectivă în fața mașinii mele și puțin am acroșat-o. M-am dat repede jos la victimă și am sunat imediat la Poliție. Doamna s-a ridicat, a spus că nu are nimic, că ea se duce acasă, că nu vrea să meargă la spital, dar eu am insistat. Am luat-o și am adus-o eu cu mașina la CPU. I-au fost făcute toate investigațiile, e bine, nu a fost ceva grav. Asta este, se întâmplă. Toți care suntem șoferi știm ce înseamnă să îți sară cineva în fața mașinii. Bine că doamna este în afara oricărui pericol. S-a făcut dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, o să se cerceteze și o să se vadă exact”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Victima accidentului: „m-a lovit aici la șold un pic și am căzut cu capul de asfalt. S-a întâmplat, ghinion” 

DECLARAȚIE… Victima accidentului s-a întors acasă, în comuna Lunca Banului. A ieșit la poartă, pentru a povesti ce s-a întâmplat. A spus că are un cucui, la care trebuie să pună niște gheață și medicul i-a mai prescris niște pastile. „Dar sunt bine”, spune ea, vizibil marcată de cele întâmplate în cursul dimineții. „Mi s-au făcut ecografe, raze pe la coate, tot. Sunt bine. Eu mă dusesem cu mașina la Huși, dar pentru că sunt începătoare, nu circul încă prin oraș, că mi-i teamă singură. Am dus copilul la grădiniță, m-am dus apoi și am parcat la Lidl. Am vrut să mă duc la bancomat, ca să nu mă mai duc până în centru. Am vrut să trec pe trecerea de pietoni. Inițial, am așteptat, dar trecând mașini, m-am dat un pic mai încolo. Și nu mai eram chiar pe trecere. Depășisem trecerea. El (primarul, n.r) ajunsese cu botul mașinii pe trecerea de pietoni, eu eram dincoace, în fața trecerii. Și m-a lovit aici la șold un pic și am căzut cu capul de asfalt. S-a întâmplat, ghinion. El s-o speriat și eu m-am speriat. Asta a fost toată situația. El (primarul, n.r.) mergea foarte încet, alții au trecut cu viteză. Și zic, măi, nu îmi acordă niciunul prioritate. Și primarul mergea încet, foarte încet și mie mi s-o părut că o oprit. Și atunci am făcut doi pași și imediat am căzut jos”, a fost declarația dată de victima accidentului. Femeia a pus toată situația pe seama ghinionului. A dat declarații la Poliție despre ceea ce s-a întâmplat, iar ancheta urmează să clarifice situația.

“S-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”

Reprezentanții IPJ Vaslui au transmis un comunicat de presă în acest caz. “Astăzi, 10.02.2022, ora 09.50, Poliția municipiului Huși a fost sesizată telefonic de către un bărbat, în vârstă de 61 ani, despre faptul că în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, pe strada Calea Basarabiei din mun. Huși, județul Vaslui, a acroșat o femeie, angajată în traversarea străzii. Victima, în vârstă de 38 de ani, din comuna Lunca Banului, județul Vaslui, a fost transportată la Spitalul Municipal Huși de către conducătorul auto implicat în evenimentul rutier pentru evaluare și acordarea de îngrijiri medicale, fiind vătămată ușor. Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză sunt efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here