Primarul orasului Negresti, învestit în functie: «pornim cu motoarele turate» (FOTO)

OFICIAL… Petru-Cristinel Rusu, noul primar al orasului Negresti, si consilierii locali au fost învestiti în functie ieri, 21 octombrie, în cadrul unei ceremonii desfãsurate la Casa de Culturã. Din cei 17 membrii ai Consiliului Local (CL), însã, au fost prezenti 14: doi consilieri urmeazã sã fie validati de Judecãtorie, iar unul a lipsit din motive medicale. Nouã consilieri au fost alesi pe listele Partidului National Liberal, patru pe cele ale Partidului Social Democrat, doi de la Pro România si încã doi sunt independenti. Aflat la primul mandat de primar, Petru-Cristinel Rusu i-a invitat pe toti consilierii sã facã echipã în CL si sã schimbe fata orasului: «Dragi colegi, vã invit sã faceti parte din echipa pe care o voi coordona, pentru a realiza lucrurile de care cetãtenii au atât de multã nevoie. Am încredere în dvs. si cred cã împreunã vom reusi. Îmi doresc nespus de mult sã ne întoarcem cu fata spre cetãteni si sã facem lucrurile mai bune. Mã bazez sutã la sutã pe dvs».

Consilierii învestiti ieri sunt Apetrãchioaei Adrian, Baciu Petronel-Marius, Calciu Monica, Cioatã Alexandru, David Gheorghitã-Radu, Fãrâmã Victor, Ionescu Cristian-Petricã, Marian Vasile, Mariciuc Vasile, Mihai Paraschiv Vasilicã, Morosanu Radu, Pavel Vasilicã-Daniel, Popa Constantin – Cristinel si Sãvutã Constantin. Acestia, alãturi de primarul Petru-Cristinel Rusu, au depus jurãmântul de respectare a Constitutiei României si a legilor tãrii. “Îi felicit pe noii alesi locali si vreau sã le spun cã nu vor avea o sarcinã usoarã, pentru cã sunt multe lucruri ce trebuie fãcute. Vã dau un sfat: s-a încheiat campania electoralã, de acum sunteti în slujba locuitorilor orasului Negresti. Încercati sã gânditi la rece, fãrã sã treceti prin anumite chestiuni subiective, si luati cele mai bune decizii pentru locuitorii acestui oras. Vreau sã vã spun, de asemenea, cã usa Institutiei Prefectului este deschisã, vã puteti baza pe sprijinul nostru ori de câte ori va fi nevoie”, le-a transmis prefectul judetului Vaslui, Mircea Gologan, alesilor locali.

Petru-Cristinel Rusu: “multumesc colegilor mei din PNL, care au muncit alãturi de mine în tot acest timp”

În primul sãu discurs în calitate de primar al Negrestiului, Petru-Cristinel Rusu a multumit cetãtenilor care l-au votat, colegilor din PNL, familiei, precum si fostilor primari ai orasului: “Trebuie sã recunosc cã este un moment emotionant pentru mine. Nu pot spune cã mi s-a îndeplinit un vis din copilãrie, pentru cã eu în copilãrie îmi doream doar o bicicletã. Dar sã ajung în cea mai mare functie a orasului în care m-am nãscut si în care locuiesc, este o onoare si o mare responsabilitate pentru mine. As vrea sã multumesc cetãtenilor care m-au votat, colegilor mei din PNL, care au muncit alãturi de mine în tot acest timp, familiei mele, care m-a sustinut neconditionat. Multumesc, de asemenea, si fostilor primari care au ocupat aceastã functie pentru ceea ce au realizat pânã acum. Fiecare a fãcut cât a dorit sau cât s-a putut face, sper ca noi sã realizãm mai mult. Îmi doresc sã pornesc cu motoarele turate, sã îndeplinesc promisiunile din campanie, cu care am venit în fata cetãtenilor din oras, precum si din cele sase sate componente si sã arãtãm cã putem face lucrurile mai bine în folosul cetãtenilor”.

Primarul Negrestiului, mesaj pentru cetãteni: “vã rog sã respectãm toate regulile impuse de autoritãti

Petru-Cristinel Rusu si-a încheiat discursul cu o primã rugãminte adresatã cetãtenilor orasului Negresti: “dragi cetãteni de aici (n.r. sala Casei de Culturã) si de acasã, dupã cum bine stiti, noul tip de coronavirus afecteazã din ce în ce mai multi locuitori ai orasului Negresti. În ultimele 14 zile, a avut loc o explozie a acestor îmbolnãviri, vã rog sã respectãm toate regulile impuse de autoritãti, sã purtãm masca si în afara încãperilor, sã ne dezinfectãm mâinile, sã pãstrãm distantarea socialã, pentru a putea trece împreunã peste aceste zile foarte grele. Respectati regulile, ca sã ne putem vedea sãnãtosi dupã aceastã pandemie”.

Vasile Voicu

Vasile Voicu, fostul primar, a predat stafeta: “este un moment emotionant si pentru mine”

Si fostul primar al orasului Negresti, Vasile Voicu, a tinut un discurs în cadrul ceremoniei de învestire a noilor alesi locali. Acesta le-a urat succes si a anuntat cã, în calitate de consilier judetean, va participa, atât cât i se va permite, la toate sedintele de CL: “este un moment emotionant si pentru mine, pentru cã dupã opt ani si patru luni, predau stafeta unei echipei noi de conducere. Au fost ani cu realizãri si cu nerealizãri. Nu am reusit sã facem tot ce ne-am propus, chiar dacã ne-am dorit din suflet. Nu s-a putut. În atare conditii, domnule primar, vã doresc din tot sufletul sãnãtãtate atât dvs, cât si echipei de consilieri locali. Dumnezeu sã vã ajute sã faceti tot ce v-ati propus, iar dacã considerati cã experienta mea si sfaturile mele vã pot fi utile, vã stau la dispozitie oricând. Eu urmeazã sã depun jurãmânt la Consiliul Judetean si, dacã îmi veti permite, din aceastã posturã voi fi prezent la toate sedintele de Consiliu Local. Acolo unde va fi nevoie, voi interveni cu un sfat, cu o idee, pentru binele negrestenilor”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