spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Primarul Pavăl, argumente ridicole despre utilitatea Centrului de Promovare Turistică: “are un filmuleț, pliante, sculpturi expuse la vitrină”

- Advertisement -

SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR… Consilierul local Mitică Jora a propus joi, în ședința de Consiliu Local, schimbarea destinației Centrului de Informare și Promovare Turistică Vaslui. Motivul invocat de acesta a fost că spațiul nu prea este folosit în scopul pentru care a fost creat. “Vreau să fie utilizat acel spațiu, pentru că stă degeaba. Îi scoatem insignele și la revedere cu punctul de informare. Am zis să căutăm împreună, și poate caută și domnul primar o nevoie pe care să o acoperim cu acel spațiu folosit, din punctul meu de vedere, necorespunzător”, a explicat consilierul Mitică Jora. Propunerea nu a picat deloc bine primarului Vasile Pavăl, motiv pentru care a devenit răutăcios: “Atât timp cât am construit, noi ne apucăm acum de stricat? Ce punem acolo? O cafenea? Niște păcănele? Îi dăm Avonului să vândă parfumuri?”, a reacționat primarul. Acesta a încercat să îi convingă pe consilierii locali ce utilitate importantă are Centrul de Informare și Promovare Turistică, nemaiținând cont de calitatea argumentelor: “Nu știu ce împiedică un punct de informare turistică, care are și o prezentare a municipiului, și un filmuleț, și pliante. S-au dus și copiii în perioada Școlii Altfel. (…) Vă rog frumos, ați trecut pe stradă, ați sesizat că acolo sunt depuse niște sculpturi ale unui vasluian expuse la vitrină? Vă rog să treceți și să vă uitați”, a spus primarul. Ca ridicolul să atingă apogeul, edilul a plusat: „știți de ce l-am plasat acolo? Ca să maschez ce era în spate, că dacă vă aduceți aminte, era o casă și o parcare proastă. S-a mascat frumos, s-a așezat aliniamentul cu clădirea respectivă”. Numai că, între timp, parcarea și casa despre care vorbea primarul au fost renovate. Este vorba despre o locuință socială, în care s-au investit bani frumoși în ultimii ani, pentru că strica imaginea orașului. De ce să păstrezi o locuință socială în buricul târgului, când ai putea să pui în valoare acel spațiu, este iarăși un subiect pe care și primarul, și consilierii locali îl ignoră.

Potrivit descrierii de pe site-ul primăriei, Centrul de Informare și Promovare Turistică „face legătura orașului cu turiștii asigurându-le o informare cât mai corectă și mai completă asupra obiectivelor și asigură promovarea Vasluiului ca destinație turistică prin toate modalitățile posibile”. Câți turiști vizitează Vasluiul pe an, din ce județe sau țări vin, cât timp stau în Vaslui, nimeni nu știe, iar asta pentru că activitatea punctului de informare este aproape insesizabilă. Centrul nu a prezentat niciodată vreun raport de activitate, nu a avut nicio inițiativă publică, iar pe rețelele de socializare nici măcar nu există. În era tehnologiei, în care până și Poliția și Jandarmeria comunică cu cetățenii pe rețelele de socializare, centrul mult lăudat de primar lipsește cu desăvârșire, deși cei doi angajați ai acestuia ar fi putut să promoveze obiectivele turistice și evenimentele pe care le găzduiește orașul. Ne întrebăm, cum probabil se întreabă și mulți vasluieni, cu ce se ocupă cei doi angajați timp de opt ore pe zi? Consilierul Mitică Jora a fost primul dintre aleșii locali care a sesizat inutilitatea centrului. Acesta a propus schimbarea destinației pentru Centrul de informare și promovare turistică Vaslui, însă a fost singur împotriva tuturor. Nici măcar sprijinul colegilor de partid nu l-a avut, nu mai spunem de faptul că viceprimarul Braniște părea mai degrabă hotărât să-l covingă să renunțe la propunere. Redăm în rândurile următoare discuția consilierilor locali pe acest subiect:

Mitică Jora: Propun schimbarea destinației pentru Centrul de Informare și Promovare Turistică Vaslui.

