spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Primarul Negrestiului, luat la întrebãri de locatarii Blocului 3

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Enervati la culme, locatarii Blocului 3 din Negresti s-au hotãrât sã ia “taurul de coarne” si sã zoreascã autoritãtile locale sã gãseascã totusi o cale prin care sã le fie reparat blocul. Astfel, duminicã dupã-amiazã au organizat o întâlnire cu edilul orasului, Ioan Cozma, chiar în fata blocului cu pricina pentru a primi niste lãmuriri cu privire la situatia existentã. În urma dialogului purtat cu acestia, primarul si-a cerut scuze cã blocul încã nu a fost reparat si pentru a le reda un aer mai optimist le-a adus la cunostintã anumite posibilitãti de rezolvare a problemei.

Precedentul necazurilor de la Blocul 3 a fost creat în anul 2009 când s-au obtinut bani de la Guvern pentru consolidarea blocului. La început, locatarii au fost entuziasmati si au acceptat bucurosi ideea, mai ales cã blocul fiind încadrat în gradul I de seismicitate, locatarii care au un venit lunar pe membru de familie sub 1.600 de lei beneficiau de scutirea la platã a lucrãrilor executate, doar ceilalti locatari, cu venitul peste acest barem, fiind nevoiti sã plãteascã timp de 15 ani rate lunare, pânã la achitarea sumelor alocate pentru lucrãrile executate la bloc: consolidare, reabilitare si curãtare a subsolurilor, termoizolatii, fatade, tâmplãrie si acoperis. O clauzã din contract i-a fãcut însã sã se rãzgândeascã din cauzã cã valoarea lucrãrii de reabilitare era foarte mare, oamenii trebuiau sã îsi ipotecheze locuintele pentru o perioadã de 25 de ani. Dar când si-au dat seama de acest lucru, lucrãrile erau deja începute, iar blocul decopertat. Astfel, din 2009, oamenii sunt nevoiti sã suporte fatada urâtã a blocului. Dupã doi ani de reflectare, acestia s-au hotãrât sã facã chiar si compromisul de ipotecare a locuintei, unii fiind dispusi sã plãteascã o ratã timp de 25 de ani, numai sã se dea un aspect estetic blocului. “Trebuie sã vedem ce facem. Vreau sã se facã o evaluare si sã ni se spunã dinainte cât trebuie sã plãtim. Eu nu vreau sã ipotechez apartamentul dar sunt de accord sã plãtesc o ratã lunarã timp de 25 de ani”, a declarat Nuta Dãscãleanu, locatar.

“Avem nevoie sã ni se facã doar fatada blocului si acoperisul”

Dupã ce au mai eliberat din tensiunea adunatã, locatarii Blocului 3 i-au explicat primarului cã locuintele, respectiv blocul lor, nu necesitã atâtea ajustãri câte sunt stipulate în proiectul initial. “Nu avem nevoie sã ni se repare nimic prin interiorul apartamentelor. Termopane, gresie si faiantã are toatã lumea. Nu vrem decât sã se repare fatada si acoperisul. Atât vrem! “, a declarat Gheorghe Talpes, alt locatar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.