spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

Primarul orașului Negrești vrea să-l facă consilier personal pe șeful de promoție al Liceului Tehnologic “Nicolae Iorga”

- Advertisement -
ANGAJATOR… Edilul orașului Negrești, la deschiderea noului an școlar: “am făcut public anunțul privind angajarea pe postul de consilier personal al primarului, inclusiv cu drepturi salariale, a elevului absolvent al clasei a XII-a cu cele mai bune rezultate”

ANUNȚ… Primarul orașului Negrești vrea să-l angajeze pe viitorul șef de promoție al Liceului Tehnologic “Nicolae Iorga”, cel din 2023. Acesta îl va face consilierul lui personal timp de trei luni jumătate, până când va începe studiile universitare. Anunțul a fost făcut în prima zi de școală, dar și pe pagina sa de Facebook: “am participat la deschiderea noului an școlar în dublă calitate, de primar și de părinte. Emoțiile unui nou început s-au simțit la toți cei prezenți, copii, profesori, părinți, personal auxiliar, invitați. La Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” am făcut public anunțul privind angajarea pe postul de consilier personal al primarului începând cu acest an, în condițiile legii, inclusiv cu drepturi salariale, a elevului absolvent al clasei a XII-a cu cele mai bune rezultate (șeful de promoție), pe perioada vacanței dintre terminarea liceului și începerea facultății (aproximativ trei luni și jumătate)”, a scris pe Facebook primarul Cristi Rusu.

De asemenea, edilul a anunțat că, în această toamnă, Primăria orașului Negrești va derula proiectul “Primar pentru o zi”: “La Școala Gimnazială „Mihai David” vom lansa în această toamnă proiectul „Primar pentru o zi” Cîștigătorul desemnat de către un juriu va fi ocupantul „fotoliului” de primar pentru o zi, va cunoaște agenda primarului dintr-o zi de muncă și va fi consultat cu privire la deciziile luate. Încerc în acest mod să înțeleg problemele comunității prin ochii tinerilor și îmi doresc să-i implic direct în identificarea unor soluții viabile și să devină parte în procesul decizional de la nivelul orașului. Vreau să transmit tuturor celor implicați în actul educațional să aibă un an plin de satisfacții, cu rezultate deosebite.

Stimate cadru didactic, «fă rai… din ce predai!»“, a mai scris edilul în mediul online.

Negreștiul a depus mai multe proiecte în cadrul programului național de dezvoltare Anghel Saligny

Tot în mediul online, primarul a anunțat și lista proiectelor acceptate spre finanțare în programul național de dezvoltare Anghel Saligny: “prin acest program sunt acceptate la finanțare proiecte pentru apă, canalizare, gaze naturale și drumuri. Pe fiecare capitol, orașul Negrești a depus proiecte, după cum urmează: Rețelele de apă și canalizare care traversează râul Bârlad spre gară sunt în acest moment sprijinite pe podul vechi de fier, care este într-o stare avansată de degradare, și sunt în pericol de prăbușire, riscând să rămână fără apă și canalizare străzile spre gară și satele Poiana și Valea Mare. Din acest motiv am depus un proiect de realizare a unei estacade noi pentru traversarea râului Bârlad. Proiectul este eligibil și acceptat la finanțare. Există o serie de străzi în orașul Negrești unde rețeaua de apă și canalizare nu a fost modernizată, în acest moment funcționând pe rețele vechi, neconforme solicitărilor actuale. Toate aceste străzi au fost inventariate și propuse la modernizare prin programul Anghel Saligny. Proiectul este eligibil și acceptat la finanțare. Un număr de 17 străzi, străduțe, fundacuri din oraș pe care există rețele de apă și canalizare vor fi asfaltate prin acest program. În total, aproximativ 4 km de asfalt. Reamintim că au fost eligibile la asfaltat doar străzile pe care rețelele de utilități existau. Proiectul este eligibil și acceptat la finanțare. Așteptăm cu interes analiza și finanțarea proiectului de gaze naturale, prin care vrem să dezvoltăm rețeaua pe toate străzile din oraș și în toate satele aparținătoare. Toate aceste proiecte acceptate la finanțare pe Anghel Saligny și altele depuse pe PNRR și CNI, fac parte dintr-un program de dezvoltare a orașului nostru, program gândit pe termen mediu și lung, pe care îl avem în implementare și pe care îl urmărim cu strictețe. Reamintesc că programul de dezvoltare Anghel Saligny, promovat de guvernul anterior din care făceau parte PNL-USR-UDMR a fost aspru criticat de USR la acea dată și motivul pentru care USR a ieșit de la guvernare. Realitatea arată că acest proiect este unul viabil, important, menit să dezvolte comunitățile din România. În perioada următoare vom semna contractele de finanțare și vom proceda la întocmirea studiilor și proiectelor de implementare, astfel încât în cîțiva ani comunitatea noastră să se dezvolte”, a explicat primarul orașului Negrești, Cristi Rusu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.