Vasile Pavăl: Aici am o abținere foarte serioasă. Atât timp cât am construit, noi ne apucăm acum de stricat? Haideți să stricăm! Stați o clipă. Destinația nu a fost dată că a vrut primarul Pavăl, că tot eu eram, destinația a fost dată de un program pe țară, că trebuie să existe puncte de informare în toate orașele reședință de județ. Am făcut acest punct de informare pe o inițiativă a Ministerului Turismului. Nu știu ce împiedică un punct de informare turistică, care are și o prezentare a municipiului, și un filmuleț, și pliante. S-au dus și copiii în perioada Școlii Altfel. Sigur, poate că sunt perioade când nu este reprezentativ, dar este un punct de informare în municipiul Vaslui. Ce punem acolo? O cafenea? Niște păcănele? Îi dăm Avonului să vândă parfumuri? Domne, nu stricăm ce am făcut, orașul ăsta s-a așezat. A doua chestiune: știți de ce l-am plasat acolo? Ca să maschez ce era în spate, că dacă vă aduceți aminte, era o casă și o parcare proastă. S-a mascat frumos, s-a așezat aliniamentul cu clădirea respectivă. Clădiruța este destul de bine îngrijită.

Vasile Pavăl: Când veți construi ceva, sunt de acord să stricăm. Deocamdată, l-a construit un Consiliu de dinainte dumneavoastră pentru această destinație.

Mitică Jora: Vreau să fie utilizat acel spațiu, pentru că stă degeaba. Cu excepția unei zile din Săptămâna Altfel, spațiul ăla stă nefolosit. Îi scoatem insignele și la revedere cu punctul de informare. Am zis să căutăm împreună, și poate căuta și domnul primar o nevoie pe care să o acoperim cu acel spațiu folosit, din punctul meu de vedere, necorespunzător. Putem face…

Vasile Pavăl: Vă rog frumos, ați trecut pe stradă, ați sesizat că acolo sunt depuse niște sculpturi ale unui vasluian expuse la vitrină? Vă rog să treceți și să vă uitați.

Cătălin Mîndru: Pentru anul 2025, acea locație va fi de mare ajutor pentru tineri pentru tot ce au de făcut.

Vasile Pavăl: O să vină mii de tineri în oraș…

Mitică Jora: Atunci haideți să îl dăm tinerilor acum. De ce să îl dăm în 2025? Spațiul ăla stă nefolosit, fraților, haideți să înțelegem o dată!

Mihaela Bohotineanu: Haideți să vorbim despre îmbunătățirea activității.

Sorin Radu: Eu vreau să spun altceva. Poate că putem să plecăm de la o premisă corectă după un raport de activitate, să vedem ce anume ne-a întors. Am investit niște bani. Fiecare dintre noi, când investește, așteaptă niște răspunsuri, niste retururi, nu investim de dragul de a investi. Haideți să vedem un raport clar – care au cost activitățile desfășurate, care au fost beneficiile aduse vasluienilor, care au fost scopurile inițiale pentru această investiție. După ce vom avea acest raport clar, o să-l discutăm și o să vedem… Acum câțiva ani acolo se organizau aniversările zilelor de naștere unor personalități române. Nu se mai face nici asta. Nu vreau să spun mai multe, dar haideți să analizăm. Poate nu suntem noi cea mai turistică reședință de județ, dar pentru tineret chiar e o idee la care ne-am putea să ne gândim.

Mitică Jora: Pentru un filmuleț, două-trei sculpturi care stau în geam și pliante care nu se mai dau… Acolo traficul e mort. Ar trebui să gândim puțin, să îi dăm o utilitate…Eu vreau să-i schimbăm destinația.

Lucian Braniște: Și ce să-i trecem?

Mitică Jora: Nu am cerut să-l transformăm în ceva, dar stă degeaba spațiul ăla.

Lucian Braniște Așa îl vedeți dumneavoastră, că stă degeaba, el are o utilitate. Haideți să trecem mai departe.

Mitică Jora: Eu îl spun pe acesta la vot.

Lucian Braniște Atunci ce votăm?

Mitică Jora: Exact ce am spus: schimbarea destinației pentru Centrul de Informare Turistică.

Lucian Braniște Tehnic vorbim este preluată o discuție, o să vorbim într-o comisie de urbanism, acuma ce să votăm? Cum a zis și domnul consilier Mancaș, dacă schimbăm, în ce schimbăm?

Mitică Jora: Până reușim să utilăm noi centrala termică, poate fi oferit tinerilor ca loc de întâlnire.

Lucian Braniște Dar el este al primăriei, dacă îl solicită, va fi oferit tinerilor, așa cum li s-a dat Centrul Alexandra Nechita sau Centrul Bucuria. Trebuie să dăm o hotărâre de Consiliu Local că îl dăm tinerilor?

Eduard Lăcătușu, secretarul general al municipiului Vaslui: Dar noi suntem la buget acum, ce impact ar avea acolo ca poziție?

Mitică Jora: Eu v-am mai zis, din punctul meu de vedere l-aș închiria, ca să aducă venituri la buget, ca să nu mai fie o gaură neagră.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Mai conteaza ca nu este folositor si s-au cheltuit milioane de euro! Important este ca la momentul respectiv un constructor a cistigat bani frumosi iar Buzatu a luat comisionul spaga de 10%. Sa ne traiasca PSD.

 2. O entitate inutila, realizata din banii contribuabililor vasluieni, cu aprobarea unor imbecili!
  Era mai simplu ca in cadrul Primariei Vaslui sa fie un call center , la solicitarea persoanelor interesate de obiectivele turistice ale orasului sa dea informatii relevante …….

 3. Mitică, când erai gardian public nu te mai înfoiai așa că un păun. Dormeai noaptea în post și nu spuneai că iei bani degeaba. A doua zi vindeai produse Avon să-ți scooteai banii.
  Acum nu mai ești bugetar și vrei să iei clădirea pentru Avon.

 4. cea mai inutila cladire din oras ,mai bine faceau un magazin ,gen „la doi pasi” ca rupea stilul …cand trec pe acolo vad o muiere care pur si simplu cred ca si ea se intreaba ce cauta acolo…..

 5. Wc pentru turiști, că e plin de cacati prin boscheți, nu au milioanele de turiști care vizitează orașul, unde să se caca😯 Faceți o verificare, ia vedeți voi, câți turiști a avut orașul, de la revoluție încoace, nu pe an, că dacă faci pe an, îți ajung degetele de la o mana😁 acolo lucrează votantii PSD, pe salarii babane😡

 6. WC public gratis trebuie facut acolo….ar fi de mai mare folos….pun pariu…ar intra mai multe persoane decat acum….Centru de dezinformare turistică sa faceti la Casa de Incultura….in locul lui Escrocul de Bumbu….in centru orașului….WC public..gratis…ar fi de mai mare folos…..Wc urile din teatru de vara au urina pe jos si escremente în WC…

 7. Orice oraș cu ceva atracții turistice are un centru de informare!
  Că …este cineva acolo de măninca banii degeaba e alta poveste.
  Ia uitați-va la „centrul de informare EUROPE DIRECT VASLUI „, de lîngă liceul Kogălniceanu,in curtea școlii de surzi! Cam citi oameni cer consultații acolo ???Arde centrala aia gazul de pomană! Dar ce să-i faci? Cică ar fi necesara.😱

 8. Mai Mitică, cel cu cioara peste gard…eu zic că nu ai nici o treabă cu nimic…îți dai doar arama pe față…vrei tu să schimbi, să faci bani la buget, dar propunerea ta e ,,o barat,,. Schimbați-vă meseria…poate de ghicitor în stele, ca să vezi ce te așteaptă în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.